matama Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 birde yuzlerce avukatlik ofisi var her yerde :) cogunun sahibi avukat bile degildir zaten. Zaten cogu firmada tek avukatla calismaz sirketlerle calisir. Ben anlamadim gercekten ne demek istedigini :) ironi mi yapiyorsun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 denetleme, denetleme, denetleme. su anda bile duzgun calismiyo, senin dedigin sistem gelince daha da kotu olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 @matama: Demek istediğim yıllarca okuyup mesleğini yapmaya çalışan adam kendi kendine gayet iyi para kazanırken sadece ama sadece para babalarının cepleri daha fazla dolsun diye getirilecek bi sistemle köle olacak. Bu olmamalı. Bunu anlayamıyorsan zaten senin Tanrın para olmuştur, bişey de diyemem herkesin inancı kendine (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 acikcasi muslumanim, tanrimin ne oldugunu ilgini cekerse ac oku kuran diye bir kitap var orada yaziyor. Oturupta babanin parasiyla geyik yaparken karsindaki insanlarin senden 50 kata fazla kul hakki yemeyen insanlar olabilecegini dusun(boylece dingil dingil konusmazsin bir daha). Baban ne is yapiyor annen napar bilmiyorum ama yasadigin dunyada insanlar mezun olduklarinda calisip para kazanip islerini buyuturler, kimse doktor oldu diye memorial hastanesinin sahibi, kimse gemi insaat muhendisi oldu diye tersane sahibi olmaz. Avukatlik burosu nedir, hastane nedir ne oldugunu bilmedigin icin yasin kucuk goruyorum git babanla konus hayatin gerceklerini ogren. Allaha sukur(bak neye inandigim cumlenin basinda) kimsenin hakkini yemedim kimseninkinide yemem, dedigin kelimenin nereye gidecegini bilmeden konusma. p.s Akp li degilim hemen saldiracaklara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Valla ailemde sürekli tartışılan bi konu bu eczanelerle ilgili olay. Sen yemezsin kul hakkı ama gider bi yiyen çıkar. Ayrıca benim yazdıklarımdan doktor olanın Memorial'ın sahibi olduğunu çıkarman komik. Ama dilediğin olay olursa ne olacak söyleyeyim: Koç, Sabancı ve bilimum yeşil sermaye holdingleri (ki bu olay onlar için yapılıyor AKP tarafından bence) eczane zincirleri açacaklar. Buralara da eczacıları koyacaklar asgari ücretle. Saçmasapan kampanyalarla saf halkımızı çekecekler kendilerine giderek sektörü domine edecekler ve kendi eczanesinde çalışıp güzel para kazanabilen eczacıların sonu olacak bu. İş adamlarına, para babalarına şirket yönetecek sektör mü kalmadı? Kalfaların aldığı parayla köle gibi çalıştıracaklar eczacıları. Yaş mevzusundan vurmaya çalışman da ayrıca komik. Ben bu konunun 40 yaşında adamlarla tartışıldığına defalarca tanık oldum hatta artık bıktım da yani. Tanrın para değilse ve inançlı biriysen zaten 4 sene okumuş mesleğini yapmakta olan binlerce insanın hayat standartlarının bikaç zengin insan daha da zengin olsun diye düşmesine göz yumamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 niye asgari ücretle koyuyorlar onu anlamadım mühendisler otlar boklar güzel maaş alıyor eczacılar niye asgari ücret alsın? artı olarak her açacağı şubeye tek eczacı koyacağı için gayette güzel maaş alabilirler. eczacı fazlalığı filan olacak değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 bir git ilac firmalarina bak, kac tane tanidigin var bilmiyorum ama bu kadar ilac firmasi var icindede bir yigin eczaci calisiyor doktor calisiyor. Asgari ucrete calisan kimse yok. Bakkal mi aliyorsun bu adamlari asgari ucretle aliyorsun. Zorlama artik bilgi eksikligiyle yalan yanlis geliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 neyse konu amacindan sarkti, sonucta