Qui Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Şimdi öğlen mantı yapmaktaydım, suya tuz atıp kaynatırken şöyle bir soru geldi aklım. Kimya, Termo neyin okuyanlar kafa yorsun bakalım; Su tuzlu olduğu zaman kaynama noktası yükseliyor. Sıcaklığıda arttıkça içinde daha fazla tuz çözünüyor, haliyle kaynama noktası dahada yükseliyor. Merak ettiğim şey bunun sonu. Elimizde sonsuz miktarda tuz olsa, sınırlı miktarda su ile kaç dereceye kadar çıkabiliriz? Bu sıcaklığı değiştiren faktörler nelerdir? Hadi tartışalım öğrenelim :) Mesela ben suyun miktarının bunu etkilemeyeceğini düşünüyorum, zira heryerinde sıcaklık aynı olacak.. (en kolayını kaptım :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] Lanbos of Lionna, Dark Wizard / Quinthalus of Bartz, Human Fighter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SwZ Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 bu ne ya annamadı mşunu biras daaa yalın anlatsna[signature][hline]En Büyük Çaykur Rize Kız Duası Bismillahi Rahmani Rahim Allahım Elhamın Dürüsü İle Kızların Sürüsü İle Her Gün Birisi İle Gezmeyi Nasip Eyle Yarabbim AMİN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Ya fizban öle deme öğlenden beri dengem şaştı. Çok mühim bu :) Bana mantığım bir yerden sonra suyun kaynama sıcaklığındaki artış hızının, tuzun çözünebilirlik artışının hızını geçeceğini söylüyor ama mantığıma kalsa dünyada neler olur neler![signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] Lanbos of Lionna, Dark Wizard / Quinthalus of Bartz, Human Fighter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Benim bildiğim tuzun sıcaklığıa göre çözünürlük grafiği parabol yani bir maksimum noktası var ordan sonra nekadar arttırırsan arttır sıcaklığı çözünürlük değişmiyor.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 tuzun kaynama noktasını yükseltme oranıyla, kaynadıkça daha çok tuz atabilme oranı birbiriyle aynı oladığından eninde sonunda su kaynama noktasına gelir. ayrıca su kaynamasa da yavaş yavaş buharlaşacağından bi süre sonra ortada sadece tuz kalır.[signature][hline]The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who in the name of charity and goodwill shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger, those who attempt to poison, and destroy my brothers! And you will know My name is the Lord, when I lay my vengeance upon thee. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 tencereye mantıyı atmassan attıgın fazlası zaten dibe cokecektir.denedim sahsen bunu mantı attıgımda ise de o dibe cokenlerin de cozeldigi oldu.tabiki kutlesine baglı canım tuzun ve suyun :p bosuna mı kimya okuoz[signature][hline]Icq=212-213-215 macromedia flash,fireworks,dreamweaver,sphere... Online gaming rulz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 bende yemek yaparken bu tip düşüncelere dalıyorum ama pek üstüne gitmemeyi dene bence :)[signature][hline].:>:>L:POKDTFYSEYThgfgggggggggggggg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Bunu bende hatırlar gibi oldum sanki. Mantık olarak tuz moleküllerinin sayısı su moleküllerini geçemez zaten :) Hatta yaklaşamazda: Bunun suda çözünmüş tuz olarak kalması gerekiyor :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] Lanbos of Lionna, Dark Wizard / Quinthalus of Bartz, Human Fighter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SwZ Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 walla qiu onu bilmoomda yahoo msn messengerda kullanlabiliomu imzanda msn demişsin [email protected] yasoo :-P[signature][hline]En Büyük Çaykur Rize Kız Duası Bismillahi Rahmani Rahim Allahım Elhamın Dürüsü İle Kızların Sürüsü İle Her Gün Birisi İle Gezmeyi Nasip Eyle Yarabbim AMİN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 said: mayfer, 17 Mayıs 2004 21:43 tarihinde demiş ki: su kaynamasa da yavaş yavaş buharlaşacağından bi süre sonra ortada sadece tuz kalır. Soruyu daha eylenceli hale getirmek için kapalı kap yapalım :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] Lanbos of Lionna, Dark Wizard / Quinthalus of Bartz, Human Fighter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 said: SwZ, 17 Mayıs 2004 21:45 tarihinde demiş ki: walla qiu onu bilmoomda yahoo msn messengerda kullanlabiliomu imzanda msn demişsin [email protected] yasoo :-P eet kullanılıyo. farklı e-mail adresiyle msn passport alınıyo. benimki de ayfer.net[signature][hline]The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who in the name of charity and goodwill shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger, those who attempt to poison, and destroy my brothers! And you will know My name is the Lord, when I lay my vengeance upon thee. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 aranızda ii pilav yapabilen var mı ben nedense ne tuzunu nede kıvamını tutturabilyiorum :P iste beceri isteyen bir yemek[signature][hline]Icq=212-213-215 macromedia flash,fireworks,dreamweaver,sphere... Online gaming rulz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Hakkaden kaldırıcam bunu ya imzamdan. Birileri devamlı, başlıklarımı bu msn messenger ve farklı mail adresi ilişkisi ile sabote ediyor :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] Lanbos of Lionna, Dark Wizard / Quinthalus of Bartz, Human Fighter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 said: Qui, 17 Mayıs 2004 21:46 tarihinde demiş ki: said: mayfer, 17 Mayıs 2004 21:43 tarihinde demiş ki: su kaynamasa da yavaş yavaş buharlaşacağından bi süre sonra ortada sadece tuz kalır. Soruyu daha eylenceli hale getirmek için kapalı kap yapalım :) su kaynamaz ve bir noktadan sonrada buharlaşamaz su ısınır ısınır sürekli en sonunda tuz erir hatta sonra plazma olur :p[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 17 Mayıs 2004 21:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SwZ Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 aanaa ben aptalım yaaa nie almadım pff boşa bi hotmail açtık yaaaa[signature][hline]En Büyük Çaykur Rize Kız Duası Bismillahi Rahmani Rahim Allahım Elhamın Dürüsü İle Kızların Sürüsü İle Her Gün Birisi İle Gezmeyi Nasip Eyle Yarabbim AMİN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 said: SwZ, 17 Mayıs 2004 21:45 tarihinde demiş ki: walla qiu onu bilmoomda yahoo msn messengerda kullanlabiliomu imzanda msn demişsin [email protected] yasoo :-P bildigim kadaryıla desteklemiyor yahooyu[signature][hline]Icq=212-213-215 macromedia flash,fireworks,dreamweaver,sphere... Online gaming rulz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 said: SwZ, 17 Mayıs 2004 21:47 tarihinde demiş ki: aanaa ben aptalım yaaa nie almadım pff boşa bi hotmail açtık yaaaa geç değil. şu anki msn listeni save edip, yeni accountunla girip listeni tekrar açarak eski herkesi ekleyebilirsin.[signature][hline]The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who in the name of charity and goodwill shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger, those who attempt to poison, and destroy my brothers! And you will know My name is the Lord, when I lay my vengeance upon thee. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SwZ Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 çok saolun wallah himen işe koyulam[signature][hline]En Büyük Çaykur Rize Kız Duası Bismillahi Rahmani Rahim Allahım Elhamın Dürüsü İle Kızların Sürüsü İle Her Gün Birisi İle Gezmeyi Nasip Eyle Yarabbim AMİN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 said: Ardeth, 17 Mayıs 2004 21:47 tarihinde demiş ki: su kaynamaz ve bir noktadan sonrada buharlaşamaz su ısınır ısınır sürekli en sonunda tuz erir hatta sonra plazma olur :p yaw drumu gercekten plasma oldugu :P bunu gercekten bilmiyorum.gormek de isterim.bole zift gibi biseymi oluo[signature][hline]Icq=212-213-215 macromedia flash,fireworks,dreamweaver,sphere... Online gaming rulz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DonCorleone Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 suya kattıgın tuzun hepsi çözünmez bir süre sonra çözelti doymuş hale geleceğinden tuz dibe katı faz olarak çöker böylece suyun kaynama noktasını çözeltiyi doymuş hale getireseye kadar yükselticektir.. ısınan su sabit sıcaklıkta kaynar kaynadıkça azalan su içerisinde çözünmüş tuz katı çökelti oluşturur suyun hepsi kaynayıncada sadece tuz kalır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 said: mutos, 17 Mayıs 2004 21:52 tarihinde demiş ki: bunu gercekten bilmiyorum.gormek de isterim.bole zift gibi biseymi oluo Haha bayıldım buna! Böyle kımıl kımıl, zift gibi, toprak gibi, çirkef bişey böyle, için titrer![signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] Lanbos of Lionna, Dark Wizard / Quinthalus of Bartz, Human Fighter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 hueah lav dısında plasma gormedim desem yeridir :P.o da filmlerde.[signature][hline]Icq=212-213-215 macromedia flash,fireworks,dreamweaver,sphere... Online gaming rulz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 kısacası evin tuz dolar ve bu hoşuna gitmez.[signature][hline]The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who in the name of charity and goodwill shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger, those who attempt to poison, and destroy my brothers! And you will know My name is the Lord, when I lay my vengeance upon thee. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 ha bi de mantına yazık olur[signature][hline]The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who in the name of charity and goodwill shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger, those who attempt to poison, and destroy my brothers! And you will know My name is the Lord, when I lay my vengeance upon thee. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2004 said: mutos, 17 Mayıs 2004 21:47 tarihinde demiş ki: aranızda ii pilav yapabilen var mı ben nedense ne tuzunu nede kıvamını tutturabilyiorum :P iste beceri isteyen bir yemek AHHAHAHAAHHAHAHA! Green'e sor o bilir ahahahahahahah...[signature][hline]Çıkar o sarığı! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar