Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

JavaScript ve on-the-fly yaratilmis bir formdaki veriyi degistirebilme.

sharky

Öne çıkan mesajlar

Simdi, olay su :

on-the-fly olarak bir form yaratiliyor.. Bu formdaki elementlerim isimleri ise myVariable[+count+] seklinde yaratiliyor.. Yani buna gore

myVariable[1] myVariable[2] myElement[1] myOtherVariable[5] seklinde falan oluyor..

Buraya kadar sorun yok. Bunlari direk innerHTML ile yaratiyorum. Yani bir icerisinde belirlenmis 4-5 farkli butonum var. Bunlarin her birine tiklandiginda bir yaratarak guzel 4-5 tane inputdan olusmus bir input dizisi yaratiyor.. Bunlarin adlarini da yukarda verdigim gibi otomatik olusturuyor.

Fakat, inputlardan bir tanesinin yanindaki bir butona tiklandiginda ise bir popup aciliyor ve o inputta olmasi gereken bazi value lar oraya siralanmis sekilde diziliyor.

Ana sayfamdaki on-the-fly yaratilmamis input larda var, bunlar da bazen aynen demin anlattigim gibi popup acarak, gerekli veriyi veritabanindan taratarak, tekrar popupda tiklandigi anda popup`u kapatip, ana sayfayi refresh etmeden direk

window.opener.parent.forms[benimformum].inputname.value = myNewvariable;

seklinde alabilyorum. Yani popupda secili olan veri, ana sayfaya aktariliyor hicbir sayfa refresh olmadan. Burada da hicbir sorun yok.

Fakat taaa ki ben ne zaman on-the-fly olarak yarattigim bir input a ayni muameleyi yapiyorum, yani oradaki herhangi bir veriyi popupda aratip, sonra tekrar anasayfada o inputun icine yazdirmaya calisiyorum, dogal olarak hata veriyor. Cunku on-the-fly yaratildigi icin, html kodunda aslinda oyle bir input bulamiyor.. Yani tamamen virtual olarak bir form olusturmus oluyorum.

Gelelim soruma, ben bu on-the-fly yarattigim formdaki herhangi bir inputtan aldigim veriyi guzelce popupa tasiyabildikten sonra, popupdaki herhangi bir veriyi neden o inputun icine yazdiramiyorum ? Eminim vardir bir yazma sekli, bulamadim henuz. Bilen arkadaslar varsa, opecegim yanaklardan :)

Tenk yu.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
.. Sys. Adm. of Paticik(s), Ethernass, Ekohost, and many individual servers ..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...