Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Davam(iz)...

Lothrodel

Öne çıkan mesajlar

Oncelikle sunu belirtmek istiyorum burada yazanlar hemen hemen benim hayat hikayem olup baya bi uzun olucak, alkolunde verdigi etkiyle artik allah ne verdiyse yaziyorum her ne kadar matiz olmasamda. Sabredip sonuna kadar okuyanlara eyvallah...
valla nereden baslasam bilemiyorum...Oncelikle sunu belirtmek istiyorum; bu tarz konular acmak falan filan bana hep ters gelmisti, hep derdim kendi kendime ulan ne geregi var ne diye millete derdini anlatirsin, ama ne bileyim insan biyerde birileriyle paylasmak istiyor bazi seyleri. simdi diceksiniz ulan hicmi dostun arkadasin yok ne diye onlara anlatmiyorsun derdini, ama bazen insan oyle hissediyorki canindan sevdigi kardeslerine bile anlatamiyor bunlari neden bilmiyorum. Buraya yazmaminda tek nedeni nasil olsa kimse beni tanimiyor, nasil olsa tanimicam falan filan.
Oncelikle biraz kendimden bahsetmek istiyorum. Yasim 24, ve suan egitimimi amerikada surdurmekteyim ailemin destegiyle. olay zaten burda patlak veriyor. Ailemin destegiyle!. dusuncem sudurki; bugune kadar ailemin bana verdigi destege hic bir zaman karsilik veremedim. Gencligimde cok hata yaptim(sanki 40 yasindasin diceksiniz ama inanin hayat oyle noktalara surduki, oyle seyler gorup gecirdimki belki cogunuzun bu yasa kadar goremicegi ortamlarda bulundum,ha tabi elbette beterin beteri vardir eyvallah)
nerde kalmistik... evet gencligimde cok hata yaptim(hirsizlik yaptim--ihtiyacim yoktu hep arkadas ortamina uyduk iste seytana oyle derler ya :) , uyusturucuya bulastim(esrar arada hala takilirim-- insana zarari olmadigini dusungudum tayfadanim bende, belkide kendimi avutuyorum bilmiyorum, ve hepsini ailem biliyor), ama durustlugumu, kisiligimi hic bir zaman bozmadan. Bu yasananlardan sonra hic bir zaman kimsenin ne hakkini caldim ne birsey yaptim. halada o hirsizlik mevzusunu ufak genclik atesinin verdigi bi gazla atraksiyon arayan gencler olarak yaptigimizi dusunuyorum, yoksa oyle ihtiyacim oldugu falan icin degil. Cok sukur ailem ailenden geldigince benim isteklerimi karsilamaya calistilar, nitekimde karsiladilar ve karisiliyolar(memur ailenin tek cocuguyum).
Velhasili, liseden mezun oldum(bu arada cift dikisim ;)) dershane fln 2 sene hazirlandik, baktik bi bok olmicak ortaya bi amerika fikri cikti, okula karsi bi soguklugum var, sevmiyorum, tembelim, alemci adamim abi gidip ortamlara akmak varken oturup evde ders calismak bana gelmiyor. ailemlede konustum, tabi herseyi acik acik solemedim ama okumak istemiyorum sevmiyorum dedim ama onlar oglum oku falan filan bilirsiniz klasik muhabbetler. tamam dedim okicam. sonra geldik amerikaya. gel gorki ne olduysa bundan sonra oldu. bu zamana kadar hayatimda ne calistim, ne emir altina girdim. Ama hayati buraya gelince anladim. Geldigim gun dediler burasi amerika burada calisacaksin, iyi eyvallah dedim madem bi yola basvurduk sonuclarina katlanicaz. (ha bu arada buraya gelmemdeki bas etkenlerin biri dayimdir--gelmeme falan yardimi cok azdir ama bize verdigi vaatler gelmeme yardimci olmustur. iste gelsin bizde kalir falan filan).neyse iste valet parking'e basladim hayatimda ilk defa biri bana para uzatti(bahsis) ve ben almadim, daha dogru o parayi almak bana koydu--sen kimsinki bana para veriosun ulan! dedim. amma velakin o adam o parayi elime sikistirinca anladimki amerika boyle biryermis.Gel zaman git zaman college'a basladim(ilk geldigimde ingilizcem 0'a yakindi, her nekadar anadolu lisesi okuduysam--bu arada anadolu lisesine bi nebze torpille girdim.izmitliyim, deprem senesi baya bi olaylar oldu falan, millet gitti kil yun, yani orayada bi basari gostererek giremedim yani, gerci yedeklerdeydimde deprem olmasa giremicektim neyse...Iste dil kursu falan filan, birazda dili gelistirdik ortamlara akmaya basladik falan hersey guzel gidiyordu. sonucta dil ogreniyoruz kimsenin fazla bi beklentisi yok universiteye basliyana kadar, maddi yondende cok fazla bir sikinti yok iste annem emekli oldu onun emekli maasi sonra peder emekli oldu onun emekli maasi fln. gel zaman git zaman college'a basladim. Tabi arkadas ortami falan donem basi 4 ders seciyorum(zorunlusun en asagi 4 ders almakta) iste geciyoruz kaliyoruz falan. gel zaman git zaman iste college'da almam gerekn cogu dersi verdim gun itibariyle 1 bilemedin 2 donemim kaldi(her ne kadar gpa yalan olsada).
Uzun lafin kisasi(daha ne uzatacaksin ulan yuh!) olay bugun patlak verdi. Gerci bi patlak bi mevzuda yok. Disardaydik arkadaslarla mekan sevmedigim bir mekan sirf arkadas hatrina gittim, canim sikildi ulan dedim dur bi bizimkileri ariyayim falan. neyse konsutuk falan iste napiosunuz falan filan fix muahbbetler ben iyiyim sagligim iyi neyse iste ne zmn annemle konussam annem hep der olum bak babannenle fln konusurken birseye ihtiyacin oldugu zaman soyle para falan muhabbeti iste de ogrenciyim falan. benimde o taraklarda hic bezim yoktur yani diyemem. aileme bile deme. derler oglum paraya birseye ihtiyacin varmi yok ana sagol idare ediyorum derim. halbuki kazandigim para haftada 170 dolar ucu ucuna kendi masrafima yetior oda hic disari falan cikmamam lazim ki olay mevzusu benim gibi bir adam olunca biraz zor oluyor neyse...
Iste ben anneme dedim ya ben diyemem falan, oglum de nolucak falan, bende dedim ulan madem oyle ben buraya geldigimde ne ev kirasi vericektim, ne elektrik, sozde dayimda kalicaktim(oda bana gore dayimin bi olayi dondu iste ben onlarda kaliyordum bu bana dedi iste biz yengenle bosancaz senle ayri eve cikcaz falan sonra bu evde 1 hafta kaldi yada kalmadi biz baristik dedi ben donuyorum dedi. iyi dedim peki ya ben? sen kal ben kirani odicem dedi. iyi eyvallah dedik. sonra 1 sene bu kirami odedi sonra iste apartmanin kontrati bitiyor, ne yapicaksin basinin caresine bak dedi, bende iyi eyvallah bakariz merak etme dedim. ogun bugun yaklasik 2.5 senedir kendi cabamla ev masraflarimi, kendi masraflarimi, hatta yeri geldi okuluda kendim odedim.)
neyse iste bugun konu ben university'e transfer olunca okul parasi yaklasik 3 misli articak, iste annem sordu ne kdr falan filan iste dedim bu kdr faln iyi falan halledicez bakicaz bi cagrene sen canini sikma.
Zaten olayda burda bitiyor. Onlarin bu kadar fedakarliklarina karsin ben hala bunlara cevap verebildigimi dusunemiyorum, hala ayni tas ayni hamam devam ediyorum. halbuki ben istemezmiyim butun derslerim A olsun universiteye burslu gecis yapayim ama olmuyor abi, cikip disarda eglenmek varken kim ders calisicak(bu arada bugune kadar hic bir zaman ailemin parasiyla eglenmedim, ne cluba gittim, ne kari kiza yedirdim, kendi cabamla ne kazandiysam o)
Neyse dicegim odurki;
Sizce benden bir cacik olurmu? cidden bugun takikldimiz mekani agliyarak terk ettim. o konusma oyle bir koyduki bana dedim herseyi degistircem, hersey cok guzel olucak, benim burada bir davam hatta davamiz var aile olarak diyerekten geldim ama abi kendimide biliyorum simdi bu hislerle bunu yaziyorum ama yarin sabah kalktigimda ayni tas ayni hamam devam edicem...
Cidden tavsiyeye cok ihtiyacim var, elinizden geldigi kadariyla, ha okurken diyenler olabilir ulan ne hayirsiz evlat o kdr yapilanlara karsin hala boyle falan eyvallah haklisiniz ama napim? degistiremiyorum kendimi...
Okuyanlara Eyvallah...
Sosyal ağlarda paylaş

çalışacaksın ne var bunda kendine plan yap hiç bişeyini eksik etme çık yine ortamlara ama eve geldiğinde ders olaylarına giriş işte çok zor değil bu, para olayları halledilir önemli olan ailenin sana vermiş olduğu manevi destek aynı zamanda kendilerinede , şöyleki amerikada okumak zaten zor
Sosyal ağlarda paylaş

Şunu bilmelisin. Geri dönüşümü olmayacağını bile bile yapılan en gereksiz yatırımdır ÇOCUK.

Bu insanlar yıllarca, sana bakmak ve en iyisini yapmak için çabalamışlar.

Ve tek olmanın getirisi diye düşünüyorum, bu kadar hatayıda kabullenip yenebileceğine inanıyorlar.

Bende yakın bir durumdayım. Senin kadar hatam olmadı ama bende sorumluluklar altındayım. Sadece sana şunu söyleyeceğim;

Sana yıllarca hizmet etmiş anne ve baba. Bu insanlar sana güveniyor. Sana inanıyor. Peki SEN NEDEN KENDİNE İNANMIYORSUN ?
Sosyal ağlarda paylaş

bırakın adamla nazik konusmayı, yok kendine neden inanmıyorsun falandı filandı. felsefeyi geçin.

bende eskiden senin gibiydim. alemlere filan akmazdım, kendi zevklerim vardır onlara para harcarım. amerikaya da gittim, avrupayada. şu anda türkiyede 2.üniversitemdeyim. ama senin on binlerce katın fazla para harcadım, senin gibi çalışmadım da.

düşünmen gereken bir kaç şey var. iyi güzel alemler, peki zamanı gelip birine aşık olduğunda o kişi gözünün içine baktığında napıcaksın? sevdiğin kişi bişey isteyip sen veremediğinde için parçalanınca napıcaksın?? o duyguyu kimse yaşamasın. gelecek üzerine hayallerini bugünden mahvediyorsun.

anne baba asla evladına vermemezlik yapmaz. kızar döver ama hep iyiliğini ister. allah korusun, anne babanın oğlunu başarılı iyi bir yerde düzenini kurmuş görmeden göçüp gitmesini ister misin? onların ölmeden tek eksiği senin düzenini kurmuş, kendine yeten rahat mümkün olduğunca sıkıntısız bir hayat çekmen. Onun için senin yerine sıkıntı çekiyorlar.

şu ana kadar düzgün bir sıkıntı çekmemişsin. hep şu yada bu şekilde kendini kotarmışsın. hayat balyozu kafana çakmadan kendine çeki düzen ver.
Sosyal ağlarda paylaş

senin tavsiyeye ihtiyacın yok hacı. zaten olayların farkına varmışsın. burdan tavsiye alarak iyice kafanı karıştıracaksın. git içinden ne yapmak geliyosan onu ya. ailene karşı mahcupsan, bununla yaşayamam diyosan, ona göre hareket edeceksin. herkesten cacık olur
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...