Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

internet baglantisi sorunsali

Anelor

Öne çıkan mesajlar

selam problem su adslden cikan ethernet kablosu ethernet/hub switch e bagli ordanda cikan 2 ethernet kablosuyla internet bilgisayara ve playstation a dagiliyor sorunda iste tam bu noktada basliyo playstation hicbi problem internete baglanirken bilgisayar sinirli baglanti veya baglanti yok hatasi veriyor. daha sonradan random bi zamanda pat diye baglaniyor internete bunu nasil duzeltebilirim simdiden tesekkurler
Sosyal ağlarda paylaş

dhcp hangisi modem mi, digeri mi?
kablolari degistirdin mi?
bilgisayara giren taraftaki kablo temazsizlik yapiyo olabilir mi?(hat yokken kablonun girdigi yerde yesil isik yaniyo mu ona bak)
playstation i aradan cikardin mi?
hepsi olumsuzsa izolasyon testi yaptin mi? (butun playstation swith falan ne vars a aradan cikarip bilgisayari direkt modeme baglamak)
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayari direk olarak modeme bagladigimda hicbi sorun yok kablolari degistirdim gene sorun ortadan kalkmadi kablonun girdigi yerde yesil isik yaniyor playstationu aradan cikarip baktim gene bisey degismedi. mesela bagladim hata vardi yemege gittim geldim birde baktim duzelmis kendi kendine ip degismis sanirim onceden 192.168 li falan biseyken 10.0.0.9 olmus ve gayet guzel calisiyor simdi ipleri manual olarak ben yazsam duzelirmi duzelirse ne ip yazmam lazim hangisine
Sosyal ağlarda paylaş

aletin yontetim paneli falan vardir, ona girmen lazim, nasil girilecegini bilmiyosan kitapciginda yazar..

orada dhcp ayarlarini bulman lazim, dhcp yazan bi yerdir, onu kapaticaksin bu alette..

ama ne yaptigindan emin degilsen bilen birine birak sonra ayarlari bozulabilir

edit:manual olarak yazmayi deneyebilirsin makinene bi de ip. 10.0.0.20 dene mesela..

subnet 255.0.0.0 koyucaksin, ag gecidi gibi bisi vardir onu bos birakicaksin
Sosyal ağlarda paylaş

aletle ilgili hicbi yonetim programi falan yok yani hicbisey kurmadim ben pat diye bagladim kalbolari oldu. dedigin ipyi falan yazdim olmadi malesef.
kendisinin otomatik atadigi adres falan su sekilde
adres turu: dhcp tarafindan atanan
ip: 10.0.0.9
alt ağ maskesi: 225.225.225.0
varsayilan ağ gecidi: 10.0.0.2

simdi bunlari alip manuel olarak kendim yaziyorum ipyi alt ağ maskesini varsayilan ağ gecidini ama o zaman alt ag maskesi yanlis falan gibi bi hata veriyor nasil bir mantik anlamadim
Sosyal ağlarda paylaş

manual ip atayacaksin. nedanko anlatmi$ i$te.

once aletin dhcp sini kapatman lazim. explorer ekranina 10.0.0.2 yaz gir. $ifre felan sorarsa admin yaz ya da bo$ birak gec. sonra konsolun icinde dhcp bolumunu bul, kapat.

sonra bilgisayarinda ag baglantilarindan, mevcut baglantilari goruntule, sorunlu olan baglantiya sag tikla ozelliklerine gir. TCP/IP sec, 10.0.0.45 falan gibi absurd bir deger ata. Tabii pool un icinden olmasi lazim 2-100 arasi falandir o tahminen.
sonra 255.255.255.0, gatewaye de 10.0.0.2 ata ok yap cik.
Sosyal ağlarda paylaş

dhcp yi kapasa yeterlide, 10.0.0.2 li alet modemse yanlis makinenkini kapatir, bu sefer diger router oradan ip alamayabilir.. o yuzden 192 li mi 10.0. li mi router onu bilmesi lazim, riskli o yuzden..

birde netmask 255.0.0.0 olmali class A oldugu icin ip adresi.

soyle yap, senin bilgisayar switch dedgin alete takili olsun, internet calistigi bi an

baslat -> calistir - > cmd (enter)

tracert paticik.com

yaz ciktiyi buraya yapistir. sana modemin ve routerin hangisi oldugunu soyliyim..

(copy paste yapamiyosan screenshot al bi yere upload et)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...