Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows Kur Harddisk'i görmüyor.

Cin Ruhi

Öne çıkan mesajlar

Dell XPS m1330 laptop'a vista kurmaya çalışıyorum ama aptal alet kur'da internal harddisk'i göremiyom diye hata veriyor. Halbuki bilgisayar zaten sorunsuz açılıyor.. Windows Kur'u DVD boot ederek çalıştırıyorum. Şirketteyim DELL'in yurtdışı servis numarasını arayamıyom :(
Sosyal ağlarda paylaş

Uygulaması en zordan en kolaya yazdım çözümünü =)

alternatif 1
usb disket sürücüsü bulup, yükleme sırasında sata sürücülerini tanıtman lazım.

alternatif 2
sata sürücülerini windows cdsine eklemek işine yarayabilir. Programını bi kere kullandım işimi çözdü, bi kere kullandığım için de hatırlamıyorum adını malesef bilen biri atlar şimdi :P

alternatif 3
içinde sata sürücüsü olan güncel bi windows cdsi bulabilirsin.

alternatif 4
bilgisayar açılırken BIOS'a girip orada -varsa- hdd/IDE/SATA modu gibi bi seçenek varsa onu IDE yapabilirsin, o zaman sürücüye falan da ihtiyacın kalmaz. Bu şekilde windows yükledikten sora tekrar eski haline çevirirsin BIOS'taki ayarı.
Sosyal ağlarda paylaş

Isletim sistemi hidden partittion da bundled olarak geliyor olmasi lzm, recovery diskle yapilmasina ragmen bu tarz bi problem oluyorsa sata surucusu ekleyerek kurtulunabilecegini sanmiyorum.

4. secenek bana mantikli gorundu, ama phoenix bios da legacy ata secenegi var mi, olsa bile kilitli degilmiydi emin olamadim.

Herturlu en iyisi ithalatcilarla gorusup servis numaralarini almak ve onlardan destek istemek;

son kullanici icin ithalatci numaralari

Armada Bilgisayar Sistemleri San. ve Tic. A.Ş İstanbul (212) 467 38 00 Maltepe Caddesi No:10/B Bayrampaşa İstanbul www.armada.com.tr

Asbis Türkiye İstanbul (216) 470 74 40 Barbaros Mah. Evren Cad. No:56 Yenisahra, Kadıköy, İstanbul

Kont Bilişim İstanbul (216) 528 55 00 Sanayi Cad., No: 39 Yukarıdudullu 34775 Istanbul www.kont.com.tr

Koyuncu Elektronik İstanbul 216 528 8888 Emek Mh. Ordu Cad. No : 18 Sarıgazi / İstanbul www.koyuncu.com.tr

Sosyal ağlarda paylaş

hidden partitionda büyük ihtimal vista vardır :P

edit: bi dk zaten vista kuruyomuşsun kefallemişim ben. Abicim vista halen sata sürücüsü eksik mi geliyo yuh ya. neyse gizli bölümden cart diye recover yaparsın. kullanım kılavuzu falan varsa yazar nasıl yapıldığı.
Sosyal ağlarda paylaş

Webden şunu buldum ve böyle bi saçmalık duymadım, görmedim:

Installing Windows XP over Windows Vista
by awinn233 - 10.12.2006 19:22

I have Windows Vista RC2 installed on my new Gateway laptop and I'm trying to install Windows XP on it. However, when I insert the CD and open the setup it says that I cannot install an older version of Windows over Windows Vista. When I boot from the Windows XP install disc, it says that It cannot locate my hard drive. My hard drive is a Western Digital WD1200BEVS. I don't know what to do. Have any ideas?

----

You need to remove Vista first...
by John.Wilkinson Moderator - 10.12.2006 20:50 In reply to: Installing Windows XP over Windows Vista by awinn233

Microsoft does not support 'downgrading' an operating system, so you will have to erase your hard drive, or at least that partition, before you can install Windows XP on it. The 'hard drive not found' issue adds an interesting twist (I'd blame the Gateway OEM recovery system's design for not being able to handle this situation) but it should be taken care of relatively easily. First, backup all files, favorites, etc. that you want to keep. Second, use DBAN to wipe your hard drive clean. (This will permenantly delete all files on the hard drive, so verify your backups before proceeding.) Once the drive has been erased then try installing Windows XP again from scratch.

Hope this helps,
John
Sosyal ağlarda paylaş

Bu hadise maalesef tum barebone makinelerde boyle. Ki biraz kastirici olsada mantikli olanda bu, neden makinenin kendi lisansli isletim sistemi varken baska bi isletim sistemi kullanayim ki? (linux u istisna birkaiyorum, onda kurulumda ztn problem yok)

Garip olan vista makineye xp recovery cd si verilmis olmasi.

Netten aratip xps icin vista recovery indirebilirsin, veya usb veya cd bootable bi tool ile makinenin gorunebilir parti lerine format atip hidden partition boot ile makineye 0 kurulum deneyebilirsin. En azindan vista kuramasan bile xp cd si ile xp kurarsin gecici olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Peki hocam xp'yi geçtim. Diyelim makineme windows 2003 kurmak istiyorum. Bunun için de aynı DBAN gibi bi format tool bulmam gerek. Vista kendini Terminator filan zannediyor. Kendi kendimi imha edemem hesabı.. Eskiden ne kolaydı ya. Windows'tan sistem disketi oluşturuyoduk. Sonra ne istersek yapıyoduk. Neyi böyle kastırıyolar anlamış değilim. Teknik imkanlar mı elvermiyor..
Sosyal ağlarda paylaş

Guya son kullanici icin kolaylik amaclari. Sonucta dogru kullanildiginda xp bile 4-5 sene format istemiyor cok belirgin bi performans kaybi olmadan. Format atacak adam ne yapacagini bilir zaten gibi bi mantik guduluyor sanirim. Aynen 2003 enterprise bi isletim sistemi oldugu icin oda oyle dusunulmustur.
Ki recovery cd ler ile ztn -next next next- demeye bile gerek yok.

Ona bakarsak dedigin gibi eskiden 700kb ye startup disk, norton commander ve fdisk ile 4-5 dakikada hdd temizleyip partition ayiriyorduk =P
Sosyal ağlarda paylaş

Kolaylaştırıcam diye çok ciddi sorun yaratıyolar ve bunun da farkındalar kanımca. Son kullanıcı diyince neden akıllarına daha geniş bi spectrum gelmiyor? Sanki sordukları 2 soru var:
- Bilgisayar sana yabancı mı geliyor? Yeni kullanıcı mısın?
- Bilgisayarı iş amaçlı mı kullanacaksın? Bu işten para kazanacan mı?

Bu sorulara yanıt veren insanların daha fazla para getirdiği doğrudur heralde. Bence yol ayrımını görmeleri gerek. Arayüz, stabilite ve güvenliğin yanında ne kadar önemli olabilir ki. Uyumluluk sorunlarını masaya oturup birlikte aşmadıktan sonra da tüm işletim sistemleri kendi dünyalarında yaşar. Bunun kimseye faydası olmaz..

Bu kadar olumsuz yazdım ama Microsoft'un katettiği yolu kimse inkar edemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim anlamadığım SATA özelliğine sahip harddisk'i SATA değilmiş gibi mi kullanacam bu şekilde? BIOS'un SATA kısmında AHCI seçeneği default gelmiş bir de ATA seçeneği var. Buraya cevap gelene kadar ben de webden bakıyım bu olaya..

Bir de benim laptopun SATA giriş yeri yok, hani şu hızlı veri transferi sağlayan portable harddiskler için..
Sosyal ağlarda paylaş

Sata ile esata yi karistiyorsun, notebook dahi olsa hdd makineye sataII olarak bagli, her halukarda senin dusunmeni gerektircek bisey degil.

Cozume goz attim, gayet rahat anlatmis, hic yoktan ugrastirmasi biraz can sikici ama yinede olmamasindan iyidir.

Dell i de turkiyeden garantili olarak aldiysan vista icin recovery cd si istemeni oneririm.
Sosyal ağlarda paylaş

wikipedia.org said:
Advanced Host Controller Interface

As their standard interface, SATA controllers use the Advanced Host Controller Interface (AHCI), which allows advanced features of SATA such as hot plug and Native Command Queuing (NCQ). If AHCI is not enabled by the motherboard and chipset, SATA controllers typically operate in "IDE emulation" mode which does not allow features of devices to be accessed if the ATA/IDE standard does not support them. Windows device drivers that are labeled as SATA are usually running in IDE emulation mode unless they explicitly state that they are AHCI. While the drivers included with Windows XP do not support AHCI, AHCI has been implemented by proprietary device drivers. Windows Vista and Linux with kernel version 2.6.19 onward have native support for AHCI.

http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...