Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çizim tekniği hakkında bir soru


stingbull

Öne çıkan mesajlar

Şimdi birşey sorucam.Ben eskiden birisini çizcem diyelim; portre mesela direk kağıda aktarmaya başlıyodum.Yani orj.ine bakıp direk.Bazen orantısız olabiliyordu.Daha sonra bir arkadaşım bana birşey tavsiye etti.Çizmeye başlamadan önce kağıda "referans çizgiler" eklememi söyledi.Böylece orantıyı yakalabileceiğimi söyledi.Örneğini vereyim:




Üstteki çizceiğimiz resim diyelim, alttaki de temiz kağıdımız.Önce kağıdı bölüyoruz random geometrik şekillerle, daha sonra aynı şekilleri çizceimiz kağıda da yapıyoruz.Ben çok özen göstermedim şu an neyse, amaç resmi orantılı bir şekilde kağıda aktarabilmek.Sonra ışıklandırma,derinlik,boyut cart curt kolay iş.Sizce işe yarar bir yöntem midir?Kullanılası mı?

Attached files
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eğer insansa çizdiğin, o çizgileri gelişigüzel değil, insan ölçülerine göre almalısın. hangi bölgesine kadar bir insanı çizeceksen, insanın o kısmına kadar olan kısmını, kafaya göre olan kısımdan kaç ölçü oranına göre bölüp, ona göre çizersin, ki çok faydalı kanaatimce.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

desen kursunda ki hocamın üstüne basa basa vurguladığı şeydi oran-orantı o yüzden ilk gösterdiği şeylerden biriydi, mutlaka kullan derim ben. tabi karşında duran şeye göre ölçü almak zorundasın random bi şekilde değil, uzaklıkları ona göre belirlemek gerek. insansa kafa boyu/genişliği ölçü alınır mesela. ona göre yatay ve dikey dörtgen bi grid yaparsın fln.

eğer resimden aktarcaksan şöyle bi hile/tüyo veriim sana. bilgisayara aktar resmi photoshopta kendi kağıdının boyunda bi döküman açıp resmi yapıştır, kompozisyonunu ayarla ardındanda. ondan sonra referans alcağın noktalara guide atıp ordaki uzaklığı cetvelle kağıda aktar. cidden asırı düzgün bi oran-orantı yakalayabiliyosun bu sayede.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...