ucunbiri Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 biliyorum başlık saçma (içerik daha da saçma) ama ödev yetiştirmem gerekiyor ve klasik bir türküm son ana bıraktım o yüzden shell scriptten anlayan biri özelden mesaj atabilir mi 2-3 şey sormak istiyorum burayı kirletmeyeyim daha fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2009 Kirlet kirlet. Senden sonra konu acmak yerine belki verilecek cevaplar yardimci olur insanlara. Sorunun cevabi sadece seni bulmasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Şubat 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2009 evet buraya yazarsan yardim alman daha olasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2009 Ne istediginiz yaz buraya yazalim hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2009 Evet yaz buraya yazalim hemen =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Şubat 18, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2009 aslında halletim ama başka şekilde lakin halledemediğim şekline açıklık getirebilen çıkarsa şahane olur; şimdi olay şu linux multiuser bir sistem olduğundan ps aux yazınca kullanıcılar ve yaptıkları işlemler pid leri, cpu usageları, memory usageları gibi bilgilerle geliyor ya ekrana yapmaya çalıştığım şey şuydu; ps aux | awk '{ if ($1 == '$username') print "blablabla" }' satırdaki username benim kullanıcıdan readle aldığım user name yani atıyorum kullanıcı root girince bu satır $1 kısmında yani user bölümündeki isimlerle root u karşılaştırcak eşitlik gelirse blablabla basıcak (normal hali çok kapsamlı da karışan kısım burası) beceremediğim ve anlamadığım nokta bu şekilde match edemiyor olması yani acaba diyorum göremediğim bir parametre mi var arada o mu bozuyor işi sonrasında şöyle çözdüm araya başka bir awk daha atarak grep gibi kullandım awk '/'$username'/' yazdım oldu ama yuakrdaki şekil neden çalışmadı bulamadım ??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2009 '{ if ($1 == '$username') print "blablabla" }' Cunku alti cizili bolgeler overlap ediyordu. -- da yazacagim bu degil. Illa awk la mi yap dediler size ? Ya da illa bir script mi yaz dediler ? Yani ornegin "ps -aufffUroot" olmuyor mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2009 ps -Fuuser bitişik olacak user kısmı -Fu kısmına Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Şubat 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2009 sorun surada; ps aux | awk '{ if ($1 == '$username') print "blablabla" }' awk'dan sonra ' kullandigin icin icerideki $username degiskenin icerigi awk'a gecmiyor yani o if satirindaki deger oldugu gibi geciyor ('$username' olarak), shell e degiskenleri yorumlamasi icin izin vermelisin, su sekilde calisiyor; ps aux | awk "{if ($1 == "$username") print "blablabla"}" aslinda bu cirkin gozukuyor daha duzgune bulursam update ederim. edit: yanlis cevap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2009 sharky said: '{ if ($1 == '$username') print "blablabla" }' Cunku alti cizili bolgeler overlap ediyordu. Anason said: sorun surada; ps aux | awk '{ if ($1 == '$username') print "blablabla" }' awk'dan sonra ' kullandigin icin icerideki $username degiskenin icerigi awk'a gecmiyor yani o if satirindaki deger oldugu gibi geciyor ('$username' olarak), shell e degiskenleri yorumlamasi icin izin vermelisin, su sekilde calisiyor; ps aux | awk "{if ($1 == "$username") print "blablabla"}" aslinda bu cirkin gozukuyor daha duzgune bulursam update ederim. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar