Brigand Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Arkadaşlar xp için bilmemne.dll bulunamadı diye hata veriyor. Laptop olduğundan aslında biraz doğal karşıladığım bir sorun. CD'den bootable bir xp veya linux gibi bir işletim sistemi ile gerekli dllyi yerine koymak istiyorum. cd'den boot edip öyle bi 20-30 dakka kullanabileceğim birşey var mı acaba? Ya da sorunun başka çözümü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 cogu linux versiyonuyla yapabilirsin. fakat dll eksikse bir worm/virus'ten kaynaklanmis olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 güvenli kipte de açmıyor ki. zaten biostan diagnotistic test yapıyom onda da failure alıyom hdd için :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 e o zaman nasil boot kaydini okuyup dll aramaya basliyor ki? alla allaaa sen yine de bir live cd dene, hdd olmasa bile acilmasi lazim livecd'den. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 haa doğru live cdler... Çekeyim onlardan bitane deneyeyim. Güvenli kipte de aynı sorunu veriyor dll hatası alıyorum hatta hul.dll mi ne. Ama diagnotistic testte de failure alıyorum, çok garip birşey ben de şaşırdım. Bide laptop dün garantiden geldi garantiye gitmeden hddsinde sorun yoktu. Gelince zaten explorer hataları ati catalyst hataları vermeye başladı bi sorun olduğunu anlamıştım da harddiskin böyle uçacağını tahmin etmemiştim. Bataryayı tutan güvenlik klipsleri kırılmıştı ondan göndermiştim. Garantiye girmez diye geri gönderdiler. Laptop servise gitmeden önce daha sağlamdı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 ahaha turkiyede hicbirseyin garantiye girmemesi trajikomik bir olay. "kullanici hatasi" pff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 XP cdsi ile boot edince xp kendisi düzeltemiyor mu ya eksik dosyaları? Bir repair olayı vardı ama taktım cdyi boot ettim çıkmadı hiç repair filan. Nerede çıkıyordu? Böyle hemen çıkıp kaybolan birşey miydi bulamadım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 bios dan default boot seceneginde cd surucunu isaretle,cd bootable bile kendi acılmaya biliyor cogu durumda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Baktım şimdi resimlere filan benim, boot edince direk "yükleme mi yapalım onarım mı abi?" diye soran bi ekran gelmesi lazım sanırım. Gelmiyor ki o da... Ne biçim iştir bu ya... Neyse, hdd regenerator adlı programın gerekli cdsini burn ettim şimdi ondan hddyi tarattırıyorum. İnşallah bad sector filan bulur ve düzeltir. Düzeltmezse tekrar xp kurup yedeklerimi alıp format atmak olacak. Tabi sevgili laptopum yeni sorunlar çıkarmazsa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 nutella yerim said: bios dan default boot seceneginde cd surucunu isaretle,cd bootable bile kendi acılmaya biliyor cogu durumda Boot ediyor zaten, ama her boot edilen windows "repair" seçeneğini çıkarmıyor benim sorunum orada. Yoksa formatı çakarım ben hiç sorun değil yedek almam lazım, şu harddiski de düzeltmem lazım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 abi ikinci secenek repair degil mi? ek; yedeklerini livecd'den al bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 ya da erd commander ntfs se partition sorun yasayabilirsn linux da.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2009 @ Mum O ekran gelmiyor ki bende, gelse yapacam. Netten "hangi ekrandı o repair ekranı nasıl geliyordu...?" diye düşünürken aradım buldum. Ama bende öyle bişe yok... Direk partititon seçtirmeye çalışıyo sonra da yükletecek walla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Şindik gelişmeleri anlatayım; 12 saatten fazla bad sector check yaptığım halde 120gb hdd'nin sadece 30gbsi bitmişti. Ben de "yeter lan" diyip kapadım. Sonra xp cdsini taktım, üstüne tekrar xp kurup yedek alıp sonra format atıp tekrar xp kuracaktım. Taktım boot ekranında her zamanki ayarları yaptım. Repair ekranı gelmedi tabi. Sonra boot ekranında dosyalar kopyalanırken ilk kopyalama işleminde, çıktım odadan. 20 dakika filan olmadı geri geldiğimde kendi oturumum açılmış karşımda beni bekliyordu. Aslen o dosyalar kopyalandıktan sonra boot yüklemesi restart atıp (hatta 15 sn bekleyiniz der) install'a hdd'den devam etmesi gerekiyordu ama ne oldu ben de bilmiyorum benim eksik dosyalarımı güncellemiş. Neyse işte, açılınca ilk yaptığım şey harddisk chkdsk defrag filandı. Sonra zaten baya iyileşti kendi xp'im. Şu an rahat rahat kullanıyorum. Birtek windowsu kapatırken explorer memory olaylarından dolayı bir hata veriyor zong diye böyle, bide bazen ati catalyst veya hp'nin quick launch buton exesi mi ne sonlandırılamıyor. Neyse o kadar da olsun... Haa işin garip tarafı, hdd şu an çatır çatır çalışıyor ama hala hdd diagnotistic testte failure alıyorum. (Bu test biostan yapılıyo kendisi yapıyo laptop otomatik içinde var) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2009 belkide bir bios update i ile düzelebilecek bir problemdir o hdd dianose mevzuu.denemekte yarar var. hp nin modeli ne? şu yeni dv5 serisinden mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Yok yaw bios update'i geçen ay mı ne yaptım daha yeni bios. Son sürüm zati. 6735b modeli dandirik bişe :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar