Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

XP'de Dosya Kurtarmak

Nessarien

Öne çıkan mesajlar

Merhaba..

Laptopımda xp kurulu kayıt defterinde dosyalar silindiği için windows açılıyor fakat hiçbirşey görüntülenemiyor dakikalardır arka plan resmi ile takılı kalıyor sonra oturumu kendi kendine kapatıyor.

Nasıl olduğunu bilmiyorum ama arkadaşımın kardeşine laptopı emanet ettikten birkaç dakika sonra böyle bir manzarayla karşılaştım sanırım sağı solu kurcalarken regedit altta açıktı oradan verileri sildi ve ilk yeniden başlatmamda bu sorun patlak verdi.

Resimlerimi ve belgelerimi kurtarmam gerekiyor nasıl yapacağımdan tam olarak emin değilim xp cdsini takıp kurtarma konsolunu denedim ama admin parolasını hatırlamadığım için birşey yapamadım.

Verilerimi kurtarmak için alternatif bir yol biliyormusunuz ? Disk ikiye bölünmemiş durumda sadece c var format atmadan cye tekrar xp kurmak mümkün değildir sanırım ? Umarım birileri net cevaplar verebilir o verilere ulaşmam lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

basit bir yol var denemeni tavsiye ederim. Ama Çok Çok dikkatli olman lazım nüansı kaçırmamak için. XP kurulum cd sini tak. Bölüm değişikliği yapmadan yükleme yap seçeneğini seç. kurulu windowsu onarım seçeneğini seç.

abicim eğer orada yazanları okursan. windowsuda diğer proramlar gibi içinde yüklü programları ve dataları silmeden fabrikasyon ayara getirmen mümkün. ama bir çok kullanıcı kurulumu sadece 0 dan kurmak için kullandığından bilinmiyor bu özelliği.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır tabiki ben kullanırım hiç anlamam desem elimi sürmez öylece bırakırdım zaten :)

Onarmaktan bahsediyorsan bunu zaten söylemiştim şifre istediği için ve ben şifreyi (administrator) anımsamadığım için yapamıyordum ha yok xpnin üzerine format atmaksızın tekrar xp kurulumu yapmaktan söz ediyorsan belgelerde vs bulunan dosyalar kurtulma şansını zora sokuyor diye biliyorum o yüzden o işe girişmek istemedim. Benim için belgelerden daha çok önemli olan şey son 4 yıla ait tüm resimlerimizdi. Üzülürdüm onlara birşey olsaydı o yüzden risk almaksızın en güvenli yolu denemek istedim, insan pimpirikleşiyor ister istemez.

Herneyse 1,5 saat süren denemelerimin sonunda parolamı buldum xp onar konsolu ile sorunu hallettim ilgi için teşekkürler ^^
Sosyal ağlarda paylaş

Nessarien said:
Hayır tabiki ben kullanırım hiç anlamam desem elimi sürmez öylece bırakırdım zaten :)

Onarmaktan bahsediyorsan bunu zaten söylemiştim şifre istediği için ve ben şifreyi (administrator) anımsamadığım için yapamıyordum ha yok xpnin üzerine format atmaksızın tekrar xp kurulumu yapmaktan söz ediyorsan belgelerde vs bulunan dosyalar kurtulma şansını zora sokuyor diye biliyorum o yüzden o işe girişmek istemedim. Benim için belgelerden daha çok önemli olan şey son 4 yıla ait tüm resimlerimizdi. Üzülürdüm onlara birşey olsaydı o yüzden risk almaksızın en güvenli yolu denemek istedim, insan pimpirikleşiyor ister istemez.

Herneyse 1,5 saat süren denemelerimin sonunda parolamı buldum xp onar konsolu ile sorunu hallettim ilgi için teşekkürler ^^

bilakis yedek aldığı için virüslü bilgisayarlara format atmak zorunda da kaldım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...