Efrasiyab Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Tekrardan Merhaba beyler.. Konu Şu Ki; Dönem ödevi olarak nitelendirilebilecek, ve not olarak bayağı etkili olacak bir ödev aldık.Ödevin Hem bölümün biraz(aslında bayağı) dışında hemde veren hocanın biraz yapılması zor olduğunu bilerek vermesi yüzünden zorlanıyoruz. Konu hakkında çok veri olmaması ve olanlarında nesnel olmasnın biraz zor olması sebebiyle yardımınıza başvurdum. Şimdi ana olarak bir başlık yok. ama konu olarak biraz geniş kapsamlı. özetlemek gerekirse internetin yayılmasıyla ve bireyin yanlızlaşmasıyla beraber gerçek hayatta azalan sosyal bağların ve arkadaşlıkların sanal hayat vesilesi ile artması ve online ortamlarda sosyal ihtiyacın ve tanışmanın sağlanması. Aradığımız veriler ise (1)forum sitelerinin, arkadaşlık sitelerinin ve cinsel amaçlı arkadaşlık sitelerinin incelenmesi ve değerlendirilmesi, bu yöndeki araştırmalar (2) gerçek hayatta arkadaşlık için aranan değerlerin internette ne olarak dönüştüğü. (3) Bu sitelerde bayanlar ve erkekler olarak kişilerin arkadaşlık kurmak için ne gibi faktörlerden etkilendikleri (4) ve bu faktörü arttıracak diğer faktörler, profillerde ki resimler, tanıtım cümleleri, gönderilen mesajlar vs vb. (5) Bu sitelerde kurulan arkadaşlıkların mesajlaşmadan nasıl gerçek hayatlarda birlikteliğe dönüstüğü. Biraz araştırmayla bayağı site buldum. Örnek vermek gerekirseü Paticik zaten aklımdaydı. Arkadaşlık olarak istanbul.net siberalem.com ve gayet.net olarak 3 site buldum. İlk ikisi aktif, sonuncusu ise biraz daha az ilgi görüyor. cinsel arkadaşlık olarak ise küçük ve çok üyesi olmayan 1-2 site bulabildim. Araştırma yönünü ağırlıklı olarak ben yapacağım için bu sitelere üyelik açmayı düşünüyorum. Sizce yapmalı mıyım? görünüşe göre üyelik açmak yetmiyor ve herbirine tonla para bayılmam lazım. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa yardım ederse çok teşekkür ederim. Ve eğer ingilizcesi çok ağır olmamak kaydıyla ingilizce veriler makaleler ve ararştırmalarda çok işime yarar. Ve bu konuda fikirlerinizi de bekliyorum. Tekrardan teşekkür ederim:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar