Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CD'den boot? (xp açılmıyor da...)

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar xp için bilmemne.dll bulunamadı diye hata veriyor. Laptop olduğundan aslında biraz doğal karşıladığım bir sorun. CD'den bootable bir xp veya linux gibi bir işletim sistemi ile gerekli dllyi yerine koymak istiyorum. cd'den boot edip öyle bi 20-30 dakka kullanabileceğim birşey var mı acaba? Ya da sorunun başka çözümü?
Sosyal ağlarda paylaş

haa doğru live cdler... Çekeyim onlardan bitane deneyeyim.

Güvenli kipte de aynı sorunu veriyor dll hatası alıyorum hatta hul.dll mi ne. Ama diagnotistic testte de failure alıyorum, çok garip birşey ben de şaşırdım.

Bide laptop dün garantiden geldi garantiye gitmeden hddsinde sorun yoktu. Gelince zaten explorer hataları ati catalyst hataları vermeye başladı bi sorun olduğunu anlamıştım da harddiskin böyle uçacağını tahmin etmemiştim.

Bataryayı tutan güvenlik klipsleri kırılmıştı ondan göndermiştim. Garantiye girmez diye geri gönderdiler. Laptop servise gitmeden önce daha sağlamdı...
Sosyal ağlarda paylaş

Baktım şimdi resimlere filan benim, boot edince direk "yükleme mi yapalım onarım mı abi?" diye soran bi ekran gelmesi lazım sanırım. Gelmiyor ki o da... Ne biçim iştir bu ya...

Neyse, hdd regenerator adlı programın gerekli cdsini burn ettim şimdi ondan hddyi tarattırıyorum. İnşallah bad sector filan bulur ve düzeltir. Düzeltmezse tekrar xp kurup yedeklerimi alıp format atmak olacak. Tabi sevgili laptopum yeni sorunlar çıkarmazsa...

Sosyal ağlarda paylaş

nutella yerim said:
bios dan default boot seceneginde cd surucunu isaretle,cd bootable bile kendi acılmaya biliyor cogu durumda

Boot ediyor zaten, ama her boot edilen windows "repair" seçeneğini çıkarmıyor benim sorunum orada. Yoksa formatı çakarım ben hiç sorun değil yedek almam lazım, şu harddiski de düzeltmem lazım...
Sosyal ağlarda paylaş

Şindik gelişmeleri anlatayım;

12 saatten fazla bad sector check yaptığım halde 120gb hdd'nin sadece 30gbsi bitmişti. Ben de "yeter lan" diyip kapadım. Sonra xp cdsini taktım, üstüne tekrar xp kurup yedek alıp sonra format atıp tekrar xp kuracaktım. Taktım boot ekranında her zamanki ayarları yaptım. Repair ekranı gelmedi tabi. Sonra boot ekranında dosyalar kopyalanırken ilk kopyalama işleminde, çıktım odadan. 20 dakika filan olmadı geri geldiğimde kendi oturumum açılmış karşımda beni bekliyordu. Aslen o dosyalar kopyalandıktan sonra boot yüklemesi restart atıp (hatta 15 sn bekleyiniz der) install'a hdd'den devam etmesi gerekiyordu ama ne oldu ben de bilmiyorum benim eksik dosyalarımı güncellemiş.

Neyse işte, açılınca ilk yaptığım şey harddisk chkdsk defrag filandı. Sonra zaten baya iyileşti kendi xp'im. Şu an rahat rahat kullanıyorum. Birtek windowsu kapatırken explorer memory olaylarından dolayı bir hata veriyor zong diye böyle, bide bazen ati catalyst veya hp'nin quick launch buton exesi mi ne sonlandırılamıyor. Neyse o kadar da olsun...

Haa işin garip tarafı, hdd şu an çatır çatır çalışıyor ama hala hdd diagnotistic testte failure alıyorum. (Bu test biostan yapılıyo kendisi yapıyo laptop otomatik içinde var)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...