tartisilan tartisildi ben ticari olarak en az bir eczaci kadar eczane acma hakkimin olduguna inaniyorum, bir eczacinin hastane acma hakki veya bir sinema acma hakki oldugu kadar. Mutluluklar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Babam ilaç şirketleriyle doğrudan bağlantılı ilaç reklamları yapıyor, teyzem ve eniştem de eczacı. Paso bu konular konuşuluyor bilgi eksikliği falan yok. İlaç firmalarında tabii ki eczacılar iyi maaş alacaklar çünkü üretici konumundalar. Ama eczane açan işadamı altında eczacıyı çalıştırırken evet aynen bakkal olarak çalıştırır. En azından eczacılar cephesindeki genel kanı ve korku bu, bence de gayet mantıklı. Birşey üretmezken sadece satarken mecburiyetten "eczacı" çalıştırıyor adam. Gayet de asgari ücretle çalıştırır. Onun için herhangi bir satış elemanından farkı olmaz. Önce buna tamam diyecek bikaç muhtaç eczacı bulur. Daha sonra halkın ilgisini çekip müşterileri arttırdıkça tek tek eczacıları batırıp holdinglerinin bir kölesi haline getirirler. Gayet mantıklı bi hamle olur etik değerleri bir kenara bıraktığımızda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 aslında matama biraz daha haklı, en azından kendisi için konuşursak. garip bi cümle oldu ama genelin korkusu bu işin sadece para kapısına dönüşmesi ihtimali. böyle olması da olası aslında bilakis şimdiki sistem için mükemmel diyemezken daha farklı bir sistem biz de sömürüye açık noktalar bırakacaktır. ama diğer yandan üzerine fazla gidiliyor adamın, haklı olduğu noktalar da göz ardı ediliyor açıkçası. ben -halk olarak, eczacı ya da eczane açmak isteyen müteşebbis değil de sade vatandaş olarak- böyle bir uygulamaya geçilmesini suistimal edileceğini düşündüğüm için istemem, fikir hatalı olduğu için değil. yoksa kötü bir düşünce değil. ha bakmadım hiç dünyadaki kıstaslar nelerdir, kimde hangi kanun var? zaten açıkçası çok sınır dışı bir konu bana göre '_' başka ne diym.. hah, öncelikle -konu ile tam alakam olmadığı için- 1. isteyen eczacı şu anki sistemde istediği yere eczane açabiliyor mu? açamıyorsa eğer neden? 2.bu konu ile alakalı bi yasa tasarısı mı var? nereden esti birden? ya da tasarı için zemin mi hazır? nedir, ne değildir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 matama said: @ardeth 1-)Bu nobetci eczane olayi tamamen kalkar. 2-)Taksitle satistir, musteri hizmetleridir vs gibi bin tane iyilik ortaya cikar 3-)Standartlasma artar rekabet artar hizmet kalitesi ilerler 4-)Online eczanedir, internetten ilac hakkinda bilgidir bu tur bin tane hizmet gelir. 5-)Devlet karsisinda daha ciddi pazarliklar yapabilecegi alicalar bulur onunda isine gelir. madem konu geri açıldı şuna değineyim 1- bu nöbetçi eczane işi nasıl kalkıyor onu anlamadım? yani bu olayı sistemsiz bir şekilde şirket eczanelerinin insiyatifine bırakıyorsan çok sakat çünkü ben denetlenmeyen böyle bir sisteme güvenmem. bir hamburgerci 24 saat açık olduğunu iddia edebilir ama o olmasa bile kritik bir sorun yaratmaz bu, aynı şey eczaneler için geçerli değil dolayısıyla nöbetçi eczane sistemiyle oynamak potansiyel problem yaratmak demektir. zira nöbetçi eczane sistemi sadece nöbetçi eczanelerin açık kalmasıyla ilgili değil aynı zamanda bütün eczanelerin en yakın nöbetçi eczanenin nerde olduğunu yazması, her bölgede uygun sayıda nöbetçi eczane bulunması gibi şeylerle de ilgili. hatta sana şunu söyleyeyim, bu olayın tüm iller genelinde olması gerekiyor ki, %90 oranlara (eczane oranı) senin gece çalıştırmak için elemana vereceğin fazladan maaşı gece yapacağın iki adet satışla kapatamazsın ve bu sana zarar olur. bu durumda bir çok para sevicinin gece eczaneyi açmama gibi çözümlere gideceğinden eminim. eğer bu sistem kalkarsa çok fazla problem yaratma potansiyeli var. 2- hala bana müşteri hizmeti adına elle tutulur somut bir örnek vermedin. ben sana her mahallede eczane var zaten, eve götürmekten nerdeyse hiç farkı yok ki zaten isteyen eczaneler bu tarz ilişkilere girebiliyor dedim. eczane dediğin şey önünde kuyruk olan bir sektör de değil ki içerdeki çalışanlar hızlı çalışmak zorunda olsun. eczacı dediğin adam zaten aldığın ürünün danışmanlığını yapabilecek kapasitedir, onu da aşan bir durumda her şekilde doktora gitmen lazım zaten.. nedir bu müşteri hizmeti yani, eczanelere doktor falan mı koymayı planlıyorsun, bana çok ezber bir laf gibi geldi. taksitle satışı kabul ettirmek için muhtemelen eczane sistemini değiştirmekten çok ilaç depolarını ve şirketlerini ikna etmen gerekir önce çünkü onların eczaneler ilaç verir, eczaneler de ilaçları satınca kendi karları dışındaki para ile ödeme yaparlar. senin bunu taksite bağlaman demek bu geri ödemeyi etkilemen demek ki bunun için ödemeyi yapacağın yerleri ikna etmen lazım diye düşünüyorum. 3- yine ezbere hizmet kalitesi demişsin, hangi hizmetin kalitesi nasıl artacak söylememişsin çok içi boş bir laf. aynı şekilde ezbere standartlaşma demişsin neyin standartlaşması bu zaten eczanelerde bu sektörün iyi işlemesini sağlayan belirli başlı standartlar mevcuttur (daha önceki sayfalarda konuştuk). iyi işleyen bir sistemin standartlarını değiştirmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. 4- öncelikle internet üzerinden ilaç konusunda bilgilendirme çok ciddi bir iş yanlış bilgilendirme çok büyük sorunlara yol açabilir dolayısıyla bunun için bir denetleme mekanizması oluşturulmak zorunda. internet üzerinden normal ilaç satacağım diyorsan ona diyeceğim bir şey yok ama reçeteli ilaç satımı için cok ciddi bir sistem kurman lazım, bugün hastanelerde mevcut olan sistemler kadar ciddi. yani ülke üzerindeki isteyen her vatandaşın bir kaydı olacak, bu kayıtların tutulduğu bir veribankası olacak bu sistem her hastaneye oturtulacak ki doktorlar bu sistem üzerinden verdiği reçeteleri girecek. Hem çok para hem doktorlar için vakit kaybı olabilir (olmaya da bilir normal reçete yazmaktan daha hızlı bir sistem getirilebilirse ama çok da hızlı olabileceğini sanmıyorum bunun). bu tarz sistemler hastane gibi kalabalık yerlerin işlemesi için çok kritik dolayısıyla yapılan yatırım yerinde ama ilaç almak gibi basit bir işlem için bu kadar yatırıma girmek komik, sebep bir grup insan para kazansın diye. 5- pazarlık yapabileceği alıcılar bulurken ne demek istedin tam anlayamadım açıkçası. eğer eczaneleri diyorsan alıcı olarak onlar ilaç alıyor devletle ilgisi ne? Yani kısacası ilk söylediğin şey dışında yazdığın diğer herşey oldukça ezber, genel ve içi boş duruyor. İlk yazdığın şeyin de faydasından şüpheliyim, ne alakası var özelleşmeyle ve neden kalkmasının iyi yanı var onu anlamış değilim. Yani ben buna gerçekten saf ya da aptal bir kapitalleşme örneği olarak bakıyorum çünkü zaten iyi işleyen bir sistem varken ortada, "o sektör üzerinden para kazanabilme hakkım var" diye sistemi bozma riskini göze alarak para sevicilik yapmanın manası yok bence. Bu hak değil aç gözlülük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 nileppezdel said: Babam ilaç şirketleriyle doğrudan bağlantılı ilaç reklamları yapıyor, teyzem ve eniştem de eczacı. Paso bu konular konuşuluyor bilgi eksikliği falan yok. İlaç firmalarında tabii ki eczacılar iyi maaş alacaklar çünkü üretici konumundalar. Ama eczane açan işadamı altında eczacıyı çalıştırırken evet aynen bakkal olarak çalıştırır. En azından eczacılar cephesindeki genel kanı ve korku bu, bence de gayet mantıklı. Birşey üretmezken sadece satarken mecburiyetten "eczacı" çalıştırıyor adam. Gayet de asgari ücretle çalıştırır. Onun için herhangi bir satış elemanından farkı olmaz. Önce buna tamam diyecek bikaç muhtaç eczacı bulur. Daha sonra halkın ilgisini çekip müşterileri arttırdıkça tek tek eczacıları batırıp holdinglerinin bir kölesi haline getirirler. Gayet mantıklı bi hamle olur etik değerleri bir kenara bıraktığımızda orda eczacıdan öte, diplomasına ve bilgisine para veriyorsun. asgari ücret filan olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 dasaaa said: şimdiki sistem için mükemmel diyemezken daha farklı bir sistem biz de sömürüye açık noktalar bırakacaktır. hayır şimdi ki eczane sistemi ile ilgili sorunlar nedir ki? kapı kapı eczane dolaşıp da ilaç mı bulamıyorsunuz, gece nöbetçi eczane mi yok? eczanedeki eczacı olmayan biri size yanlış tavsiye verdi de zehirlendiniz mi? yani ülke genelinde isnanları rahatsız eden bir sorun mu var? varsa söyleyin özelleşme bunu değiştirebilir mi değiştiremez mi tartışalım. ama bu konu boyunca ağırlıklı olarak duyduğım şeyler "hizmet kalitesi", "müşteri hizmeti". hizmet kalitesi, müşteri hizmeti ne yahu içinde 2 dakika durduğun eczane için, restoran mı burası. oldu olacak insan kaynakları müdürü falan koyalım eczanelere hazır ezberden laf saymaya başlamışken. öte yandan zaten bir eczane gördüyseniz ordan maksimum 10 dakika ötede bir eczane daha görürsünüz, çok somurtkan bir eczacıysa diğerine gidersiniz, hani devlet tekelinde olduğu gibi seçememe gibi bir durum da söz konusu değil. Bence şuan sistem yerine getirmesi gereken görevleri oldukça iyi yerine getiriyor ve eczacılar genel olarak çok duyarlı bir topluluk oluşturmuş durumda bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Abi dediğim gibi bikaç tane karın tokluğuna çalışırım diyen zor durumda eczacıyı bu şekilde bağlarsın önce. E holdingsin paran var, güzel reklam yaparsın. Ki ona izin verildiği zaman saçmasapan kampanyalar da yapabilirsin sanırım detayını bilmiyorum da. Büyük holding bu bi şekilde mesela "Hede holding güvencesiyle ilaçlarınızı bizden alın" tarzı reklamlarla saf halkı kandırır çekersin müşteriyi kendine. Yavaş yavaş bikaç tane daha böyle şube açarsın. Gittikçe insanlar senin dükkanlarına geleceğinden eczacıların işleri azalır. Sonunda bütün ilaç satış piyasasının kontrolü holdinglerin eline geçer. Çok da sürmez. Onu söylemeye çalışıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Ha ayrıca insanlar o ilaç satma hakkı için 4 sene okuyorlar bir yığın ilacı etkilerini herşeyini ezberliyorlar, ilaç yapmayı öğreniyorlar, hiç bişey okumamış bile olsa parası olan bir adama bu hakkın verilmesi büyük bi haksızlık olur yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 gerçekten şuanda içersinde kritik ve tüm toplumun genel olarak şikayet ettiği bir sorun barındırmayan bir sistemi "ama benim ticaret hakkım :(" gibi manasız bakış açılarıyla bozmanın komik olduğunu düşünüyorum. somut bir şekilde bu sistemin bir eksiğini koyun ortaya ya da gelişmeye potansiyeli olan bir yönü gösterin tartışılsın. bu ülkeye hiç bir şey katmadan, sırf para kazanabilmek için bir sistemi bozma riskini göze almak para sevicilik tam olarak. yoksa genel olarak bir şirket karşıtlığım yok, vestel arçelik gibi şirketlerin bu ülkeye üretim ve teknoloji açısından getirdikleri çok şey var mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 bakın, konu eczacı nedir ve kimdir konusunda kitleniyor. eczacı'dan benim anladığım eczane işleten kimse değil. alacağım ilaçları bana satan kişi. kısa göz attım; yukarıda bir arkadaşın dediği gibi ilaçlarla haşır neşir olan insanların, bir uzmanlık sahibi olması gerekir. doktora, tavsiyede bulunabilecek kapasitede insanlar çıktığına inanmıyorum bizim okullarımızdan. bırakın yani adam o kadar okumuş savını. yani eczacılık ciddi bir iştir. mücadele neyin mücadelesi anlamıyorum. sana bir nesne satan kişi sayısı ne kadar çoksa, sen o nesneyi, daha iyi şartlarda ve daha ucuza alırsın. bu sadece piyasanın ortaya koyduğu gerçek değil, akıl ve mantığın bir sonucu. adamlar o kadar üniversite okuyor, ırısbının çocuğu sermayaye yenik mi düşsünler diye düşünenler; benim doktora, profesöre, ilaç üreten fabrikaya danışacak kadar uzmanlığı olan insanların ufacık dükkanda, karın tokluğuna çalışmasına gönlüm razı gelmiyor. lan ben altı üstü ilaç alacağım; orda bana ilacı uzatan adamın doktorlara, profesörlere, ilaç üreten fabrikalara fikir verecek kadar bilgi sahibi olmadığını biliyorum. böyle bir talebim de yok. sistem değişmeli diyince sadece ırısbının çocuğu, ibne sermayenin ilaç satacağı aklınıza geliyor. halbüsü benim gibi düşünseniz; eczacılık fakültesinden mezun olanların proflara yol gösterebileceği kadar bilgi ile donatıldığı, meslek lisesinden mezun olanların ise bir dükkanı evirip çevirecek ve bana doktorun yazdığı ilaçları verecek kadar eğitildiği bir sistemi hayal ederdiniz. ırısbının çocuğu, ibne sermayenin size ilaç satmasında beklenen kaliteli şekilde ilaç almanız değil; ama ilaç üreten firmaların önüne parası olan, büyük ve cazip bir firma olarak çıkarak daha ucuza ilaç almanızdır. benim kadar akıllı olun demiyorum tabii; ama az hayal gücünüz geniş olsun. matama sadece kar düşünen bir akp'li olabilir, ben sizleri düşünüyorum ve düşündüğüm sistem yukarıda anlattığım gibi birşey. özelleştirmenin yaralarına kadar gider falan filan... bence şu kaliteli eğitim veren fakülte konusuna önem vermek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Ya neden maaşlı bir şekilde çalıştırmak zorunda ki peki? kar ortaklığı denen birşey var, mümessillik denen birşey var =), çok fazla asgari ücret lafı dönmüş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2009 zaten eczanen hastane yakınlarında veya çok işlek bir yerde olmadığı sürece, maaş+prim eczacıların daha çok işine gelir gibime geliyor. yalnız benim anlamadığım eczanenin ne kadar kar amaçlı olabileceği, sonuçta insanlar torba torba ilaç satın almıyor, gidipte "ay şu ilacın da kabı çok güzelmiş hemen alayım" gibisinden düşündüklerini de sanmıyorum. bir de her eczacının kendi eczanesini açabilecek kadar sermayesi olmayabiliyor, başka bir eczacının yanına gidiyor, yanında çalıştığı kişi ona maaşını veriyor, bunun başka birisinin açmasından farkı nedir? bakın ben hizmet konusundan bahsetmiyorum, sonuçta veresiye olayını herhangi bir büyük şirketin uzantılarında yapamazsınız, kredi kartına 12 taksit ilaç satsan bile, o adamın o an ilaca ihtiyacı olması tamamen eczane sahibinin insiyatifine kalıyor. eczane zincirinin olduğunu varsaylım, belki kaç kere bu gibi vicdan muhasebesi yapacaksın, ha altında çalıştırdığın kişi emir kulu, o adama en fazla üzülebilir. zaten ssk, bağ-kur, hede, hödö var oradan buradan para kesiliyor gidipte ilaç satmak için milyarlarca yatırım yapmak saçma geliyor. daha öncede dediğim gibi, gidersin protein tozu, aminoacid, güneş kremi, vitamin, vb. gibi şeylerin ağırlıklı satıldığı bir yer açarsın, o zaman kar etme olasılığın yüksek olur tabii ki, ama ona ne kadar eczane denir bilemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar