Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Haydi İmam Hatipliler İstediğiniz! Bölüme, Üniversiteye

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

Sunu da unutmamak lazim. Muhendislik, teknikerlikten daha iyidir v.s. falan demiyorum. Sakin yanlis anlasilmasin. Iki farkli konu. Iki farkli ideal.

Ama su bir gercek ki, tekniker olmadan muhendisin, muhendisin olmadan tekniklerin bir anlami yok. Herkesin muhendis oldugu bir ulkede isler yurumez. Teknikere de ihtiyac var.

( Sadece Muhendis ve Tekniker uzerinden verdim ornegi, cogaltilabilir, genele yayilabilir.. Sacma tepkilerden sonra boyle parantezler yazmak lazim )
Sosyal ağlarda paylaş

horican gel seninle bir fikir jimnastiği yapalım.

ali ile veli adında iki öss adayı öğrencimiz olsun. ali sağlık meslek lisesinde sağlık memurluğu eğitimi almış olsun, veli de düz lisede fm'ci diyelim. bunların ikisi de bilgisayar mühendisi olmayı istiyor. İkisi de aynı puanı alıyor sınavda, ama sadece biri istediğini gerçekleştirebilecek diyelim, kontenjan sebebiyle vs.

hangisinin üniversiteye gitmesi daha akla mantığa uygundur?
Sosyal ağlarda paylaş

düz lisede neyin temel eğitimini alıyorsun ? iktisatın mı?,mühendislik bölümlerinin mi?,veya çeşitli branşların mı?,aynı eğitimi imam hatip lerde görüyor,ekstraları din adamı olabilme kapasiteleri aldıkları fazla dersler sayesinde,yani sen bu adama dur mühendis olamazsın deme hakkına sahipmi sanıyorsun kendini? o zaman nerde kaldı yaşam hakkı? eğitim öğretim hakkı,istediğim yeri okur,istediğim yerden mezun olurum bunun neresi yanlış bana anlatabilirmisin? ha şunu de anlayabilirim,üniversiteler imam hatip li dolacak,10 sene sonra darbe yapıp islami anayasa çıkartacaklar de anlarım,ama lafı dolandırarak sayfalarca tartışmayın,viyana da ki türkler geliyor korkusunun bir benzerini sizin yaşadığınızı düşünmeye başladım açıkçası,müzakere yaparım ama avrupa ya almam haaa hahaha
Sosyal ağlarda paylaş

Uzmanlasmanin olayi zaten o. Uzmanlasirsan, belirli konulara yonelirsin ve diger konulara yonelmezsin. Bizim tepkimiz ona.

Duz lise de bir uzmanlasma var mi ? Yok. Her sey esit miktarda ogretiliyor. Istedigi bir konuya yonelebilir, fakat bir uzmanin yonelmek istedigi konuya yonelirse bazi dezavantajlari olur ( orn: ilahiyat fakultesine girmek istemesi gibi )

IHL de uzmanlasma var mi ? Var. Dolayisi ile uzman oldugu konuya yonelmeli. Uzmanligi disinda bir konuya yonelirse, bazi dezavantajlari olur ( orn: tip okumak gibi ).
Sosyal ağlarda paylaş

abi tamamda artık dayanılmaz bir hal alıyor ya,meslek liseliler sadece imam hatiplilerden mi ibaret,bana babam 12-13 yaşında seçme hakkını verse bile ne bilirdim o yaşta nereye gideceğimi,mezun oldum ve sene 99 katsayı zulmü getirdiler,gittim yurtdışın da babalar gibi okudum,ama senelerce neden süründürdüler beni gurbette? nedir abi dertleri,halktan mı korkuyorlardı,70 yaşında ki babam darbe mi yapacak diye gönderdi beni o okullara el insaf yemin ediyorum,ama zulüm abad olmaz abad olmadı da...
Sosyal ağlarda paylaş

Iste oradaki sorun devletin degil, aile icinde cozulmesi gereken bir sorun. Bilmem kac mesaj once bahsettigim dogal seleksiyon da boyleydi zaten.

Kisisel olarak sana yapilana uzulmeyecek adam yok zaten burada, ama anne baba mantikli dusunmeli o caglarda cunku cocuk secim yapamaz. Gelecegi iyi planlamali.

Sen ne yazik ki, senin icin alinmis yanlis bir kararin gunah kecisi olmussun, ama yine de istedigin noktaya gelmissin - ki bahsettigim istisnai durum buydu zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

istisnai dediğin durum bu değil,sence bu kanun zamanın da meslek liselilerin yararı için mi çıkarıldı? yoksa imam hatiplilerin önünü kesmek içinmi çıkarıldı,tamamen siyasi bir kararı eleştiriyorum bende,başlığı gördünmü yazılan yazının tekrar bak bi ''Haydi İmam Hatipliler İstediğiniz! Bölüme, Üniversiteye'' hem neden herkesin seçme hakkına saygı duymak istemiyor kimse,liseliler aldığı temel eğitim v.s sayesinde demişsin,imam hatip te okuduğumda ben ,lise de okuyanlardan 10 kat iyi eğitim aldığıma adım gibi eminim ki,inan şimdi seçme hakkım olsa yine o okula giderdim,haydi silahlanın herkes savaşa demedi hiç bir öğretmenimiz,eğitim kalitesinden de bahsetmemi istermisiniz? en gereksiz ders sayılan beden eğitimi hocamız balkan şampiyonu güreşçiydi,tarih hocamız mimar sinan üniversitesinde ders veriyordu,matematik hocamız,şu anki büyük dershanelerden birinin sahibiydi(fethullah gülenlerin değil) ki fethullahçı tayfası imam hatiplileri sevmez,sebebi ise dinin devlet eliyle bu okullarda öğretilmesiydi,ve size daha bir çok şeyi anlatabilirim,ama seçme hakkına saygı duymayanların,padişahlıkla yönetilmesine bu ülkenin, yani seçilme hakkına da saygı duymamasını beklerim ..

babacummostors,
beni babamın gönderme sebebi,dini ve milli değerleri öğrenmem içindi,en basitinden milli güvenlik derslerimiz dahi,diğer liselerin 2 katıydı...
Sosyal ağlarda paylaş

Sharky ,

Uzmanlaşma olayının olması gerektiğine kimse karşı çıkmyıordur. Hatta bunun ortaöğretimden itibaren formasyon şeklinde yapılması iyi birşey. Bu sistem ülkemizde dediğin gibi düz liselerde yok sadece. Fakat şöyle bir sorun var. Mesela meslek lisesine gönderilen öğrenciler genelde(en azından benim bildiklerim) ailelerinin durumu iyi olmayan , üniversite okutamazsam ya da kazanamazsa birşey bilsin , çırak olur , işçi olur mantığında olan ailelerin çocukları oluyor.

Ama öğrenci bunu istemeyebilir , okurken hayatında birşeyler değişebilir , imkanları doğabilir ve dilediği alanda okumak isteyebilir. İngiltere'de diploma notunuzla üniversiteye istediğiniz mesleğe girebiliyorsunuz. Temel düzeydeki dersleri alıp almadığınıza bakıyorlar okadar. Eğerki aldığınız orta öğretimi yetersiz bulursa sizi 1 senelik temel eğitim hazırlık programına sokuyorlar. Ki türkiyeden giden öğrencilere %90 uyguluyorlar çünkü bizim ortaöğretimi yetersiz görüyorlar.

Öğrenciyi daha küçük yaşta seçilmiş yollar yüzünden tüm hayatını etkileyecek bir sınırlama koymak mı bize eğitimde faydalı olacak ? Ondan sonra bağırırız işte uzman yok birşey yok . Neden ? çünkü isteyen istediği mesleği yapmıyor... Sistem sizi yönlendiriyor.

Bunun dışında mesela imamhatip okuyup formasyon alan öğrencinin düz lise okuyan öğrenciye nazaran istediği bir mesleği yapmasının yanlış olduğunu söylüyorsun. Bence yanlış değil , yani bir insanın bir meslekte önceden formasyon alması , başka bir mesleği yapamayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Sonuçta bu kişilikle alakalı birşey.

Bir insan dini eğitim yüzünden bir mesleği eline yüzüne bulaştırıyorsa onun kişisel sorunu. Dini eğitim görmeyen bir insan da bunu yapabiliyor ki yapıyorlar da. Bu çok yanlış bir söylem bence.
Sosyal ağlarda paylaş

superwiz, ben bu uzmanlasmanin sadece IHL ile kisitlanmasini degil, tum uzmanlasacak okullar/bolumler ile kisitlanmasini savunanlardanim.

IHL de sen iyi bir egitim aldigini dusunebilirsin. Hatta almis da olabilirsin, bu konu yine seninle ilgili degil. Belirli bir kesimin direk belirli bir donemde IHL lere para akitmasi ve doner sermayenin IHL lerde yuksek olmasi ile birlikte bahsettigin kaliteli ogretmenlerin IHL ye akmasi ile alakali. IHL amacindan sapmis bir okul olmus eger dediklerin dogruysa.

Eger durum boyleyse zaten IHL leri normal lise statusune getirmeliler. Din egitimi yerine daha da cok pozitif bilim uzerine yogunlasilmasini saglamalilar. Dedigin kadar generalist adam yetistiriyorlarsa hakkaten.

Milli degerler derslerle ogrenilmez. Okul bir "Egitim ve Ogretim" kurumu oldugu icin, sana bilgiden farkli olarak, kulturunu, degerlerini, insanligi oretirler. Yani x2 milli guvenlik dersi olmasi, milli degerlerini daha iyi bildigin, uyguladigin anlamina gelmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

her meslek lisesi çıkışlı öğrenci lisede aldığı eğitim yönünde yüksek öğrenimine devam etmeli zaten bu yüzden meslek liseleri puanları birbirine çok yakın

lisede robotio kuyan çocuk mekatroniğe gitsin
ticaret meslek okuyan ekonomiyle alakalı bölümlere gitsin
imam hatip okuyan da sosyoloji felsefe ilahiyat gibi bölümlere gitsin

ama sekreterya okuyan da gidip makina mühendisi olmasın, olamasın lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...