Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zoom x6 sorunu

meldushka

Öne çıkan mesajlar

Merhaba herkese :)

Bir sey soracaktim. Arattim ama cozum bulamadim. 2 3 sene önce foruma cok giriyordum ama cok garip ki kullanici adimi hatirlamyamiyorum :S O nedenle öncelikle herkese merhaba :)

Her neyse,
Simdi benim zoom x6m var. Masaüstümden internete süper giriyorum (kablo ile). Laptoptan da giriyordum ki, format atinca wireless ile girememeye basladim. Lan ile yine giriyorum. Wireless da, IP alıyor diyip duruyordu. Bnde elle girdim Ipyi, once 10.0.15 dedim sonra baktım olmadı, başka bir şey salladım 192... diye. Dns sunucularını 4.2.2.1 / 4.2.2.2 diye ayarlayıp, ağ geçidini 10.0.0.2 verdim. Ama olmadı :(

Fikri olan var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

hazır x6 topic varken sorayım benim de farklı bir problemim var, 2seneye yakın zamandır x6 kullanıyorum, 1-2 aydır bazen özellikle bilgisayarı bırakıp gittigimde torrentten download yapıyorum ve geri geldiğimde modemde link ışığı yanık olmasına ragmen baglantı olmuyor.
Benzer problem yaşayan var mı merak ettim, sorun ttnettemi modemdemi tam çözemedim ama genelde torrent açıkken bu probleim çıkması beni şüphelendirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Baglanti kopmasindan kastin internet sitelerine giremeyip arkada msn , dl programlarinin calistigi durumsa torrent gibi simultane bir cok baglanti kuran programlar yuzunden max # of connections degerini geciyorsun/veveya yaklasiyorsun. Bu durumda dns serveri kopuyor olabilir, tekrar istemciden dns alamiyor olabilir veya timeout a kaliyor olabilir.

konsolunu hatirlamadigim icin bu ayarlara nereden ulasabilecegini hatirlamiyroum ama saniyorum forumda daha once benzer sorun yasayan farkli modemli arkadaslar olmustu, hatirlayanlar olacaktir.
Sosyal ağlarda paylaş

Tek başına torrent açık kaldıgı zaman pek bir sorun olmuyor açıkçası.
Genelde , ventrilo, birçok tap açık chrome, worl of warcraft ve torrent açık şekildeyken bu başıma geliyor.

Modem ayarlarından bu bahsettiğin ayarı yükseltmem veya torrentte baglantı sayısını düşürmem mümkünmüdür?
Sosyal ağlarda paylaş

max connections ve half-open connections sayilarini du$ureceksin.

torrent de torrent olmaktan cikacak malesef..

bende X5 vardi ordan biliyorum. bu i$ zoomla olmuyor. adam gibi router lazim. kafadan 16mb ramli 200mhz+ cali$an router olacak ki, adam gibi kaldirsin torrentleri.

ornegin dd-wrt mega atilmi$ bir linksys wrt54gl, ya da d-link dgl4300 falan;
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...