Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mizah

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

Cuce said:
-007- said:
Cuce said:
e bırılerı rahatsızki dadanıyolar saga sola

rahatsız olan birilerinin dinini aşağılamak isteyenler mi? anlamadım konuyla bağlantısını.

yasadışı adamlar rahatsız olabilir mesela. Herkes zaten rahat olacak diye bir şey yok. Burda asıl olay kişilerden bağımsız doğruyu bulmak vs. olabilir diye düşünüyorum. Yani sadece kişisel temelde değerlendirmemek lazım.

yasadışı adamlar mesela kimler? askere gitmemek yasadışı mesela,

mesela askere gitmediği için içinde bulunduğu sistemin yasalarına ters düşen biri rahatsız olabilir yasadan. O yasalar da o toplumdaki ihtiyaçlardan çıkmıştır. İnsan içinde yaşadığı toplumdan bağımsız yaşamaz. Toplumla ilişki içindedir..vs. Hukukçu varsa o daha iyi cevaplar burdan itibaren.

dominic said:
koyunlarin basina neden coban dikiliyor. bir dusunun isterseniz.

yasalar bence bunun için yok. çünkü insanın başında bir çoban olmasa bütün insanlar kendini çoban zannedip birbirini gebertir. koyundan farkı da bu zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

gencım lan ben daha...

ha evet fedenın dedıgınden. ait olmak isteyip istemediğim sorulmadan, bır takım "toplumlar" "istiyo" diye ben neden özgürlüğümdem oluyorum? bende toplumun parcası degilmiyim?
kim hangı yetkiyle hangımızden onay alarak bole bır ıthıyac belirleri boyle bir cözüm buldu?

bana sormadılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Varoluşçuluk · Hegelcilik · Hermeneutik · Hümanizm · İdealizm · Mantıksal pozitivizm · Materyalizm · Yeniplatonculuk · Nihilizm · Fenomenoloji · Platonizm · Pozitivizm · Postmodernizm · Postyapısalcı felsefe · Pragmatizm · Görecelik · Skolastisizm · Septisizm · Stoisizm · Yapısalcılık ·Feminist eleştiri

en basitinden şu kadar ayrı cins görüş bildirilmiş "adalet ve hukuk" hakkında.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bunlardan önce ve spekülatif anlamda felsefe içinde değerlendirilebilecek asıl hukuk felsefesi akımı doğal hukuk yaklaşımıdır. Bu düşünce hukukun Tanrısal yahut akıl kökenli (ikisi arasında iktidar açısından önemli farklar vardır) olduğunu ve insan düşüncesinden bağımsız a priori değerlere dayandığını ileri sürmektedir. İnsan hukuku icad eden değil keşfeden konumundadır ve zaten yapması gereken tek şey de budur. Doğal hukuk en temel problem olarak adalet değerini ele alır. 20yy.da büyük önem kazanmış insan hakları düşüncesinin kaynağında da bu düşünce yer almaktadır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...