Nessarien Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Merhabalar.. Sistemimi baştan sona yenilemeyi düşünüyorum bugünlerde yani upgrade olmaksızın herşeyi yeniden alacağım. AMDnin intelden önde olduğu günlerde almıştım sistemimi fakat günümüzde durum değişmiş. Masaüstü bilgisayarda genelde oyun (özellikle world of warcraft) oynadığım için sistemin tek amacı bu olacak. Dolayısıyla çok iyi ekran kartı işlemci ram seçimleri yapmak gerekecek. Aklımda 3 alternatif var ya amdden yana seçimimi kullanıp phenom II sistem kuracağım ya da inteli seçip core 2 quad ya da yeni nesil i7yi seçeceğim. Özellikle i7 yeni olduğu için gerek işlemci gerek anakart çeşitleri hem sınırlı hemde gereğinden fazla pahalıymış gibi geldi. O/C yapmayacağımıda belirteyim. Sebepleriyle beraber neyi seçmem gerektiği yönünde tavsiyede bulunursanız sevinirim, böylece aklımdaki sistemi hazırlayabilirim. Teşekkürler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Core 2 quad, phenom2 karsisinda rakip degil bir kere, ikincisi corei7 icin ddr3 sart ve onlarin fiyatlarinin oturmasina en az 1 sene var, ben simdi sistem toplayacak olsam lga775 ustune 45nm lik core2duo toplardim veya yaza kadar bekler phenom2 nin platformlarinin oturmasini beklerdim. amd sonunda yapmasi gereken atagi yapiyor ve geri uyumluluk ve de ileriye donuk olma isini ayni anda beceriyoya benziyor. Sonuc olarak donanim almak icin guzel bi zaman degil bence bu aralar. Hem ulkeye mal girdisi yavas, hem fiyatlar cazip degil ki zaten vendorlarinda bictigi fiyatlar uygun degil. o yuzden hali hazirda piyasadaki urunleri ucuza toplama gibi bi niyet yoksa kesinlikle yaz beklenmeli. Bu arada alternatif toplama bilgisayarlar konusuda bugun gg oldu gibi, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Acilen bilgisayar gerekiyor diyorsan sıfır high-end bir ekran kartı alıp, ikinci el p45 chipset anakart ve intel e8x00 işlemci alıp ddr2 platform kurabilirsin. Phenom II ve i7ler yeni model ve revizyon güncellemeleri ve fiyatlarıyla daha cazip hale gelice o zaman quad core a geçersin. Para sorunun yoksa i7 sistem kurarsın ama sadece aşırılık olur. Çpk da saçma olur. Zaten şuan oyunlar için intel E8x00 ler ideal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Malesef 1 ay içinde yeni bir sistem almam gerekiyor ikinci el ile falan uğraşmak istemem açıkçası. Sorum zaten çok açık anlık karşılaştırma yapıldığında bu işlemcilerin bir oyunda vereceği performanslar nasıldır, aralarında büyük fark var mıdır. Eskiden tablolar olurdu piyasada bulunan işlemcilerin oyunlarda ya da diğer uygulamalarda aldıkları skorları falan görürdük ancak hiçbir linki anımsayamıyorum. Birkaç hard ware sitesini kontrol ettim ama bulamadım, bu tür bir tablo oldukça işime yarardı, bileniniz var mı ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2009 Talihliz bir zamanlama o zaman öyle diyeyim. Quad core önersem memory bandwidth sınırlaması yersin oc siz ve phenom IIler daha iyi. i7 önersem herşey güzel ddr 3 ve qpi güzel iş yapıyor ama ilerde çok daha iyi modeller revizyonlar gelecektir ve fiyat çok pahalı. Phenom II nin i7leri geçtikleri yerler var ama toplamda daha gerideler %15-20 civarında. Ama F/P oranı olarak phenom II sistem daha uygun. Çünkü i7 için ddr3 ram ayrı pahalı, anakart ayrı pahalı, işlemcisi de pahalı (en azından türkiyede). Para problem değilse i7 al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar