Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tuzlu Su Sorunsalı

Qui

Öne çıkan mesajlar

Şimdi öğlen mantı yapmaktaydım, suya tuz atıp kaynatırken şöyle bir soru geldi aklım. Kimya, Termo neyin okuyanlar kafa yorsun bakalım;

Su tuzlu olduğu zaman kaynama noktası yükseliyor. Sıcaklığıda arttıkça içinde daha fazla tuz çözünüyor, haliyle kaynama noktası dahada yükseliyor. Merak ettiğim şey bunun sonu. Elimizde sonsuz miktarda tuz olsa, sınırlı miktarda su ile kaç dereceye kadar çıkabiliriz? Bu sıcaklığı değiştiren faktörler nelerdir? Hadi tartışalım öğrenelim :)

Mesela ben suyun miktarının bunu etkilemeyeceğini düşünüyorum, zira heryerinde sıcaklık aynı olacak.. (en kolayını kaptım :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
Lanbos of Lionna, Dark Wizard / Quinthalus of Bartz, Human Fighter
Sosyal ağlarda paylaş

Ya fizban öle deme öğlenden beri dengem şaştı. Çok mühim bu :)

Bana mantığım bir yerden sonra suyun kaynama sıcaklığındaki artış hızının, tuzun çözünebilirlik artışının hızını geçeceğini söylüyor ama mantığıma kalsa dünyada neler olur neler![signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bildiğim tuzun sıcaklığıa göre çözünürlük grafiği parabol yani bir maksimum noktası var ordan sonra nekadar arttırırsan arttır sıcaklığı çözünürlük değişmiyor.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

Sosyal ağlarda paylaş

tencereye mantıyı atmassan attıgın fazlası zaten dibe cokecektir.denedim sahsen bunu mantı attıgımda ise de o dibe cokenlerin de cozeldigi oldu.tabiki kutlesine baglı canım tuzun ve suyun :p bosuna mı kimya okuoz[signature][hline]Icq=212-213-215
macromedia flash,fireworks,dreamweaver,sphere...
Online gaming rulz.

Sosyal ağlarda paylaş

Bunu bende hatırlar gibi oldum sanki. Mantık olarak tuz moleküllerinin sayısı su moleküllerini geçemez zaten :) Hatta yaklaşamazda: Bunun suda çözünmüş tuz olarak kalması gerekiyor :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mayfer, 17 Mayıs 2004 21:43 tarihinde demiş ki:
su kaynamasa da yavaş yavaş buharlaşacağından bi süre sonra ortada sadece tuz kalır.

Soruyu daha eylenceli hale getirmek için kapalı kap yapalım :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Qui, 17 Mayıs 2004 21:46 tarihinde demiş ki:
said:
mayfer, 17 Mayıs 2004 21:43 tarihinde demiş ki:
su kaynamasa da yavaş yavaş buharlaşacağından bi süre sonra ortada sadece tuz kalır.

Soruyu daha eylenceli hale getirmek için kapalı kap yapalım :)

su kaynamaz ve bir noktadan sonrada buharlaşamaz su ısınır ısınır sürekli en sonunda tuz erir hatta sonra plazma olur :p[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 17 Mayıs 2004 21:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

aanaa ben aptalım yaaa nie almadım pff boşa bi hotmail açtık yaaaa[signature][hline]En Büyük Çaykur Rize
Kız Duası
Bismillahi Rahmani Rahim Allahım Elhamın Dürüsü İle Kızların Sürüsü İle Her Gün Birisi İle Gezmeyi Nasip Eyle Yarabbim
AMİN
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ardeth, 17 Mayıs 2004 21:47 tarihinde demiş ki:
su kaynamaz ve bir noktadan sonrada buharlaşamaz su ısınır ısınır sürekli en sonunda tuz erir hatta sonra plazma olur :p

yaw drumu gercekten plasma oldugu :P
bunu gercekten bilmiyorum.gormek de isterim.bole zift gibi biseymi oluo[signature][hline]Icq=212-213-215
macromedia flash,fireworks,dreamweaver,sphere...
Online gaming rulz.

Sosyal ağlarda paylaş

suya kattıgın tuzun hepsi çözünmez
bir süre sonra çözelti doymuş hale geleceğinden
tuz dibe katı faz olarak çöker

böylece suyun kaynama noktasını çözeltiyi doymuş hale getireseye kadar yükselticektir..
ısınan su sabit sıcaklıkta kaynar kaynadıkça azalan su içerisinde çözünmüş tuz katı çökelti oluşturur

suyun hepsi kaynayıncada sadece tuz kalır
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mutos, 17 Mayıs 2004 21:52 tarihinde demiş ki:
bunu gercekten bilmiyorum.gormek de isterim.bole zift gibi biseymi oluo

Haha bayıldım buna! Böyle kımıl kımıl, zift gibi, toprak gibi, çirkef bişey böyle, için titrer![signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...