münazara Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Alışılagelmiş bunalım hayat hikayesinden birini daha okuyacaksınız. Optimistikler uzak dursun =)Uzun bir yazı olacak.Umarım okursunuz. Eğitim hayatım hep kötüydü.İte kaka geldim liseye.Lisede sınıfta kaldım.Sonra babam iflas etti başka bir şehire taşındık.Tam benim lise bitirme sınavlarıma denk geldi Onlardanda kaldım okuldan atıldım.Açıktan bitirdim liseyi tek ders için.Süper Lisede okuyordum. Lise 3 te yurtdışına gidicem diye öss ye kasmadım.İflastan sonra yalan oldu tabi.Mezunken başka bir şehirde kimseyi tanımadan hazırlandım hiçbirşeye konsantre olamıyordum.Hergün kötü bi haber geliyordu. Ev gitmiş banka arsaya el koymuş arabalara el koymuş.Şu alacaklı gelmiş falan filan hergün kötü bi haber ve ben denemelerle boğuşuyordum.Evde herkes ağlıyordu. İlk sene bi yeri kazanamadım.Artık tam bitti derken ablam bir daha dene dedi.Çok çalıştım bu sefer Okul puanım 56ydı. Deli gibi çalıştım denemelerde 260-265 alıyordum.Artık seviniyordum.İstediğim bir bölüm vardı istanbul'da o olucaktı. Girdim 2005 öss ye. Geo bilmeme rağmen 30/30 yaptım matematikte. Türkçe'de iyiydi ama sözelden feci batmıştım. 293 geldi puanım. 20tane 4 yıllık 4 tane 2 yıllık yazdım. 2 yıllık akdeniz turizm geldi.Okul çok zorladı.İlk sene derslerim iyiyken eve bir döndüm babam borçları yüzünden hapiste.2 yıl yatacaktı.Ve onu görmeye gidebilecek tek kişi bendim.Sürekli antalya-istanbul arası sefere başladım. her ay gidip geliyordum. Okulda sistem değişikliği oldu saçma sapan bi sistem yüzünden sınıfta kaldım 1 sene uzadı.Tam bitirdim derken.yine sistem değişti geçtiğim dersten kaldım gözüktüm.Hocalarda uyarmadığı için geçti dedikleri için yarım dönem daha uzadı. Geçenlerde mezun oldum sonunda. 23 yaşındayım şu an.24 üme giricem yakında 1985liyim. Elimde sadece Akdeniz Ünv. Turizm ve İşletme Diploması ve çok iyi otellerde yapılmış iki staj dönemi.ve ayrıca senelerdir süren ailevi problemlerimizin hepsinin bitmiş olması.Artık kafam çok rahat. İngilizcem de iyi sayılır sadece speakingte çok zorlanıyorum. Şimdi önümde birkaç yol var. 1.yol : DGS'ye girerek iyi bi yer kazanarak lisans eğitimine devam etmek.Yaşı başı takmadan.Geçen sene girdim sürem yetmedi mat çok iyiydi 40 boşum olmasına rağmen iyi bir puan aldım.Aynı zamanda aöf'e de kayıt olmak. 2.yol : AÖF'ten devam etmek.Bir işte çalışmak. 3.yol : Yurtdışına eğitim programlarına sertifika programlarına gitmek.Dil eğitimi için falan daha sonra birkaç sene kalmak veya temelli kalmak. 4.yol : Yaş baş gelmiş olm senin eşşeğin yaşındasın artık diyip herşeyi bi kenara bırakarak askere gidip 15 ay yaylalar yaylalar diyerek geri gelip bi işte çalışmak.Ki bunu kabuslarımda görüyorum uyuyamıyorum. Ne yapıcağımı bilemiyorum. Çevreden o kadar çok şey diyenler var ki. Genelde hadi askere git üzerine. Ailem yaşadıklarımızdan dolayı ses çıkarmıyor.Eskiden olsa oymuşlardı beni =) Şimdi herşeye destek veriyorlar.Özellikle DGS ye girmemi çok istiyorlar ama çalışmak şartıyla. Ailemin ekonomik durumuda çok parlak değil.Çalışmak zorunda değilim 6-7 ay içersinde.DGS ye öyle çalışabilirim fakat yinede çalışmak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Ya da siz olsanız ne yapardınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Senin başından bayaa kötü şeyler geçmiş bana pek laf düşmez gibi şuan da ama ben 1.yolu denerdim gibi geliyor bana.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 2. yol kesinlikle, hem çalıştığın para kazandığın sürece kmse sana tek laf edemez, hem açık öğretime girmekte kolay bitirmekte kolay(ciddiye alman lazım ama). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turambarturin Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 ben olsam askerliği kısaltmak için aöf ye başlardım ama oraya da çok bel bağlamazdım, hayatını idame ettirebilecek herhangi bir işte çalışarak, zamanımı geçirirdim, bu sürede harıl harıl yabancı dil kasardım. üniv. biter bitmez askerliğe giderdim, sonra ayak bağı oluyor. dönünce de antalyada sözü geçen turizm acentalarına kapağı bir şekilde atar, her türlü yolu deneye deneye yükselmeye çalışırdım. bu şekilde devam edersen 30 yaşına geldiğinde hatırı sayılır bir çevren ve tecrüben olur bundan sonra ne istersen onu yapabilirsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
münazara Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 1. yolu deneyeceğim herşekilde.Temmuzda sınav var olursa olur boş dururken test çözüyorum. Kpss istedim ama bu sene yokmuş sanırım. önlisans için. 2.yolda güzel bi iş bulabilirsem olur yoksa çok sürünürüm gibi geliyor. Ondada işletmeye mi gireyim yoksa iktisata mı karar veremiyorum.Hep iktisat okumak istemiştim. Ayrıca ingilizceyi fluent yapabilsem stajlardan tanıdığım müdürler çok iyi şehir otellerinde çalışıyorlar.Onlar aracılığı ile iş bulabilirim.İng speaking çok büyük problem bana.Bu yüzden bu dönem başı 1300ytl lik maaşlı işi kaçırdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feiticiera Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 askerliği çıkar aradan da önünü gör diycem de 15 ay da büyük zaman kaybı.Açık öğretim dene 1. seçenek tutmassa bence hem askerliğini kıslatmış olursun hem de iştecrübesi/çevresi edinirsin biraz.Ne yap ne et mezun ol ama Açık Öğretim'den.Bitirmek bayağı bir sorun olabiliyor eğer tembel bi bünyen varsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OogahBoogah Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2009 öncelikle başına gelenlere üzüldüm bana sorarsan askerliğini yap ve daha sonra çalışmaya başla eğer babanda hala içerdeyse hem aileye katkın olur hem babanın gözü arkada kalmaz oglum var ailemin yanında die düşünüp ama o 15 ay nası geçer bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Decrepify Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 bırak okulu orospu ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2009 1985 doğumluyum.Bursa turizm ön lisans bitirdim.2007 dgs ile İstanbul 4 yıllık kazandım.Şu an lisans öğrencisiyim, burada ikinci yabancı dil öğretiyorlar.(tabiki temel sadece kendin geliştireceksin)2 dil en az + lisans diplomam olacak.Üzerine daha yüksek lisans veya üçüncü dil düşünüyorum.Bu sana bir yol göstersin Bunun dışında hiçbir şey için geç değil yolunu belirleyip ona göre tempo tutarsan.Kime göre geç, neye göre ? Sen mutlu olamadıktan sonra 20 yasında üniversite bitirsen ne olur ? İstediğin şekilde yön ver 35 inde olsanda.Hayata o kadar kasmaya gerek yok. Ben olsam demeyeceğim ben ilk seçeneği seçtim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar