Pluton Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Merhabalar, php'de session güvenliği ile ilgili şüphelerim var. Şimdi 2 tane sayfamız olsun. yorum.php -> yorum yazmak için gerekli inputların oldugu ve üyelik kontrollerinin yapıldıgı dosya. yorum_kaydet.php -> burdada sadece üyenin yorumunu kaydeden ve üye giriş yapmış mı sayfaya direk ulaşım olmuş mu kontrollerini yapmadan sadece yorum girişini yapan bir sayfa olsun. Şimdi ben eğer şöyle yaparsam; yorum.php(başlangıcı kontrollerden sonra) -> $_SESSION['yorum_kaydet'] =1; yorum_kaydet.php -> if ( $_SESSION['yorum_kaydet'] !=1 ) { işlemleri durdur ve yorum.php sayfasına git } else { işlemleri yap unset($_SESSION['yorum_kaydet']); } yaptıgım yorum.php 'ye girmeden yorum_kaydet.php 'ye ulaşılmasını engelliyorum. Ancak benim merak ettiğim dışarıdan müdahale ile SESSION açılabilinir mi? Açıkları var mıdır ? Ne kadar güvenlidir ? Bu soruların cevabını arıyorum. Şimdiden tşk ederim. } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 session serverinda tutulur, haricen de yaratilamaz. fakat cok dert ediyorsan random bir deger yaratip, o degeri session'a ve db'ye yazdirip onu da kontrol edebilirsin. fakat kontrollerini == operatoruyle degil de === operatoruyle yap. http://nl2.php.net/manual/tr/language.operators.comparison.php Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Mum_Chamber said: session serverinda tutulur, haricen de yaratilamaz. fakat cok dert ediyorsan random bir deger yaratip, o degeri session'a ve db'ye yazdirip onu da kontrol edebilirsin. fakat kontrollerini == operatoruyle degil de === operatoruyle yap. http://nl2.php.net/manual/tr/language.operators.comparison.php çok tşk ederim mum içimi rahatlattın valla. Ama yinede en garanti dedğin gibi db kaydetip ordan yapiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar