Thaumiel Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Eski anakartımın üzerindeki ethernetin bozulması ve akabinde benim anakarta bıçakla girişmem sonucu anakarta ihtiyacım var. Herşeyi eledim falan fişmekan ve 2 tane kart kaldı (Bu demek değil ki fiyatları aynı oranlarda başka bir kart önerisine açık değilim). http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2693&ProductName=GA-G31M-S2L http://www.biostar.com.tw/app/tr/mb/content.php?S_ID=295 Kafamdaki sorular; -P4 3.2 Hyper Threading işlemcim var ve biostarda HT destek yazıyor ama gigada yazmıyor. Bu ne ola ki? -Gigabyte bilinen bir marka. İlk tavsiye edilen Gigabyte oluyor. Ünlü bir marka olması artı mı? -Biostarda da 4 tane ram slotu var. Geri kalan özellikleri hemen hemen aynı ama bu 4 tane ram slotu ki ramler ucuz olduğundan dolayı Biostara çok büyük avantaj sağlıyor? -Biostarın özelliklerinde diğer marka ürünleri, yani Gigabyte ve Asus gibi markaların ürünleri 200 TL nin üstünde fiyatlarda gözüküyor. Ucuz etin yahnisi yavan olur? -Overclockla falan işim olmaz. Anime, film ve dizi izlemek, dota oynamak, internette takılmaktan fazla bir aktivitem yok. Basit olan, güvenilir olan akar mı? Soru(n)larımla ilgilenmeyip, ''BUDUR ULAN ANAKART'' diyerekten arasından birini seçseniz de yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Thaumiel said: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2693&ProductName=GA-G31M-S2L bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OogahBoogah Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 bencede giga Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 baska kart onerisine acik degilim demissin ama, p35 chipset kullanan gigabytelara bak, biostar a kanaat etme. ikisi arasinda secmen gerekirse ben biostar secerdim galiba ama yinede p35 yuzunden. ayrica p4 islemcinin lga775 oldugundan eminmisin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Bu demek değil ki başka kart önerisine açık değilim, dedim. Yani önerilere açıktım. P35 chipsetli ünlü marka anakartların fiyatları hep 200ün üstünde. Harddiskimin de badsector kurbanı gitmesinden dolayı da 150tl de hddye gidecek bu yüzden bu 2 kart arasındaydım. Fakat bugün düşündüm; ''Lan elektrik gidip gelince acaba Biostar marka anakartım yandı mı?'' diye düşüneceğime güvenilir markalardan biri olan Gigabyte alır, keyfime bakarım''. Sipariş verdim sabah. Kart elimde şu anda. Hayal kırıklığı yaşamadım değil. Küçükmüş kart. Anakart dediğin büyük olur. Sırtını dayayıp, güveneceğin bişi olur diye düşünmüşümdür hep alksjd. Ayrıca hazır anakart alıyorken soğutuculu 1gb 800 mhz ramde aldım. Ayrıca anakartı bıçaklarken yaprağını kırdığım fanımın yerine yenisi de akşam gelecekmiş. Tekmar canmış bunu gördüm. LGA775ler p4 destekliyormuş. Ki Gigabyteın kendi sitesinde P4 destekliyor diye söylüyor anakart için. Hyper Threadingle ilgili bilgi vermemişler ama sorun olmaz herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 p4 islemciler birden fazla socketde ciktilar, sendeki socket 478 ise mesela lga775 socketlere olmayacaktir. ama p4 lerin daha sonra socket 775 versiyonlarida cikti. sorumdaki amac islemcinin hangi socket oldugunu anlamakti. Yani p4 lga775 destekliyor veya tam tersi bi durum soz konusu degil. Bunun disinda g31 ofis tipi makineler icin microboard lardandir, ama aklinda kalacagina onunde dursun. gule gule kullan. sorun cikmamasi dilegiyle. 775 her kart HT destekler bu arada ,yazilmasi sart degil. Ayrica 4 slot ram olmamasina da takma, cogu durumda hepsi doldurulmamaya calisilir zaten. 2 li kombinasyonlar her zaman daha tercih edilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Önceki anakartım Asus p5gpl-x di. Onun chipseti 775di. Bozulan anakartım; http://www.asus.com.tr/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=170&l4=0&model=585&modelmenu=1 Ayrıca demin taktım işlemciyi. Sockete oturdu. Sanırım pek bilmeden, bala göze yapmış sayıldım. Ofis tipiyle neyi kastettin emin değilim. Ama zaten öyle gamer bi tip değilim. Dota oynuyorum, anime-dizi-film izliyorum, internette takılıyorum falan. Yani tek isteğim biraz geleceğe bakan, yani günümüze uyarlamaya kalktığımda bilgisayarı sırıtmayacak ve güvenilir bir anakarttı. Teşekkür ederim. Sanırım mutluyum ekekekgkekgeşlgk. 4 slot olayında da yaptığın açıklama ayrıca gönlüme su serpti. Yani p35in tek artı yönü bende 4 slot olmasıydı. Bu açıklamanla daha bi mutlu oldum. Çok teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Problem cikmadiysa ne ala. gule gule kullan. =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2009 Tekrar teşekkür ederim. Post kasıyormuş gibi oldum. İlk defa bir anakartı tek başıma taktığım için baya bir zorluk yaşıyorum. Narin bir bebek gibi davranarak anakarta sanırım bir yere gelemeyecem. Ayrıca metal plaka olayı da çok zıt bişeymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar