luxie Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Emil Nolde'un Last Supper ı hakkında ödev hazırlıyorum işte resmi inceleyip yorum yapmam lazım, açıklaması vb öyle araştırdım ama resimle ilgili detaylı bilgi bulamadım neyse yazıyorum bişiler ama yardım edebilirseniz sevinicem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 expressionist emil nolde onu biliyosundur zaten heralde, haliyle amacı değişik duygular uyandırabilmek. kaba, vahşi fırça darbeleride bu duygu yoğunluğunun bi dışavurumu diyebilirz sanırım. resmin en dikkat çekici özelliği geçmiş bütün last supper tablolarına kıyasla "oran ve orantısı"(scale). özellikle rönesansa filan baktığında hepsinde bi içmekan, böylece bi nebze de olsa ferahlık görmek mümkün. öte yandan emil nolde un eserinde birbirine geçmiş sıkışık figürler görüyoruz. haliyle kalabalık ve klostrofobik bi hissiyat oluşmuş. ayrıca emil nolde un bütün eserlerinde dikkat çeken maskemsi suratları burda da gözlemlemek mümkün, (yeni gineye yaptığı bi gezi sonrasında ordaki tribal yaşamdan etkilenmiş diye okumuştum bi yerlerde.) isa nın suratındaki huzur ifadesi oldukça bariz ve dikkat cekici diğer figürlere kıyasla. ayrıca fun fact: nazi almanyası tarafından resim yapması yasaklanan ressamlardan biri kendisi. yardımcı olabilmişimdir umarım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 sanki isa aralarından birinin kendisine ihanet edeceğini soylemiyor da, 13 tane arkadaş bi paris kafesinde şarap yudumluyor. figürler işin son derece taşşağında, geçmiş isa resimlerinin bilindik çarpıcılığı yok. onun yerine ressamın bu olayı bilindik şemasından çıkarmasının çarpıcılığı var. kilise resimlerindeki övücü tinselliğin yerine grotesk, bu dünyada geçen alegorik olmayan bi yapısı olması benim ilk gözüme çarpan şeydi. modern sanatçılardaki yıkma isteğinin bi dışa vurumu olduğunu soyleyebiliriz bu tutumun, sert parça parça kalın fırça darbeleriyle de pekişmiş bu anlayış. ama isada turuncu ve tonları gibi sıcak renkleri kullanması, ışık kaynağının isa olması bilindik karakterleri sadece gününe uyarladığını, eleştiri maksadı gütmediğini gösteriyor. bi de abi kaynak belirt bari unusual scales Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 çok teşekkür ederim baya işime yaricak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 Çizgilerini kulağını kesen sanatçıdan esinlenen sanatçının renkleri de pek güzelmiş diye bitirebilirsin sunumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar