MartinLGore Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Arkadaşlar nereye açacağımı bilemedim buraya açıyorum. Şimdiki işyerimde istifamı verdim Koç firmasında bursada işe başlıycam sanırım. Bizim orda karacabey'de boğaz denen yerde küçük bi yerimiz var başta orada kalıcam. Ama daha sonra mecbur (2 saat sürüyo ulaşım) şehirde bir yer tutucam. Ev kiraları nasıldır ? Tek başıma ve bilgisayrımla olacağım için güzel bar cafe ler varmı ? Eğlenebilinecek zaman geçirilebilecek yerler varmı? Bursa hakkında biraz bilgi verirseniz sevinirim..
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Normal bir ev için ev kiraları İstanbul'dan çok daha ucuz, arttı dedilerdi ama yinede rahat oturabileceğin evin 250 milyonu geçeceğini hiç sanmıyorum(yinede tahmin). Eğer bar,cafe, çay bahçesi tarzı yerlere yakın olmak istiyorsan, Altıparmak başta olmak üzere, Çekirge (biraz daha pahalıdır), Devlet Hastanesi-tophane(severim buraları), heykel civarından pek fazla uzaklaşma.özellikle altıparmak civarında bol bol cafe, bar vs bulabilirsin. bursa hakkında daha bilgi vereyim de ne merak ediyosun ona göre anlatayım[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. [Bu mesaj Rahan tarafından 16 Mayıs 2004 21:55 tarihinde değiştirilmiştir]
MartinLGore Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Mesela hatun ortamı var mı? Nerelerde var? Müzik zevkim rock/alternative rock bu tip yerler varmı? Bursanın nevizadesi neresidir mesela? Ulaşım nasıldır? Her yere araba bulunurmu? Saat kaçta ulaşım ve hayat biter?
Norton_Antor Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 ulaşım için büyük ölçüde bursaray kullanılır.bursaray'dan daha ufak yerlere otobüsler vardır.ancak çeşitli yerlerden .eşitli yerlere de otobüsler var.ekonomi yapmak için önce bi BuKart almanı tavsiye ederim.böylece metro için ikide birde kart alman gerkmez.direk yükletirsin bir süre idare edersin. rock bar falan diosan altıparmak'da argus vardı adı deişti sanırım.onun dışında o tarz cafeler zeppelin,saklıkent falan var ... bu arada ulaşım genel olarak daha ucuzdur istanbul'dan falan...
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 hehe 3-4 yıldır bursa'da pek dolaşmıyorum isimler aklımda değil, rock alternatif tarzı,1 tane heykel'de sönmezin karşısında bir yer vardı (çok iyi değildi), kükürtlü'de bir mekan vardı indiansdı sanırım, şu anki varlığı konusunda şüphelerim olan altınceylan da bir bar vardı (kedili bişilerdi ismi kapanmış olabilir). ortam açısından aklıma gelenler, nalbantoğlunda kendini entel sananlar için bir kafe vardı siesta, heykel arkası (adliye) civarında yine muhabbet bol olurdu,iyicene ortam dersen kültür park altınceylan içinde garden diye bir disco/bar karışımı bi yer var (pahalı sayılabilir), heykel civarında saklı kent diye bi cafe vardı fena değildi ortam, setbaşında geyenin hemen yanında yener diye bi yer var (ocak başı-restoran kırması, içkili), hemen yenerin üstünde hiç girmediğim bi mekan daha vardı adını bilmiyorum, yine yenerin girişinin karşısında tabipler lokali vardı, kültür parkın içinde yazın gitmek için Çağdaş gazeteciler derneği var, hayyam diye bi yer var heykelde kızılayda türkü bar moduna yakın, tophane de kale burcunun dibinde "Kitap Evi" var, (niye kitap evi diye isim koymuşlar bilmiyorum), entel gibin, hemen kitap evi yakınında Anadolu evi diye hoş bir mekan var yine yaz için, anadolu evinin 3 metre karşısında Çağdaş hukukçuklar derneği (lokal) var. şimdilik aklıma gelenler bunlar daha bi ton yer vardır da unuttum şindi. ha bursanın nevizadesi, ki nevizade kadar severim, Arap Şükrü, aynen nevizade formatında, Altıparmak ta, hatta Altıparmağın bir üst caddesi. Ulaşım İstanbul'a nazaran çooooook çok daha rahat, alışman çok kolay olur. tek sinir edebilecek bayır in bayır çık muhabbeti ona da alışırsın umarım. heykel-altıparmak-çekirge arasında gece 4 te bile dolmuşla eve dönebiliyodum. taksi sanırım İstanbul'dan biraz daha pahalı. otobüs 500bin di sanırım. Ulaşım için bulunduğun mahalle önemli, daha çok merkez civarını biliyorum.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
MartinLGore Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Çok teşekkürler. İyi ya.. Peki istanbul üniversitesi kartı var . Orda öğrenci kimliği alabilirmiyim. Öğrenci kimliği yerine geçermi?
onlyreal Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Ya yanlis anlama ama once gel evini barkini duzenle sehri gor anla sonra kari kiza takarsin. Ha bunu diyen adam omru hayati sehirden sehire gezmekle gecmistir o yuzden guven lafina baskasinin seyiyle gerdege girme. Bursada olay altiparmakta doner birde araban varsa baska yerler var. Cekirge el yakar zaten. Ama dedigim gibi gel gor once bir sehri.
MartinLGore Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Araba nerdeee... Hatun lafı biraz espri tozu vardı üstünde. Ya zaten ilk 1-2 aylık ev hazır bende gezicem bakıcam bursada evlere/cafelere ama bide bursayı bilenlerden duymak istedim.. [Bu mesaj nedanko tarafından 16 Mayıs 2004 22:54 tarihinde değiştirilmiştir]
taz Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 bursalıyım ben cok güzel şehir. cafe falan her yerde adım başı heykelde altıparmakta falan ulaşım bizim bu taraflara biraz karışık. otobüsler falan sıkışık. fort olayları hat safhada ama :) olsun güzel şehirdir bursa. bizim buralarda 250 300 milyon arası kiralar ama 250 200 arası rahat bulursun güzel bi ev. öneririm taşınmanı yani :p[signature][hline]raz0r, 05 Mayıs 2004 20:19 tarihinde demiş ki: seni ömer abime tokatlattırırım!
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 ahah adam fort diyor yahu geçen gün uludağ ünisine gidioduk ufak bi otobüs bir sürü genç kız erkek o aklıma geldi w00t
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2004 hmm aklıma gelen eksileri de söyliyim bari, bursa'nın en sevmediğim yanı insanı, İstanbul'a Eskişehir'e oranla tutucudur, Ramazan'da bütün restoranların camlarını boyarlar, bazı mahallelerde küpe taksan dikine dikine bakarlar. Esnaf çoğu zaman öküz çıkar. Trafik İstanbuldakine göre gariptir, kitlenirse anlamsız yere baya bi bekleyebilirsin.(normalde dümdüz akan yol bi anda tıkanır anlam veremessin) gerçi konuyla alakası yok ama bir de uludağa otel yapıolar zırt pırt milli parkın ortasına kafalarını kıracam bi gün gidip. bok ediolar ormanı, rezil herifler.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Öne çıkan mesajlar