Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Metrobüs / Avcılar - Söğütlüçeşme son durum

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Zincirlikuyudan Söğütlüçeşmeye uzatılan metrobüsün önümüzdeki günlerde biteceği söyleniyor. Kafama takılan hususlar var;

Metrobüs köprüden nasıl geçecek?

Kullananlar biliyordur; şu anda bile metrobüsler insanlıktan çıkmış vaziyette yoğun. Kadiköy 'e gideceklerde metrobüsü kullandığında bu yoğunluk nasıl kaldırılacak?

Otobüsün zaten Kadıköy 'den full kalkacağını düşünürsek ara duraklarda nasıl insanlar bunu kullanacaklar?

Söğütlüçeşmeden Kadıköy merkeze devam etmeyecek mi?
Mesaj tarihi:
Metrobüs, Beşiktaş bağlantısından köprü yoluna girecek, gişelerden kendine ayrılan yoldan devam edecek. Köprü'nün bir şeridinde metrobüs göreceğiz ve orada herhalde maksimum 15 dakikalık bir yoğunluk yaşayacak.

Benim takıldıgım tek nokta, Şişli'den çıktık, Zincirlikuyu'ya kadar yürüyemezsek, otobüse binicez, nerde inicez? Hadi bir yolunu bulduk, ondan inip, köprüyü geçen metrobüse binicez, karşıya geçicez, sonra Söğütlüçeşme'de inip, Bostancı istikamtetine gitmek için bir otobüse daha binicez ama nerden binicez? Bunları hiç bilmiyorum. Zincirlikuyu Avcılar'dan gelişte son, boğazı geçişte ilk durak ama oradan çıkmak ve ya ulaşmak çok zor. Ayrıca karşıya geçiş toplam 4 bilete tekabül ediyor, hadi akbil saat başı olsa 3 bilet mi olacak nedir acep.
Mesaj tarihi:
söğütlüçeşmenin ordan evlendirme dairesinin önünden istediğin tüm otobüslerine binebilicen. hatta trenle bile kocaeline kadar gidebilicen. (sallamış olabilirim. ama o trenlerde sonuçta ordan geçiyor diye biliyorum)

fenerlilere kıyak. avcılardan bir adam maça 2 otobüsle gelebilicek. kadıköydeki bir gs li alisamiyene aynı şekilde kısa bir sürede gidebilice.

avcılardan biri e-5 te inip ordan geçicek metro ya binip istediği yere gidebilicek.

ayrıca bu yol tahminimce hafif raylı sisteme çevrilebilicek.

amma velakin artık anadoludan avrupaya trafik değil hep ama hep avrupadan anadoluye geçen yolda trafik oluyor.

akşam saatlerinde çekilmiyor o trafik. canımıza okudular bir metrobus diye. ben beylerbeyinde oturuorm. köpüden sonraki ilk çıkışı kapattılar eve ordan dönemiyurz. üstüne üsküdardaki marmamay senelerdir içimize etti hala etmeye devam ediyor. bu metrobüs yüzünden de o yola çıkışta hep trafik oluyor.

bunlarda beni benden alan negatiflikler tabi.

bir kötülüğüde şu olucak sanırsam. köprüye doğru giricek otobüsler orda girerken arka arkaya dizilicekler ve hep bir anda gelip hep bir anda gidicekler.
Mesaj tarihi:
1'den kadıköye giderken, ve geri dönerken yola öyle bir tecavüz etmişler ki yol gidilecek gibi değil. geceleri dönüyorum 4te filan karşıdan bazen. sokak lambası filan bi bok yok sadece araba farıyla görüyoruz, ve şeritlerin bir mantığı yok, onlara güvensen metrobüs çalışılması yapılan yerlere giriyosun.

bi de karşıdan arabalar uzunları yakıp gelirse yeme yanında yat. süfer
Mesaj tarihi:
BiTcH_oFBaT said:

akşam saatlerinde çekilmiyor o trafik. canımıza okudular bir metrobus diye. ben beylerbeyinde oturuorm. köpüden sonraki ilk çıkışı kapattılar eve ordan dönemiyurz. üstüne üsküdardaki marmamay senelerdir içimize etti hala etmeye devam ediyor. bu metrobüs yüzünden de o yola çıkışta hep trafik oluyor.

