Llama Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 50tl kullanmayalımmış elimeze geçerse bankaya gidip bozduralımmış.. yok neymiş islam destekcisiymiş bu kadın yok efenim şöyle yazısı varmış; "…İşte bu tuvaletin üzerine zinetten ari ve bolca bir şey giyilir ve saçlar da bir baş örtüsüyle örtülürse şeriata muvafık surette tesettür edilmiş olur." neyse mail geldide tamamı şöyle: YENI 50 TLleri KULLANMAYIN. ELINIZE GELIRSE ALMAYIN YA DA BANKADAN DEGISTIRIN. NEDENI ASAGIDA. OKUYUN. Fatma Aliye hanım resimli 50TL/BOYKOT Lütfen bu kampanyaya katılalım, biz başlattık bile, 50 TL lik banknot kullanmayalım. Ben 2 gündür gidip matikten para çekiyorum, dua ediyorum ki 50 TL lik banknot gelsin diye ve gelince onları alıp banka şubesine girip 'ben bu kadının resmi olan bu paraları değiştirmek veya bozmak istiyorum' diye gayet sesli bir şekilde gişeye gidiyorum. İnanın sıra bekleyen o kadar insan varken, ses çıkarmadıkları gibi alkışlayanlar oluyor. Mahalledeki 2 bakkalı örgütledik, 50 TL likleri 'kimse kabul etmiyor' diye bankaya götürecekler. Bundan sonra her bankada ve günde 3-4 kişi bu işlemi sürdüreceğiz. Lütfen dikkat edin, matikten 500 TL bile çekseniz, en fazla gelen banknot 50 TL !!! hatta tamamı... Bunu yapanlar çoğaldıkça, banka şubeleri zorlanacaklardır ve kampanya ses getirecektir, yalnızca internet ortamı değil, sokağa dökelim bu bilgileri. Unutmayın, bankalardan emekli maaşı alan ve internet kullanmayan binlerce kişi var. ++++++++++++++++++++++ ATATÜRK'ÜN YERİNE FATMA ALİYE HANIM 15.10.2008 10:31 Fatma Aliye Hanım'ı (1862-1936) tanımıyordum. Türk edebiyatının ilk kadın romancısıymış. Eğer Yeni Şafak Gazetesi okuyor olsaydım Fatma Aliye Hanım hakkında yeterli bilgiye sahip olurdum elbette. Fatma Aliye'yi bundan sonra artık herkes tanıyacak. Çünkü Fatma Aliye'nin fotoğrafı bundan böyle 50 TL lik banknotlarda Atatürk'ün yerine yerleşecek. 50'liğin Bir yüzünde Fatma Aliye, diğer yüzünde Atatürk. Cumhuriyetin yetiştirdiği bunca başarılı Türk kadını varken, Fatma Aliye nereden çıktı demeyin. Fatma Aliye'yi Atatürk'ün yerine yerleştiren nedenin onun romancılığı olduğunu sanıyorsanız aldanıyorsunuz. Asıl neden onun İslamcılığı ve Atatürk Devrimlerine karşı olması. Çankaya'da, Atatürk'ün koltuğunda İslamcı bir Cumhurbaşkanının oturduğu Türkiye'de, paraların üzerine Fatma Aliye Hanım'ın resmi konmuş çok mu? Fatma Aliye'nin tesettüre olan tutkusu onun yazılarına da yansımış. Bir yazısında kadınların giyim tarzı konusunda şöyle diyor; "…İşte bu tuvaletin üzerine zinetten ari ve bolca bir şey giyilir ve saçlar da bir baş örtüsüyle örtülürse şeriata muvafık surette tesettür edilmiş olur." Fatma Aliye Hanım, Mustafa Kemal'in yaptığı devrimleri bir türlü benimseyememiş. Romanlar yazan, Batı edebiyatından çeviriler yapan ve dönemindeki erkek egemenliğine karşı çıkabilen bir kadın, nasıl olur da Mustafa Kemal aydınlığını göremez, anlamak olası değil. Kendisinin,bir Osmanlı paşasının (Ahmet Cevdet Paşa) kızı olmasının bunda rolü var elbette. Evinde çocuklarının ona yaşattığı sıkıntılar onu daha da İslam'a bağlamış olabilir. Evden kaçıp Katolik rahibe olan bir kızın annesinin yaşadığı travma herhalde azımsanacak gibi değildir. Fatma Aliye'yi en iyi inceleyenlerden olan Fatma Karabıyık Barbarosoğlu, onu anlatan bir de kitap yazmış. Kitabın adı, "Fatma Aliye: Uzak Ülke" Mustafa Kemal'in yaptığı yenilikler nedeniyle Fatma Aliye'nin ülkesine yabancılaştığı ve uzaklaştığı anlatılıyormuş bu kitapta. Saltanatın kaldırılmasını, alfabenin değiştirilmesini ve padişahın düşürülmesini, Fatma Aliye Hanım asla kabul edememiş,Mustafa Kemal'e hep karşı olmuş. Şimdi anladınız mı, bunca Cumhuriyet kadını dururken Fatma Aliye Hanım'ın neden Atatürk'ün yerine oturtulduğunu? Elde edemedikleri türban özgürlüğü nedeniyle kendilerini Türkiye'ye "uzak" bulanlar elbette Fatma Aliye Hanım'ın fotoğrafının oraya konmasından mutlu olacaklardır. Hem Atatürk'ü paraların –hiç olmazsa- bir yüzünden çıkardılar. Hem de onun yerine İslamcı bir kadını koydular. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 canları çok sıkılıo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Tayyip servetini dağıtıyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 get laid, get a life, etc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Kendilerinden geçmişler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Draenyth Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 insanlar neyi protesto ediceğini şaşırdı valla . typo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 bi an hayal ettim, bankada oturuosun... içeri biri girip deli gibi bağırıo "istemiom lan ben bu parayı!!!"... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Draenyth said: insanlar neyi protesto ediceğini şaşırdı valla . typo benimde kızdığım bu yeter yaw tamam hani bişeylere karşı çıkta herşeydede bi bahane arama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Draenyth Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Ben bişey yapmadım aga banamı kızdın :( pardon pardon yannış okumuşum sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 plan süper; tek eksiği, banka şubelerinin para bozmak gibi bir görev tanımı olmaması. yani zorlandıkları noktada sittir çekebilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 abi kadının emailini versene email atıcam "bana verin yakıcam paraları" diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
grumwel Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 eregorn2 said: canları çok sıkılıo aynen canları cok sıkılıo bunların xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Jadelith said: abi kadının emailini versene email atıcam "bana verin yakıcam paraları" diye kadın kim bilmiyom bilsem bende atıcam fw mail bu atmışlar elli kişiye arada bende kaynamışım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 yüzbin kişiye göndermezsek çükümüz düşer miymiş, o konuda bi açıklama göremedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 fatma aliye kim ama hakkaten? no-name leri de paraya basmasinlar bi zahmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Fatma Aliye ilk Türk kadın romancı. http://tr.wikipedia.org/wiki/Fatma_Aliye_Han%C4%B1m İslam'la ilgili kısmı şöyle: Eserlerinde kadın gözüyle evlilik, eşler arasındaki uyum, aşk ve sevgi kavramı, birbirini tanıyarak evlenmenin önemi gibi mühim konuları işleyen Fatma Aliye Hanım'ın diğer romanları Ref'et, Enin, Levayih-i Hayat adlarını taşır. Yazar romanlarında bireyleşme çabasında olan, çalışan, para kazanan, erkeğe ihtiyaç duymayan kadın kahramanlar yaratır. Fatma Aliye Hanım, edebi eserlerinin yanısıra kadın sorunları ile ilgili de eser vermişti. Kadınlara Mahsus Gazete'de kadın sorunlarına ilişkin makaleler yazmış ve Geleneksel görüşlerden kopmadan kadın haklarını savunmuştur. 1892'de yayımlanan Nisvan-ı İslam adlı kitabında Avrupalı kadınlara İslam'da kadının durumunu anlatmış ve romanlarında daha modern kadın kahramanlar yaratan yazar, bu kitapta, makalelerinde olduğu gibi, eski gelenekleri savunmuştur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 HAha, yazanlar kesin dangalak o zaman. Fatma Aliye Hanım Türkler arasındaki ilk Feministtir. Bu zamana göre fazla muhafazakar görülsede zamanında Fazla açıkfikirli ve Modern diye eleştirilmiştir. Tabi bunu yazan kafasız insanlar kadının 19.yyda halifeliğin ve İslam devletinin olduğu bir devirdeki fikirlerini 21.yy'a göre fazla gerici bulmuş olabilirler, kapasite sorunudur:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 yok işte diyorum uzun süre seks yapmazsan bu tür işlerle filan ilgileniyosun herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 türk parasında feminist kadının resmimi olur hocam ya kültürümüze aykırı bankaya gidip bozdurcam ben bunu ögrendikten sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 ille de feminist koyulacaksa halide edip de secilebilirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Osmanlı Döneminin "ilk feminist"i Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 oha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Jadelith said: yok işte diyorum uzun süre seks yapmazsan bu tür işlerle filan ilgileniyosun herhalde Laf bana mı yoksa FM atanlara mı:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 ahaha niye sana olsun be abi :p emaili atanlara tabii. ama alındığına göre sana haftada 1 taksime dışarı çıkma yazıyorum eğer işe yaramazsa bi ay sonra gel bi telefon numarası vericem. daha pahalı ama kesin çözüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2009 bedavası yok mu:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar