Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zaman sizin için ne ifade ediyor ?

Predator

Öne çıkan mesajlar

said:
fizban, 17 Mayıs 2004 23:07 tarihinde demiş ki:
vakit nakittirden yararlanıp çıkardım ben onu. o zaman atatürk de kapitalist :P

şakaydı fizboz :)
ki ne denilirse denilsin dogru ama bu paranın suçu değil hayatımız programlı oldugu için gerçekten para zamanla işlio.
o laf atatürk ün değil bu arada fizboz alman anonim atasözüdür. edebiyatta okumustuk[signature][hline]bornozlu canavar
Sosyal ağlarda paylaş

zaman ne ifade ediyor çok hissiyatlı bir soru, ehe. bu yüzden bunu geçerek, başka bir açıdan yaklaşıyorum olaya.

ben bir aralar(küçüktük, ırak'taydık) bu zamanı kafamda formülüze etmeye çalışıyordum bir mantık çizelgesinde.

biraz açmak gerekirse, evrensel kabul edilen zamanın, yani herkes için olan zamanın varoluşuna bir açıklama getirmeye uğraşıyordum.(sanırım daha da açmam gerekecek, hehe)

şimdi bu teorime saldıran onlarca insan çıkacak, baştan çıkarayım kalkanımı: BİR İDDİAM YOKTUR KAEERDEŞİMM.

teorimiz nedir?
şudur anacım:

bu saliseler, saniyeler, dakikalar, saatler, günler, aylar, yıllar, asırlar nereden türemiştir? ilk güneş saati diye bir hede vardı sanırım, ondan sonra gelişti de, gelişti. matematik icat oldu, mertlik bozuldu zaten. delinin teki, "hadi, doğayı soyutlaştıralım. bak bu 1, ahan da bu 2; anaa 24 olsun." gibi safsatalarla beynimizi bulandırdı. oysa ki, ZAMAN bu değildir!

şu an eğer zamanı somutlaştırmak gerekirse, bunu ancak bilindik dilimlere indirgeyebiliriz, ki bu dilimlerin oluşturduğu şey ZAMAN değildir. olsa olsa adı, evrensel yapay zaman olur.

teorime göre, zaman, düşündüğümüz kadardır. yani, biz herhangi bir şeyler düşündükçe zaman işler. bizim zamanımız budur. mesela, eğer zihnimizi gerçekten boşaltırsak, saatlerin çok çabuk geçtiğini sanarız. halbuki bu bir yanılsamadır. bildiğimiz saatler normal işler, lakin BİZİM, yani bireyin SAATi işlememiştir. ortada çok çabuk geçme gibi bir durum yoktur; çünkü zaman ilerlememiştir.

konuştuğumuz zamanlarda da, çok aktif bir şekilde düşünmek fiilini icraa edemeyiz. bu yüzden de, yine bir üstte belirttiğim gibi, zaman bize kısa gelir. halbuki zaman kısa filan değildir, tıkırındadır. bizim kısa geldiğini sandığımız zaman, evrensel yapay zamandır.

şimdi beyinler karışmasın. asıl zaman ve evrensel yapay zaman da, ne kısalır ne uzar kişiden kişiye. göreceli değil bunlar. ancak birey kendini hep evrensel yapay zaman dilimleri içerisinde algıladığı için, asıl zamanı anlayamaz.

sonuç: kişi, ASIL zaman süresince yaşar. yani kişi, düşündükçe yaşlanır. stres denilen olayın da buradan kaynaklandığını, ve hatta bu hastalığı direk teoremime argüman olarak kullandığımı belirtebilirim. [sallama modunu son seviyeye çıkarıyorum buradan sonra] bakınız, dünya'da en uzun yaşıyan insanlar hep tibet civarından çıkar. e neden? adamlar kendini doğaya bırakıyor, meditasyondu, otdu, boktu derken, evrensel yapay zaman içerisinde belirtilen yaşamlarının çoğunu düşünmeden geçirmeyi başarabiliyorlar. oysa onlar da eceliyle ölmüş herhangi bir insan kadar yaşamışlardır.

buna karşılık japonya'da, özellikle 90'larla birlikte, stres kaynaklı ölüm oranı fazlalaşmış ve 60 yaş civarı ölümler artmıştı. elin japon'u, e çalışkan memleket haliyle. bitbitbit, bir fotoğraf çekiyorlar, sonra çalışıp duruyorlar. çalışmak ne demek? düşünmek demek.

[bu teoriy hayvanlar alemine entegre etmeye çalışan olmasın lütfen. teori error verir allah korusun.]

[Bu mesaj BombaciMulayim tarafından 18 Mayıs 2004 04:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Predator-, 17 Mayıs 2004 23:51 tarihinde demiş ki:
ne rastlantı bende yazıcam aynı konudan :P , bi 800 lik kelimelik daha döktürsen şuraya doggy kardeş be =)

anlasildi neden muzik sizce nedir zaman sizce nedir diye basliklar aciyon :P cin seni[signature][hline]"Wir aber wollen die werden, die wir sind - die Neuen, die Einmaligen, die Unvergleichbaren, die Sich-Selbst-Gesetzgebenden, die Sich-Selber-Schaffenden." - F. W. Nietzsche[/b]
Futurama - Presented in Doublevision (Where Drunk)
""The thing that bothers me the most is the lying." - George "Gammy" Costanza (a.k.a. Buck Naked)
to pull a homer: to succeed despite idiocy
Sosyal ağlarda paylaş

bence zamanın bi anlamı yok. ztn zaman kavramını üreten ve onu ciddi bişi sanan da insan beyni. şu an, geçmiş, gelecek aslında hiç yok hepsi boş. alayı fıs. hersey maddede biter. madde geldik madde gitcez.

ayrıca böle güzel bi topic acan arkadaşı da kutluyorum.[signature][hline]the life is a long and endless game, the matter is how to play
Sosyal ağlarda paylaş

hiç bişi anlamadığım ve çözemediğim bir olay zaman..[signature][hline][b]never ask me systematic questions all you do is talk I am coming at you full speed walk on the sidewalk. I will smack your motherfucken face this is not a fucken race so don´t make me chase and place you in space and erase. Cut that fricken noise I sit on the white section with the black voice you don´t have a choice my rap destroys.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...