Saat 6'da Nişantaşı'ndaki ofisten çıkıyorum. 40 dakikada Mecidiyeköy'de oluyorum 202 ile, 25 dakikada Zincirlikuyu Metrobüs, 15 dakikada Köprü gişeler. Ankara Asfaltı'na çıkışım 20 dakika. Göztepe Atatürk Caddesi arası 15 dakika, Atatürk Caddesi' Ethemefendi arası 30 dakika. 8.5 gibi evde oluyorum. Eğer yağmur ve kar yoksa, varsa +1 saat minimum.
Mesaj tarihi:
Jadelith said:
1'den kadıköye giderken, ve geri dönerken yola öyle bir tecavüz etmişler ki yol gidilecek gibi değil. geceleri dönüyorum 4te filan karşıdan bazen. sokak lambası filan bi bok yok sadece araba farıyla görüyoruz, ve şeritlerin bir mantığı yok, onlara güvensen metrobüs çalışılması yapılan yerlere giriyosun.

bi de karşıdan arabalar uzunları yakıp gelirse yeme yanında yat. süfer

+1 bide kadıköy sapağında yol tek şeride düşüyo bi anda bi gün biri çok fena patlıcak orda veya ben patlıcam
Mesaj tarihi:
metro gelsin rahatlıcaz biraz.

tabii normalde olmasının gerektiğinden 3 kat daha fazla insan gireceğinden metroya, işkence olcak ama ne demişler. aysen nurten what can we do
Mesaj tarihi:
|Joker| said:
BiTcH_oFBaT said:

Saat 6'da Nişantaşı'ndaki ofisten çıkıyorum. 40 dakikada Mecidiyeköy'de oluyorum 202 ile, 25 dakikada Zincirlikuyu Metrobüs, 15 dakikada Köprü gişeler. Ankara Asfaltı'na çıkışım 20 dakika. Göztepe Atatürk Caddesi arası 15 dakika, Atatürk Caddesi' Ethemefendi arası 30 dakika. 8.5 gibi evde oluyorum. Eğer yağmur ve kar yoksa, varsa +1 saat minimum.

yalnız değilsin, senin gibi dolu adam var yani. haklısında isyan etmekle. işte metrobusla bunların çoğunu yaşamıcaksın diye umuyorum. uyutulmuyorsak.

bu arada evet orda ışıklandırma yok gece 4 değil akşam 8 de de dediklerin yaşanıyor. daha ben karşıdan uzunlarını açanla karşılaşmadım neyseki
Mesaj tarihi:
Akşam avrupadan anadoluya geçiş 3 saat. İsyan ediyor artık millet. 1 kez yaşadım bunu tövbe ettim geçişe.

Kozyatağına ne zaman gelecek metrobüs bilgisi olan var mı?
Mesaj tarihi:
Ben şunu anlamıyorum, bir bilen varsa açıklasın. Otobandan 2 bilemedin 3 şerit alıyorlar bu metrobüs için. O kadar şerit ayırdığında otoban oluyor darboğaz, trafik oluyor seks. Bu durumda insan hesabına girersek yapılmakta olan hattın trafiği rahatlatması için metrobüslerin otobüs değil Titanic olması lazım.
Mesaj tarihi:
şimdi şöyle açıklayayım. mühendis filan değilim bu arada.

emliyet şeridini yok edip birazda alabilirlerse yan arazilerden alıp oraya şerit yapıyorlar. sol şeridi de metrobus'a teslim ediyorlar. böyle oluncada yolun her noktasında emliyet şeridi tam olamıyorç. böyle yarım şeritçik kalıyor.

3 şeritli yol gene 3 şerit olarak kalıyor. amma velakin o trafikteki şeritleri kim çiziosa sağolson yolu eşit bölemiyor. o yüzden sol ve sağ şerit daracık orta şerit kocaman kalıyor.

birde şu var. yol artık hiç düz değil. çok keskin dönüşler var işte o ölümcül tehlike.

trafiği rahatlatmasıda şöyle olucak; araba kullanma metrobüs'e bin!

metrolar filan bitsin benim yapıcağımda bu yani.
Mesaj tarihi:
ben onu aman yapalım bitsin zihniyetine bağlıyorum. yani soldan 100 ile giderken korkuorm darlığından. bide aniden dönüorz filan. bide yerdeki çizgiler yalan dolan bazı yerlerde.

acemilerde üstüne üstüne geliyor. bitsinde rahatlıyalım yani
Mesaj tarihi:
ya bi de gecenin 3ünde o kargacık burgacık yollarda önüme geçmeye çalışıyolar ya önünü bile göremezken, beni benden alıyor.

ulan 120 ile gidiyorum o yolda, hala önüme geçmeye çalışıyosun. olayın nedir anlamadım ki.
Mesaj tarihi:
koz yatagina gelmiyecek aman gelmesin

cunku e 5 in altindan metro hemen hemen bitti 1 seneye acilir

-007- said:
Akşam avrupadan anadoluya geçiş 3 saat. İsyan ediyor artık millet. 1 kez yaşadım bunu tövbe ettim geçişe.

Kozyatağına ne zaman gelecek metrobüs bilgisi olan var mı?
Mesaj tarihi:
Bende eskiden Söğütlüçeşme'ye kadardı ve yılbaşında bitecekti, ama sonradan Kozyatağı'na uzatıldığı için hala devam ediyor gibi bişiler duymuştum otobüs şoförleri konuşurkene.
Mesaj tarihi:
vapurlar motorlar akıl karı değilki

bostancıdayım, hedef mecidiyeköy.

15dk da 1 252(mecidiyeköyden geçıyor e5'den gidip) otobüsü geçiyor. bindiğimle indiğim an saat 10:30 da binmişsem 45dk. saat 8 de binmişsem 1 saat 20dk.

vapurla gidecek olsam,

bostancıdan haydarpaşa treni, 25dk.
bostancıdan kadıköye caddeden giden dolmuş, 40dk.
bostancıdan kadıköye minibüs-otobüs minibüs yolundan 45dk.

hadi birini seçtim gittim. karşıya da motor ya da vapur kullanarak beşiktaşa geçıyorum. 30 DAKKA OTUZ OTUZ BİLDİĞİN 1 SAATİN YARISI 30DK.

sonra ordan bi daha otobüs kafadan yarım saatte o.
Mesaj tarihi:
ya eger kozyatagi carfur onunden gecerse, allah belasini versin o baskanin, yedigi ictigi bogazindan gecmesin bu kadar net soyluyorum.

Benim vergilerimi bu kadar car cur etmeye kimsenin hakki yok. Taa kadikoyden e5 in altindan pendige kadar metro yapiliyor ustune birde otobus yolu yaptirip milyonlarca dolari ona buna peskes cektirirse allah belasini versin diyorum baska birsey demiyorum.
Mesaj tarihi:
voys birgun belediye baskanlarimizin beyni calisirdi

bostancidan her yere FERIBOT ve daha cok deniz otobusu koyarlarsa sen bunlari cekmessin

ben hala niye besiktastan bostanciya bilemedin hadi maltepe sahiline feribot yok bilmiyorum
Mesaj tarihi:
matama said:
voys birgun belediye baskanlarimizin beyni calisirdi

bostancidan her yere FERIBOT ve daha cok deniz otobusu koyarlarsa sen bunlari cekmessin

ben hala niye besiktastan bostanciya bilemedin hadi maltepe sahiline feribot yok bilmiyorum

deniz trafiği, yolu denen birşey var çünkü.
  • Yeni Oluştur...