Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ekran kartı, takılma sorunu ?!?

j0ker

Öne çıkan mesajlar

problemin özü şu; mesela fallout 3 örneğini vereyim. girdim oyuna herşey hoş güzel giderken, pattadanak böyle anlamsız über bi kasılma oluyor feci ama yani. nedir falan diye windowsa dönüp hemen task managerdan cpu kullanımına falan bakayım dedim, bakmaz olaydım hayata küstüm 90 larda 95 lerde falan çalışıyor cpu baktım ki, sırf oyun kasıyor ama yani. bi 10 15sn. sonra da geçiyor kendi kendine. bi süre sonra tekrar oluyor falan..
ekran kartından olabileceği düşüncesindeydim önceleride, hani ilk zamanlar yapmadı şimdi niye böyle bişey oldu onada anlam veremedim. 8500gt ekran kartı var, 4800+ 64 x2dual işlemci var 2gb'da ram var temiz. ekran kartının, chipsetin falan son driverları yüklü, özellikle dikkat ettiğim bi husustur hatta.

böyle bi problem yaşayan oldumu? veya çözüm üretebilecek kimse varmı bi akıl verseniz çıldıracam zira. ha bu arada makinede yeni formatlı taze daha dün gece attım hani makine şişmiştir ondandır falan o da olamaz yani..
Sosyal ağlarda paylaş

kartın kendi kutusundan çıkan cd deki driverı kurdum hatta önce bi öyle denedim sonra 181.22 mi ne bişey çıkmış son version onu çektim falan normal default ayarlar, vertical sync falan kapattım tabi fix.
+ birde directx 10 deneyeyim diye vista kurdum mesela onda daha abarı bi sorun yarattı geri xp yükledim formatlayıp falan directx 9 neyimize yetmiyor diye :)

dual core optimizer ı yüklicem ama şimdi amd nin sitesinden baktımda, onuda bi deneyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Silphatos said:
kart güzel? 8500gt iğrenç bir kart ama über kastıracak bir şey değil, bence donanım sorunun var, sistem rami veya kartın vram.
9800pro'm vardı benim 3 4 yıl önce, kartın ramler gitmişti çok kastırıyordu böyle.

sistem yeni sayılır öyle çok uzun süredir kullanmıyorum yani, hani ekran kartının ramlerinden oluşacak bi problem yoktur sanıyorum kurcaladım zira biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

Silphatos said:
kart güzel? 8500gt iğrenç bir kart ama über kastıracak bir şey değil, bence donanım sorunun var, sistem rami veya kartın vram.
9800pro'm vardı benim 3 4 yıl önce, kartın ramler gitmişti çok kastırıyordu böyle.

fx5000 serisinde bile oynadım o oyunu , iğrenç nedir o zaman anlarsın. kart gayette her tür oyunu çalıştıracak kadar güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

Karag8z said:
Silphatos said:

fx5000 serisinde bile oynadım o oyunu , iğrenç nedir o zaman anlarsın. kart gayette her tür oyunu çalıştıracak kadar güzel.

her oyunu çalıştırmayla güzel kart olmuyor. 8500, gf8 serisinin en kötüsü ve muadili ati kartlar tokatlıyor onu, benim eski 1650xt gddr3 bile daha iyi fps verir. nextgen oyunlarda her şeyi açamadıktan sonra zevki kalmıyor, ben şu an 4850 kullanıyorum o bile yetmiyor yeri gelince ki 4-5 yıl boyunca 2mb s3 virge kullanmış insanım zamanında.
Sosyal ağlarda paylaş

Silphatos said:
Karag8z said:
Silphatos said:

her oyunu çalıştırmayla güzel kart olmuyor. 8500, gf8 serisinin en kötüsü ve muadili ati kartlar tokatlıyor onu, benim eski 1650xt gddr3 bile daha iyi fps verir. nextgen oyunlarda her şeyi açamadıktan sonra zevki kalmıyor, ben şu an 4850 kullanıyorum o bile yetmiyor yeri gelince ki 4-5 yıl boyunca 2mb s3 virge kullanmış insanım zamanında.

vay vay s3 virge biliyor arkadaş, sen 2 mb s3 virge te render yapmanın dayanılmaz eziyetlerini hatırlıyormusun . tam 48 saat beklerdim boktan bir render için bile.
Sosyal ağlarda paylaş

overclock fln yapmadım yok, sağlam yani parçalardan yana bi sıkıntı yok. belki işlemcinin fanının o altındaki termal jel davası erimiştir falan diye düşündüm hani belki işlemci ısınıyor ondan oluyor problem?

dual core optimizerda işe yaramadı bu arada az önce yine baktım aynı problem.
Sosyal ağlarda paylaş

Silphatos said:
işlemci boştayken ve loadda kaç derece? yeni amd x2'lerin çok çok az ısınması lazım eğer fanda temassızlık yoksa, eğer yüksekse sıcaklk fanı bi kontrol et gerçekten, terman macun varsa elinde onu da yenilersin arada.

çok çok az dediğin kaç derece ki?
benim işlemci 50 derecede falan çalışıyor, 4200x2
Sosyal ağlarda paylaş

biraz düz mantık düşündükten sonra sorunu çözdüm. aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olurlarsa bu konunun yardımı dokunur umarım, buraya açıklayayım nasıl olduğunu.

çok gariptir ama, problem windows updateden ve realtek sürücüsünden kaynaklanıyor. RTHDCPL diye bir şey dikkatimi çekti task managerda, memory usage fazla sürekli falan dedim neymiş bu araştırdım sıktıyı çoğu kişinin yaşadığını gördüm.

windows update ile yüklenen 1, 2 patch bu sorunu tetikliyormuş. gerekli geniş açıklama microsoft'un help desk sayfasında buldum. şurdan bakabilirsiniz.

çekip yükleyeceğiniz dosyalardan biri bu ( eğer ki windowsu türkçe kullanıyorsanız )

ingilizce kullanıyorsanız bu

ben problemi böyle çözdüm. çatır çatır çalışıyor şimdi :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...