Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

quad core ısınma problemi

Gilean

Öne çıkan mesajlar

1.5 yıldır kullanıyorum aslıdna daha önce de hiç bakmamıştım kaç derece diye.geçen bakim dedim HW Monitor 95 gösteriyo. dedim olur mu lan öyle şey bilgisayar alev alır. sonra everest ultimate ve core tempe baktım. everest 85 coretemp 80 civarı veriyo. bu tabii belli bir süre oyun oynadıktan sonra. oyunu kapatalı 10 dakka oldu coretemp 65lere everest de 68e indi.

şimdi stock heatsink var üstünde. naapmak lazım çok saçma değerler değil mi bunlar? hani 1.5 yıldır böyle olsa cpu çöp olurdu herhalde. acaba macun mu yok oldu yoksa başka bi abukluk mu var? bir de yeni heatsink almak gerekir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Makine tasindiysa stok heatsinkin donmeli ayaklari oynamis bi yerden kaymis olabilir, esit basmiyorsa islemci ustune temas problemi yuzunden oyle isiniyor olabilir.

Thermal macunu kendin yaptiysan kurulumda yanlis uygulama yuzunden de olabilir, cok ince bir tabaka halinde surulmesi gerekiyor,

tekrar dogru uygulanipda bi dusus gorulmezse heatsink almak gerekebilir belki.

islemci uzerinde o.c. varmiydi?
Sosyal ağlarda paylaş

Standart stock coolerlardaki termal macun ne kadar sure dayaniyor vs bilmiyorum gerci, en son p4 1.7'de kullanmistim stock heatsink, o donemden beri direk aftermarket aliyorum ehah, yalniz Kharon'un dedigi dogru, kayma oynama falan olduysa, ya da bir sekilde macun ayvayi yediyse bakivermek lazim, 1.5 senedir diyorsun, onceden bu kadar isinmiyorsa bir cirkeflik var herhalde. Quad-core'lar bildigim kadariyla bayagi isiniyor da, bu kadar olmamasi lazim kesinlikle, goz atmak lazim coolera.
Sosyal ağlarda paylaş

Stock heatsink uzerindeki factory applied macun acisindan s ormustum kim uyguladi diye, o macunlar zaman icersinde ozelliklede bir sekilde hava alirlarsa bu tarz problemler yapabiliyorlar, temizleyip yeniden uyguladiktan sonra heatsink in duz oturdugundan emin olursaniz problem kalmaz. o.c. olmayan bir islemci icin stok hs ile 70 ustu sicakliklar cok asiri ama 100 ustune cikmadikda kalici hasar tehlikesi arzetmiyor stok hizda kullanan bir insan icin.
Sosyal ağlarda paylaş

nası temizleniyodu bu ya? izopropil alkoldü sanırım.nerden alınır o? bir de hangi marka thermal macun almak lazım.arctic diye bişi vardı onda da sanırım. internette bi guide vardır herhalde bu iş için nasıl çıakrılıyor falan bir araştırayım

edit: 55 dereceye kadar düştü şu an. herhalde hiçbişi yapmazken 45 normaldir yine bi 10 fazlam var var bi sorun demek
Sosyal ağlarda paylaş

izopropil hede hodo veya benim en kolayima giden kokusuz aseton ve koton bez.

arctic silver 5, arctic cooling mx5 , noctua alinabilir ve ucuz olanlar, zalman falan gereksiz.

birde tek uygulama icin pahali seyler bunlar etrafinda birisinde varsa sevabina kullandirtiversin yazik, bendede duruyor evde o kadar kullanmama ragmen bitmiyor meret.
Sosyal ağlarda paylaş

Ankaradaysan verebilirim gercekten, 7-8 dolar bisey olmasi lzm. degisiyor.
%1 ini bile kullanmayinca tabi uzuluyor insan.

mesaji diger okuyan ankaralilara p.s.
Arkadasin istanbulda oturdugu varsayimi yaparak nezaketen soyledim, evimin thermal macun surum merkezi haline gelmesini arzu etmiyorum tabiki. Bu sefere mahsus birsey.
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçek çekirdek sıcaklığını merak ediyorsan Tjmax girmen lazım core temp e, işlemciye göre değişiyor değerler. Riskte olup olmadığını iyi anlaman için.

Arctic Silver 5 i tavsiye ederim macun olarka.

Ayrıca işlemci voltajında bi sorun olmuş olabilir mi diye kontrol et, anakarttan auto ayarını kaldırıp elle gir o zaman bak bakalım. Fazla voltaj ısı yapar, auto ayarlarda da bazen anakart voltajı gereksiz dayıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Arctic Cooling MX-2 var bende de, nerede oturdugunu bilmiyorum abi, odunc verebilirim gayet, hatta mumkunse surdukten sonra kullanmadigin kartvizit ya da benzeri birsey varsa sivri tarafiyla yaymak icin kullanabilirsin, gayet iyi is goruyor. Aseton kullanabilirsin gayet rahatlikla, olmadi heatsink'i alirken bana belese Arcticlean temizleme seysi vermisti, onu da veririm yaninda ehah.

Istanbul'dayim ben de, gorusmustuk zaten caddebostan sahilde bir ara yanlis hatirlamiyorsam, emre sesu levent kaan falan vardi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...