Antimodes52 Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Dünyanın her yerinde mevcut diplomatların büyük bir kısmı hukuk mezunu. Hukuka girmeyi dene derim, olmazsa uluslararası ilişkilere girersin. Ayrıca hevesini kırmak olmasın da, Türkiye'de diplomat olabilmek için sıkı aile, çevre vs. gerekiyor. Hani onu sağlasan bile, bilmiyorum beklentilerin ne yönde ama, kariyerinin ilk 15 senesini abuk subuk ülkelerin dördüncü kalemi olarak falan geçiriyorsun. O 15 seneden sonra tabii ki çok prestijli bir meslek ama, burnundan getirir insanın bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2009 Mortis said: camel said: evet abi taktım kafaya ben okumam ve yorumlamam cok iyi yani bi tartışmada iyiyimdir bilgim doğrultusunda. eleştiri makale deneme tarzı yazılarıda cok iyi yazarım. yani nasıl desem edebi yönüm iyidir :b o zaman direk gir bu bölüme, Ben sosyoloji okuyorum boğaziçinde fakat çok ortak yanları var politika ile, çoğu insan sosyoloji politika çift anadal yapio, (politika die geçio siyaset bilimleri ve uluslararası ilişkiler) ben de uluslar arası ilişkiler dersi poiltikaya giriş dersi ve bu dönem de uluslar arası hukuk ve uluslar arası kuruluş hukuku dersleri aldım. Gayet güzel dersler, hocalar kaliteli vs. tavsiye ederim. bu kadar istekliysen , gir her türlü kazanırsan. selam, ben de sosyoloji okumak istiyorum odtü'de. öte yandan ua, siyaset bilimi ve kamu yönetimini de çok düşünüyorum (tabi bunları odtü'de düşünemiyorum, hacettepe, iü olabilü puanım yeterse) her neyse, bu arkadaş gibi kendimi bişey zannediyorum ben de (arkadaşım sana laf söylemiyorum dediğin özelliklere sahip olduğumu sanıyorum sadece). köşem olsun yazayım, adam olayım istiyorum. Öte yandan eşşek gibi korkuyorum parasız işsiz güçsüz olcam diye. Bana gaz verir misiniz diyecektim sadece. Ha bi de bu çift anadal işini merak etmekteyim. Yukarıda bahsettiğim bölümlerin yanısıra gazetecilik bölümüyle de ilgileniyorum ama tüm üni. hayatımı sadece birini yaparak geçirmek istemiyorum çünkü yetersiz olurmuş gibi geliyor. Nasıl oluyor bu işler, hepsi hayal mi yoksa böyle idealist ergenler ilk seneden salıyorlar mı ünide? düşünmeden yazdım garip bi mesaj oldu, ilginiz için teşekkürler şimdiden =pd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar