Fly Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 doğru ki bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 said: log a x log a = log (a x a ) bir de bu ancak şu koşullarda geçerlidir; önce şunu açalım: log(axa) = log(a) + log(a) yukardaki denkleme koyalım: log(a) + log(a) = log(a)*log(a) log(a) yerine x koy: 2x = x^2 x=0 ve x=2 için doğrudur yani bu yazdığın eşitlik sadece x=log(a) = 2 ve x=log(a)=0 için çalışır. Farzı misal log(100)*log(100)=log(10000) Ayrıca her tabanda a=1 için doğrudur yine çünkü log(1)=0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 fede buraya gel söylediklerini geri al çabuk sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 yanlış demedim abi ben senin söylediklerine. dediğim ilk koyduğun şey logaritmada genel kural diil midir? üssünü alta geçiririsin. o yani. yoksa ben sana yanlış dermiyim hiç :) log a x log a = log (a x a ) şunu da o gösterdiğin örnek için koymuştum sadece. asıl soru bu diil yani. sonuçta belirli bi kural yokmuş onu öğrenmiş olduk. teşekkürler sina :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Benim bildigim log (a.a) = log a + log a dır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 e ne bileyim matematik unutmuşun falan deyince -_-; genel kural olduğu için tek adımda yazdım zaten yoksa aşağıdakiler gibi açıklardım sdf edit: vazgeçtim bu da çok bilgi içermiyomuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 oha ben matematiği unutmuşum... log ne lan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2009 kütük (logaritma) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sixoms Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2009 Saykoleo said: Şimdi şöyle oluyor olay. Önce 2^(2^1/2)= e^(ln 2^1/2) = e^(1/2*ln 2) yapıyoruz. e^(ln 2^1/2) = e^(1/2*ln 2) bu kısım 2^1/2 'ye eşit olmuyor mu yoksa ben mi yanlış biliyorum? e^(kök2*ln 2) olmıycak mı orası? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar