Joker Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 (UK)Bu MBA ünversitedeki ile üniversitenin kolejlerindeki arasında ne farkı var? çünkü kolejlerde çok ama çok ucuz. bi dezavantajı varmı?
Sailor Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 üniversite ile kolej arasındaki fark mı? benim bildiğim üniversitenin ana görevi araştırma yapmak iken kolejlerin eğitim.
Prawler Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Sailor a katiliyorum. Universitelerin asil amaci research, collegelerin ise egitim.
Joker Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 ya üniversiteler 12k pound iken 5k pound'a kolej var. yani yazsam üniversitede master yapmış muamelesinden farklı olmam dimi?
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Kolejlerde MBA ilginc geldi, olmamasi lazim. Mesela Avustralya'da kolej egitimi 2 yillik universite ayarinda bir egitim. Ben mesela ilk oyle bi yerde okudum, sonra universiteye gecis yaptim, 1 sene muafiyet aldim kolejdeki egitimden dolayi. Ayni o sebeple okudum bende kolejde fiyattan dolayi.. Burada universiteler 3 seneden basliyor (bizdeki gibi 4 degil yani). 16 bin dolar seneligi. Kolej 5 bin dolardi. 2 senelik koleji 1 senede bitirdim. (1 senelik muafiyet aldim gecmiste is hayatinda ayni seyleri yaptigini ispatlayinca, yeterli gorulunce aliyosun o derslerden) Sonra universitede 2 senelik diplomanin 1 senesini saydilar (saydiklari cogu ders zaten muaf oldugum derslerdi kolejdeki) Boylece 3 senelik uni egitiminin bir senesini 5 bin dolara getirmis oldum.. eh ayiptir soylemesi sonra basari bursu aldim %20.. Yani tr den ucuza okudum kisacasi eheuh...
Öne çıkan mesajlar