Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

radyo kontrollü model uçak

ucunbiri

Öne çıkan mesajlar

4 kanal iki koldan kontrol ediliyor, birinci kol throttle ve on kanat, ikinci kol x ve y axis inde kuyruk dumeni olarak.

3 kanallari bazi modellerde kuyruk dumeninin y axis i olmuyor ama.

bilmiyorum soruyu dogru mu anlamisim.

Bide touring kumandalarindan farklilar ucak kumandalari, belkide alisilageldik kumanda tasarimina benzedigi icin benzettiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende kısmetse bu ayın sonunda Mavi Mantar a başlıyorum. Straforları alıp gövdeden başlayacam ama kanat yapmak çok zor onuda bir şekilde halledicem. Elektronik aksam olarak 4 kanallı helikopterim vardı, 2. uçuşta kelebekten kurbağaya dönüştü. Hayat öpücüğü olarak uçakta kullanmak istiyorum parçaları. Kharon acaba helinin ESC sini uçakta kullanabilirmiyim, bir bilgin varmı bu konuda?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben elektrikli olarak sadece tamiya ve hpi in bi kac yer araciyla hasir nesir oldum sadece ama esc yi kullanirsin gibi geliyor neden olmasin,

servolarda muhtemelen 1-3nm torkluk micro lardandir, onlarda aynen degerlendirilir.

Ama yinede bi elektrikci bulursan danis derim, bu konuda isabetli bisey soylemek zor.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN ben biraz araştırdım hatta bizim sitede oturan ve bu işi ciddi ciddi yapan bir abiyle de tanıştım (yok aslında tanıyorum uzun zamandır da model uçak olayını bilmiyordum :D) o da senin söylediklerini söyledi ve ekledi "ulan hıyar mühendislik 3.sınıf 2.dönemde işin gücün yok mu maket kasıcan git elektrikli rtf al baktın sardı motor vs halledilir o işler" dedi bunun üzerine ben de elektrikli ucuz bir model almaya karar verdim ama çok da dandik olmasın dedim ve nette şöyle bir şeye denk geldim 99$ dolar kargo hariç kargosu biraz tuzlu ama dediğim gibi peder vasıtasıyla getirtebilicem sanırım;
http://www.bananahobby.com/1782.html
New 2009 Super Scale 4 CH F4U Corsair Radio Remote Control Electric RC Warbird RTF w/ High Crash Resistance videosu da var adam kanatları tokatlıyor baya sağlam gibi ben baya bi çakarım zaten bunu senin de fikrini alayım dedim ne dersin bu kuşa ?
Sosyal ağlarda paylaş

Oncelikle elektrikli veya nitrolu farketmez, baslangic icin elektrik sonra yakit veya nitro pro isidir gibi seyler yok.

Ama basladigin zaman neyse ilerde o olursun, aradaki gecisler insana oldukca bocalatir bazi seyleri. Elektrik basliycaksan bence elektrik devam etmelisin cunku nitroya baslarken tekrar baslangic ekipmanlari almak durumunda kalicaksin, ha nitro dan elektrige gecerkende benzer harcamalar soz konusu.

O acidan bence model yapma ve calistigini gorme icin yapiyorsan nitro isine basla, ucus/az problem ve de esneklik icin elektrik olarak basla derim. hangisi sana daha cok uyuyorsa.

Birde soyledigin model icin daha once soyledigim bi kismi alintilayim;
KHaRoN said:
...mustang alttan kanatli bi ucak, ozellikle hizli ve kontrolu zordur.

o yuzden ustten kanat(highfly trainer) baslangiclar icin yeteri kadar hizli, kontrol edebilmek icin ise yeteri kadar yavastir. Bu iste proya yaklastikca kanat asagilara iner.

yine daha once yaptigin gibi alttan kanatli ucak secmissin =D

Elektrik icin baslangiclara Cessna 182 ler uygundur ama cogu baslangic elektrikli ucak RTF oldugu icin ve de sen mumkun oldugunca DIY ve ARF ye yakin olsun(kendim yapayim) dedigin icin hic onlara bulasip onermedim.
Sosyal ağlarda paylaş

eyw sağolasın işte dediğim gibi nitrolu uçağa başlama düşüncesi şu anda bile beni cezbeden kısım olmasına rağmen sanırım vaktim olmicak o yüzden elektrikli rtf ye döndüm cessnaya baktım senin önerdiğin gibi ama adam bi tono atıyo uçak 3 metre irtifa kaybediyo hevesim kaçtı onu görünce o yüzden baktım rtf scale uçaklara
Sosyal ağlarda paylaş

Benim uygun gorduklerim icinde en ucuz ve kaliteli olanlar;

Elektrikli olarak;
http://modelucak.thk.org.tr/satis1/urunler.php?Kok_ID=16&Ust_Kat_ID=14&Kat_ID=31&Alt_Kat_ID=0&stok_no=01.4201 //cessna 182 kumanda ve rec siz kit.
http://modelucak.thk.org.tr/satis1/urunler.php?Kok_ID=852&Ust_Kat_ID=14&Kat_ID=31&Alt_Kat_ID=0&stok_no=01.21015 //cessna 182 brushless radyo ve rec li kit.
http://modelucak.thk.org.tr/satis1/urunler.php?Kok_ID=13&Ust_Kat_ID=14&Kat_ID=31&Alt_Kat_ID=0&stok_no=01.4001 //Sportster-slow flyer radyosuz. tipine bakmadan cok guzel ucan bi ucak.

nitro;
http://modelucak.thk.org.tr/satis1/urunler.php?Kok_ID=28&Ust_Kat_ID=14&Kat_ID=32&Alt_Kat_ID=0&stok_no=02.005165 //air trainer 46 - daha once soyledigim paragon 46 nin sematikleri motor ve radyo yok. Yurt disindan getirmeyi dusunuyorsan bu parcalar en uygunu.

mumkun mertebe radyosuz kitleri yazdim. Kumanda yurt disinda kaliteli olarak ucuz olan bi parca, yurt icinde cok fahis fiyatlara gidiyor. Motor nitro ucak dusunuyorsan yazdiklarimdan sonra ha keza ayni sekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
selamlar tekrar 7 ay geçmiş konunun üzerinden, uçağı bugün çaktım ben gövde ve motorda bir problem yok gibi gözüküyor ama sanırım uçağın receiverına bir şeyler oldu kumanda etmediğim halde flapları zınzınzın aşağı yukarı oynatıyo durduğu yerde, arkadaşımın kumandasıyla da denedim aynı problem devam ediyor.
sorun ne olabilir ?
Sosyal ağlarda paylaş

flaplara bagli servoyu baska kanala takip dene, rec den mi servo dan mi olduguna emin ol.
reciever dan olduguna kanaat edersen baska kanal sigortan varsa onla dene. sinyal karismadigindan emin ol.
ardindan hala anlamadiysan problemi reciever kutusunu acip entegrede catlak ara.
sonra towerhobby den yeni reciever siparis et. =]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...