Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Meyhanede - Oda Tiyatrosu


ghost_boo

Öne çıkan mesajlar




YÜZYILIN DOSTLUK OYUNU
"MEYHANEDE"


Bir zamanlar şimdiki gibi herkesin "ben" yada "sen" demediği sadece "BİZ" dediği dönemlede en büyük dostluklar yaşanırmış Eski İstanbul Meyhanelerinde.O günleri anlatan "MEYHANEDE" adlı oyunumza konuk olmak istemezmisiniz. Eski Meyhanelerin tüm unsurlarını içinde barındıran bu oyunda sanki zaman tünelinde yolculuk yapıyorsunuz. Oyunu izlemeye geldiğinizde fuayede salataları yapmakta olan ve kocasından dayak yemiş Mina hanıma rastlayacaksınız. İçeride acem garson yarım Türkçesiyle siparişinizi alıyor. Sevroş Aris sahnede sızmış. Kevork efendi henüz hariciyedeki odasının ampulünü söndürmemiş, az sonra çıkıp gelecek. Gedikli, kahvede son el kumarını oynuyor. Külhani ise belinde saldırma, salınarak yolda meyhaneye geliyor. "Meyhanede" toplanıyorlar; içiyorlar; kederlerine, mutluluklarına, dertlerine ortak oluyorlar.

Oyundaki tiplemeler, Türk – Ermeni-Rum-Musevi ve tüm dinlere ve mezheplere ait ülke yaşayanlarının dostluğunu ispatlar türden... Külhani, haraç değil, racon kesen zenginden alıp fakire veren, yürekli delikanlı; Ermeni Meyhaneci, meyhaneciliğe sadece işi olarak değil, bir zevk olarak bakan; müşterilerine ve dostlarına yedirip içirmesini seven bir babacan. Moşe ise, evden kovulunca, tek sığınağı meyhane olan; Gedikli, iş çıkışı meyhaneye uğrayan, kendi halinde bir adam; Yosma, feleğin çemberinden geçip, tokadını yemiş bi kadın, Sevroş, meyhanenin müdavimi...

Sahne meyhane ama salon da meyhane. Koltuklar yerine masalar var. Hem seyircisiniz, hem oyuncu...Az sonra yan masanız gibi sergilenecek bir oyun. Sahneden salatalarınız gelecek ve siz müzik dinleyip, içkinizi içerken bir de bakacaksınız ki 2 saat geçip gitmiş. Oyun sonrası canlı fasılın devam edeceği, böyle sıradışı bir etkinliği kimse kaçırmak ister mi?

Her Cumartesi Nişantaşı Oda Tiyatrosunda

Bilet Satış : 0212 291 81 28
www.meyhanede.net



:) Hepinizi bekleriz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...