Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bölümde yeni mesaj olup olmadığını denetlemek [ php ]

Pluton

Öne çıkan mesajlar

Selamlar, küçük bir proje için küçük bi forum kodluyorum. Hrşey bitti ama bende bittim. 48 saattir ayaktayım finallere falanda gidiyorum tabi artık kafam durma noktasına geldi de bişeyi çözemedim. Örneklerle açıklamaya çalışayım.

Anasayfa-Bölümleri listele > PHP-Konuları listele > Mesajları listele

Şimdi ben burda Mesajları listele bölümünde yeni mesaj var yok zımbrıtısını yaptım ancak anabölümde nasıl göstericeğimin mantıgını bir türlü kuramadım. Ceviz forumdan bi örnek vermek gerekirse.

İşte bu mesela bi bölüm linki ben buna içrde yeni mesaj varsa göstermek istiyorum. Bana biraz mantık olarak nasıl yapabielceğimi söyleyebilir misiniz ?

Sosyal ağlarda paylaş

eger genel olarak yapmak istiyorsan "last visited" diye bir alanda kullanicilarin girislerini tutacaksin. o tarihten sonra yollanmis mesaj varsa o bolumde yeni mesaj var diyeceksin

yok her konuya ayrica yapmak istiyorsan basitce ayri bir tabloda her uyenin hangi konuyu en son hangi tarihte okudugunu tutacaksin. bolum listesini goruntulerken de kasmik bir sql sorgusu ile her bolum icin okunmamis konu var mi, yoksa okunmus konulara yeni mesaj var mi ona bakacaksin.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:
eger genel olarak yapmak istiyorsan "last visited" diye bir alanda kullanicilarin girislerini tutacaksin. o tarihten sonra yollanmis mesaj varsa o bolumde yeni mesaj var diyeceksin

Böyle yapmaya çalışıyorum ancak şöyle bir sorun var.

Şimdi last_visited 13:20'den sonraki tüm mesajlar yeni mesaj var olarak gösteriliyor. Tamam güzel adam bu konuya girdiği zaman Session ile kontrol ettirip yeni mesaj yok uyarısı veriyorum ama bu sefer bölümleri listelerken yine yeni mesaj var diyecek. Sonuçta bütün tarihler las_visited sütunundan daha büyük.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:
anlamadim?

adam herhangi bir bolumu goruntulediginde last visit'i guncellemen lazim. oyle yaparsan nasil her tarih last visit'ten buyuk oluyor?

tamam ya şimdi anladım. last_visited 'i ben topicleere göre düşünmüştüm. Kafa durdu iyice sağol mum dediğin gibi yapıcam ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Ya peki başka bişey sorucam.Garanti olsun diye SQL'e kaydettiriyorum makineme güvenerekten. Şimdi boşuna kod müsrifi olmasın diye şöyle birşey yapıcamda SQL bilgim yetersiz kaldı.

şimdi alanlar şuanlar :

forum_read tablosunda; topic_id, user_id

Şimdi ben bunlardan 1 tane varsa birdaha eklenmeye çalışırsa eklenmesin istiyorum. Normalde Unique ile yapılıyor ama sadece 1 sütuna yaptıgım zaman işime yaramıcam.

Yani şöyle ki,

topic_id | user_id
1 | 1
1 | 2
3 | 1

böyle oluyor ama mesela hem topic_id 1 hemde user_id 1 ise bunu eklemesin istiyorum. Böyle birşey yapabiler miyim SQL'de
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...