Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hwal (The Bow)


throne_eins_meister

Öne çıkan mesajlar



Bu gece 22.30'da TV8'de, tekrarı 04.00'de...

Kore açıklarında demirli küçük bir gemide yaşayan yaşlı bir adamla genç bir kızın hikayesi

7 yaşından beri baktığı kızla evlenme hayalleri kuran altmış yaşlarındaki adam, düğün töreni için kızın 18 yaşına girmesini beklemektedir. Hiç karaya çıkmadan yaşayan adamla genç kız, geçimlerini açıkta balık tutmak isteyen misafirlerden sağlar; onlara kendi yöntemleriyle fal bakarlar.

Yaşlı adamın yıllardır düşlediği düğüne bir kaç ay kala, balık tutmak için gelen genç bir misafirle kız arasında bir yakınlaşma olur. Yaşlı adam bu yakınlaşmayı bir tehdit olarak algılarken, genç kız hayatında ilk kez küçük dünyasını sorgulamaya, dış dünyayı merak etmeye başlar. Yaşlı adam iki genç arasındaki yakınlaşmaya engel olmaya çalışsa da başarılı olamaz. Genç kız, bütün hayatını geçirdiği gemi ve yaşlı adamla, hiç bilmediği dünya ve genç arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.









Uluslararası eleştirmenler birliği FIPRESCI tarafından 2005 yılının en iyi filmi seçilen 'Boş Ev'in Güney Koreli yönetmeni Kim Ki Duk, 'Yay'da 6 - 7 yaşlarındayken bulup, 10 yıl boyunca büyüttüğü bir kız çocuğu ile evlenmeyi planlayan yaşlı bir adamın hikayesini anlatıyor. 'Boş Ev', 'Fedakar Kız' ve 'İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış ve İlkbahar' filmleriyle ülkemizde geniş bir hayran kitlesi yakalayan Ki Duk'un, senaryosunu da kendi yazdığı, çeşitli tartışmalara sebep olan filmi 'Yay'ın (Hwal) başrollerinde Han Yeo-rum, Jeon Seong-hwang ve Seo Si-jeok kamera karşısına geçmiş. Kim Ki-duk'un Cannes Film Festivali’nde yarışma dışı gösterilen bu on ikinci filmi Antalya'da bu yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası Avrasya Film Festivali programında da yer aldı.

( sinemafanatik'den c/p )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...