uni2001 Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Beyin hücrelerinin kontrol edilemeyen, ani, aşırı ve anormal deşarjlarından dolayı ortaya çıkan, beyin yollarını tıkayan bir durumdur. Sara balgamdan veya sevdadan meydana gelir. Balgamın neden olduğu sara hastalığında, ağızda köpüklenme olur, beniz sararır. Sevdadan olan sara hastalığında ise, vücutta zayıflama ve beniz kararması meydana gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Epilepsiydim geçti şükür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
buðra Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Dartanian said: Epilepsiydim geçti şükür Geçmiş olsun dartanian. Merak ettiğim bir şey var. Epilepsi tamamen tedavi edilebiyor mu yoksa nöbetleri önlemek için ilaçlar mı veriliyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 eğlence bölümü yetmiyor artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 konudaki reklamları sildim epilepsiyi tartışmaya devam edebilirsiniz :p bir önceki sorunun cevapları da şurda var kısmen said: Epilepsy is a common chronic neurological disorder characterized by recurrent unprovoked seizures.[1][2] These seizures are transient signs and/or symptoms of abnormal, excessive or synchronous neuronal activity in the brain.[3] About 50 million people worldwide have epilepsy.[4] Epilepsy is usually controlled, but not cured, with medication, although surgery may be considered in difficult cases. However, over 30% of people with epilepsy do not have seizure control even with the best available medications [5][6]. Not all epilepsy syndromes are lifelong – some forms are confined to particular stages of childhood. Epilepsy should not be understood as a single disorder, but rather as a group of syndromes with vastly divergent symptoms but all involving episodic abnormal electrical activity in the brain. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 buğra said: Dartanian said: Epilepsiydim geçti şükür Geçmiş olsun dartanian. Merak ettiğim bir şey var. Epilepsi tamamen tedavi edilebiyor mu yoksa nöbetleri önlemek için ilaçlar mı veriliyor? benim 8 saatte 1 3.5 ar tane aldığım ilaç vardı adını hatırlamıyorum ve 4-5 yıllık bi tedavi sonunda yavaş yavaş doktorum o ilacı düşürdü yani 3.5 aldım sonra 3 sonra 2.5 falan filan en son bi 6 ay yarım içtim ve kontrollere gittkten sonra artık bırakabilrsin iyisin hiç birşeyin kalmadı dedi yani heralde tamamen geçti diye biliyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Erken teşhiste bebeklerde 2 yılda ilaç tedavisi ile(Tegretol) çözümü mevcuttur. Yetişkinlerde ise bu süre daha uzun sürer. Ve genelde kapsül ve tabletlerde yüksek dozlarda başlanıp kortizol etkili ilaçlar gibi yavaş yavaş dozu azaltılarak tedavi sonuçlandırılır. Eğer Irsi ise ve erken teşhis yapılmamışsa, yanisa kısaca ergen iken fark edildiyse çok üzgünüm ama ömür boyu bununla yaşamak zorundasınız... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2009 dartanian olasılıksız diye bi kitap war okudunmu ? okuduysan neyi merak ettiğimi anlamışsındır :) okumadıysan da nöbetler sırasında ne oluyor ne hissediyordun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Epilepsi' nin geçen bir şey olmadığını biliyorumdum! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Tedavi önerilerinizi lütfen kendinize saklayın, yanlış yönlendirmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 @tron İlk nöbetimi 9veya 10 yaşımda geçirdim ve tedavi edilebildm ama bilmiyorum yetişkinlerde tedavi edilebiliyo mu diye herhangi bi fikrim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 HOLD YOUR COUSINS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 FIRE http://images.encyclopediadramatica.com/images/8/80/Epilepsy.gif http://images.encyclopediadramatica.com/images/8/80/Epilepsy.gif http://images.encyclopediadramatica.com/images/8/80/Epilepsy.gif http://images.encyclopediadramatica.com/images/8/80/Epilepsy.gif http://images.encyclopediadramatica.com/images/8/80/Epilepsy.gif http://images.encyclopediadramatica.com/images/8/80/Epilepsy.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 bu epilepsi yapıyo mu gerçekten şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 ben bile çıldırıyodum az kalsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thugsta Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2009 Bendede epilepsi denen şey var..Yannız benimkisi en az seviyede olanlarmış. Bu yazdan beri her 2 haftada bir kollarımda uyuşma , ellerde kasılma ve konuşamama problemim vardı.Hani dilini ısısrsın da konuşamassın ya aynen öyle.İlk klimadan soğuk falan vurdu dedik klima'yı daha az açtık ama değişen bişey olmadı.Okulum açıldı futbol maçlarında gözlerimde parlamalar oluyordu [güneşe bakıp sonra gözde beyaz parlamalar gibi..] Sonunda Acıbadem hastahanesine gittik.Epilepsi tehşisi konuldu.Şu an 3 aydır akşam ve sabah hap içiyorum. Doktor her türlü kafeinli yiyecek , icecekleri yasakladı.Yazda günde 2 teneke kola tüketiyordum ondan dolayı sürekli kasılmalar ve gözde parlamalar , dikkat dağınıklığı oluyordu.Yasakladığından beri toplasan 5 bardak kola içmişliğim yoktur.Arada bir içiyorum ama maksimum 1 bardak oda ayda 1.Çikolatayı bile yasakladılar eziyet çekiyorum :( Yasak gelmeden önce 83 kilyodum şu an 74'üm.Kassam böyle kilo veremezdim ... Birde paranoyak olma durumu var.Hapı %100 içmiş olduğuma emin olsan bile "ulan hapı içmişmiydim ben" diyorum.Tatilde bile geçe 2 ye kadar kalıp normalde öğlen 1 - 2 de uyanırken şimdi 11'de uyanmak zorundayım..Asıl eziyet bu.. Hani deseler 2 sene ne kola iç ne çikolata ye yaparım ama hap içi kadar bk bişey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar