calimero Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 aramaya inandım fakat benim bu başlık biraz birkaç başlığın karışımı olacak o yüzden başlık açayım dedim. selamlar. artık son seneye geldik ve de heralde master yapıcam. master ile ilgili birkaç sorum olacak. 1)maddiyat çok önemli benim için. nerelerde beleş okuyabilirim? hatta spesifik olursak Fransa, Kanada (mümkünse Quebec) ya da Almanya' da mesela. aslında hani şart değil ama buraları istiyorum zira benim master dan amacım bir dil daha öğreneyim ve de çeviri olayını o dile de taşıyayımı da içeriyor. birincil değil ama önemli noktalardan biri de bu. bedava yapmak derken de misal ben şimdi daü de kalsam direkt asistan olabilirim (hocalar var tanıdık) hem beleş master yaparım hem de üstüne para veriyolar. bu tarz bedava okumaktan bahsediyorum (maaş almasam da olar) (bundan sonraki sorular üsttekine göre cevaplanırsa sevinirim) 2) üstteki söylediklerime göre ne gibi bir ortalama ve artı neler gerekir. misal ne, ne kadar önemlidir başvuru kabulünde ya da burs olayında? hocalardan alınan referans mektupları, dil yeterlilik belgeleri, ortalama, sertifikalar vs etki sıralamasında nasıldır? 3) bölüm dışı okuyacağımız zaman ortalama ne kadar kaybederiz? 4) kaç yıllık master yaptığımızın derecemize (misal tc ye geri döndükten sonra) hangi noktadan başlayacağımıza (yrd. doç, doç vs.) etkisi var mıdır? teşekkürler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 1-İskandinav ülkelerinde ve Almanyada ücretsiz die biliorum ama o sadece avrupa vatandaşlarına da olabilir ordan bikaç okulla iletişime geçersen burda alıcagından daha saglıklı bilgi alırsın.Ne kadar egitim,master vs. kitapçığı alsam Avusturyada fiyatların uygunlugundan ve egitimin kalitesinden bahsediyolar bence Avusturyayı da araştırma listene ekle.Bide daü sorun yaratabilir adamlar sonucta kktcyi tanımıolar Bu arada bölüm neydi??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 1- Amerika'da bedava master diye birsey yok, anca vakif burslari falan bulabilirsin onun icin de mukemmel bir akademik gecmis gerekir. Hatta su kriz ortaminda adamlar parayi kendi iclerinde tutmak istedikleri icin, direk gec Amerika'yi kisaca yani. Kanada'da burs daha kolay, Quebec'ten ziyade British Columbia'yi arastirmani oneririm, Vancouver'da guzel okullar var ve burs olanaklari ABD'ye kiyasla daha iyi. Avrupa'ya gelince, Isvec'te (ve tahminen Iskandinavya genelinde) ozel okullardaki egitim dahi bedava, parani devlet veriyor ozel okula. Fakat basvurulari biraz enteresan, hatta kaciracaksin cok gec kalmissin (belki de kacirdin). Bir internet sitesi var, oradan Isvec icin basvuru yapiyorsun. OSS tercihi gibi dusun, basvuruyosun ve okul+bolum siraliyosun. A universitesi X bolumu B universitesi X bolumu B universitesi Y bolumu A universitesi Y bolumu .. gibi dusunebilirsin yani. Bolumden bolume degismekle birlikte, Isvec'te muhendislik ve dogal bilimler icin KTH, Chalmers cok iyi okullar. Sosyal bilimlerde de Uppsala iyidir. Fakat tabi bolumlerini arastirman lazim. 2- Degisiyor. Kendimden anlatayim, Harvard Universitesi bana referans verdi, ama oradaki hocamin tum cabalarina ragmen alinmadim cunku belli bir ortalama sinirlari var ve altini direk reddediyorlar. Brown ise once hoca talebine ve referansa, sonra ortalamaya bakiyor. Avrupa, hele Iskandinavya icin o kadar da yuksek degil, tabi 3 altinda ortalamayla da kolay is degil. Amerika icin COK yuksek su an, yukarida yazdigim sebeple. Referanslarin cok onemli, ozellikle yuksek lisans icin, sadece ders disinda bisey yaptigini da gosterecek bisey cok iyi olur. Ders disi arastirmadir sudur budur, stajdir vs. Eger zorlanmadan parasiz okuyabilecegin bir yer dusunuyorsan yani, Iskandinavya iyi bir tercih olur sosyalist sistemi sebebiyle. Cunku su anki ekonomik sartlarda burs bulmak kolay bir is degil. 3- Sorunu anlamadim. Bolum disi okumaktan kastin baska bi alanda master yapmaksa o bolum seni niye alicak ve bunu bi kayip olarak goruyorsan niye yapiyorsun ki? Master sureleri degisir, 1, 1.5 veya 2 sene seklinde. ABD'de sure onemli olmamakla birlikte (Turkiye'de de boyle) Master title'i aynidir. Avrupa'da iste, gittigin masterin international bi master programi oldugundna emin ol. Zira, orada 3 sene universite + 1 sene magister tarzi bi programlar var ve o univ + magister in uluslararasi (turkiye, amerika vs) karsiligi bizim bachelor derecesi oluyor zaten, yani 4 sene sonunda aldigin derece. Gider de o magister programina falan girersen, bosu bosuna okursun, anca o ulkede gecerliligi olur. 4- Burada bi sasirmissin sanirim cunku yardimci docentlik vs icin once doktor olmak yani doktorani tamamlamak gerekiyor. Eger ayni enstitu veya okula yakin (yani akademik iliskiler anlaminda) bir enstitude master yapip da doktoraya gecersen, o dersleri doktora sirasinda almis saydirip yaklasik okudugun sure kadar kisaltirsin doktorani. Ama avrupa'da master alip da Amerika'da falan saydirmazsin o dersleri, yine 5-6 sene okursun. Master'in akademik bir anlami yok doktora yapmadigin surece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Ayrica okulun iyiliginden ziyade bolumunun, hatta bolumun bile icinde neye yogunlasmak istediginin cok buyuk onemi var yuksek lisansta. Bilgisayar Biliminde iyi olmasi yetmiyor mesela okulun, eger sen yapay zeka uzerine calisiyorsan, yapay zeka alaninda arastirma yapan hocalar onemli senin icin, ve acilan dersler. Yoksa yani bilgisayar muhendisliginde dunya 1. si ama grafikteki basarilariyla almissa bunu, eh pek tabi bi halta yaramaz oraya gitmen (bu ekstrem bi ornek tabi, oyle bi okulun her bolumu basarili olur da anladin iste demek istedigimi :P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 konuyu yukardaki asılı rehberlere ekledim. bence sen de şu konuya bak: http://forum.paticik.com/read.php?21,3713590,3713590#msg-3713590 sorularına tam cevap bulur musun bilmiyorum ama avrupada master ile ilgili falan konular var ki, okuldan masterda burs almak istiyorsan avrupa daha olası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Bide iskandinav ulkeleri icin soyle bi olay var; http://www.stockholm-egitim.se/isvec.html Baya bi bilgi alabilirsin.Penth isvec icin guzel tavsiyeler vermis,benimde tavsiyem isvec'ten yana olacak,zira norvec'te hayat cok pahali.Finlandiyada biraz daha durgun stockholm'e gore,enguzeli isvec yine.Okullar denildigi gibi ucretsiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Kanada'da bedava master cok zor. Ama McGill'e basvurup TA olabilirsin belki Quebec istiyorsan. Universite de Montreal, Universite de Quebec falan bunlar iyi okullar. Ama bunlarda da burs olanagi cok zor. Basvurdugun bolume gore degisiyor burs olanaklari. Paran varsa ve gece hayatini seviyorsan direk Quebec derim. Fransizca da ogrenirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2009 Avustralya'da Master yapan yada yapmayı düşünen varmıdır paticikte? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zamo Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Yeni konu açmıyım bunu uplıyım dedim. Almanyada fizik için bir kaç üniversite buldum mesela Leipzig ve Siegen üniversiteleri. Bunlar alanlarında ne kadar iyiler nasıl kontrol edebilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2012 Laorx said: Avustralya'da Master yapan yada yapmayı düşünen varmıdır paticikte? yapan tanıdıklar var kafaları kadar böcekleri görünce döndüler hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2012 zamo said: Yeni konu açmıyım bunu uplıyım dedim. Almanyada fizik için bir kaç üniversite buldum mesela Leipzig ve Siegen üniversiteleri. Bunlar alanlarında ne kadar iyiler nasıl kontrol edebilirim? Kaynak : http://www.che-ranking.de/cms/?getObject=50&getLang=de Sonra buraya git http://ranking.zeit.de/che2011/de/ Ne okumak istiyorsun 1) okul tipi ve bitirme tipi 2) senın için önemli olan hangsi 3) Mesela : 1) Fizik 2)Bachelor 3) Onemli olan araştırma Sonuçları şu http://ranking.zeit.de/che2011/de/quickranking/show?esb=4&ab=3&hstyp=1&left_f1=289&left_f2=14&left_f3=34&left_f4=362&left_f5=74 Uni Siegen alt grupta dandik bir okul, leipzigi bulamadım ekrandan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zamo Mesaj tarihi: Ocak 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2012 Teşekkür ederim baya yardımı oldu. Almanya'nın ortalama üniversiteleri mi yoksa Türkiye'nin iyi üniversiteleri mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Ocak 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2012 Nasıl bir soru o?? :) Her türlü Almanya. Yurt dışında bir üniversiteye gitmek, okumaktan çok öte şeyler kazandırır sana. Türkiye zaten bildiğin yer. Türkiye'de iyi bir üniversite yok zaten. Bazı üniversitelerde bazı bölümler fena değil ama sayısı çok az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ocak 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2012 Nerde çalışmak istediğine ne yapmak istediğine bakar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
titanguard Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 Estonya,Norveç veya Letonya'da master hakkında bilgisi olan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2012 avrupada master için şu site güzel kaynaktır genel olarak: http://www.mastersportal.eu/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 IED Venedik'te yat tasarımı masterı yapılır mı ki? varmı İtalya da bulunup da IED nin herhangi bir kampusunu falan gezmiş veya bilgi sahibi birisi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 hoccemama said: Nasıl bir soru o?? :) Her türlü Almanya. Yurt dışında bir üniversiteye gitmek, okumaktan çok öte şeyler kazandırır sana. Türkiye zaten bildiğin yer. Türkiye'de iyi bir üniversite yok zaten. Bazı üniversitelerde bazı bölümler fena değil ama sayısı çok az.master ı yapma amacına bakar o direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar