Esh Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 ba$likte belirtildigi gibi, 3d grafik olacak ve data ciki$i ile kontroller+gercek hareket saglanacak. Bunun icin bir orduya mi ihtiyac olur bilemiyorum, bilenler beni aydinlatirsa sevinirim. Ben bu i$i yaparim diyenlerle de ileti$ime gecmek isterim. Not: Basic bir i$ olmayacak ve uzun soluklu olabilecegini tahmin ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 helikopterden anlayan adam da lazim olur, hareketli olucaksa makineci de. yazilimci zaten gereginden fazla bulursun =p. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 eleman ararken, dolar isareti kullamanın insanlara "cok para kaznıcaksınız!" mesajını verecegini sanmıyorum. akilaya katılıyorum, helikopter kullanmayı bilen adam bulursanız cok isinize yarar. Hatta yapmayı yapmayı bilen adam bulursanız cok super olur. Tecrube kadar super bisi yok bu konularda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 O kadar zor bir is oldugunu sanmiyorum acikcasi. Tabi dogru kisileri bulmaniz gerekiyor. 3D uzmani bir grafiker Virtools kullanmayi bilen birisi C++ hakkinda bilgi sahibi bir yazilimci ve bu insanlara destek saglayacak guzel bir ortam+sermaye yeterli olur. Alacagin adamlarin dogru duzgun virtual reality dersi almis olmasina dikkat et, hatta buna yonelik bir test hazirla. Testi universitede VR dersine giren bir prof'la beraber hazirlarsan daha sonra canin yanmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2009 proceyi kim yönetiyor? nasıl çalışılıyor? kim finanse ediyor? nerede kullanılacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 riglous said: O kadar zor bir is oldugunu sanmiyorum acikcasi. Tabi dogru kisileri bulmaniz gerekiyor. daha hiç içinde bulunmadım ama real time sistemler özellikle real time similasyonlar çok çok zor projeler. dev otomasyon sistemleri bile yanlarında oyuncak gibi kalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 proje bilgileri henuz net degil, yalnizca boyle bir projede kimlerin olmasi gerektigini ara$tiriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 nezamandan beri insan gücüyle çalışabilicek mekanik ilkel bi makina üzerinde çalışıyorum henüz bi adı yok aletin helikopter vs gibi ama çok istiyorum şöyle hafif madenden yapılmış bisiklet pedalları olan hatta içinde bide pilli teyibi olan bi helikopter koyucaksın ferdi tayfurun kasedini teyibe offf bea uçucan istanbul semalarında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 senko said: daha hiç içinde bulunmadım ama real time sistemler özellikle real time similasyonlar çok çok zor projeler. dev otomasyon sistemleri bile yanlarında oyuncak gibi kalıyor. işe doğru araçları kullanarak girişirsen o kadar zor değil. open source 3d grafik ve hatta open source fizik motorları ortalıkta fink atıyor. belki bir fizikçi, uçak mühendisi yardımı ile bir şeyler yapılabilir. yalnız tam emin olamasam da simülasyon tam bi real time sistem değil. programın sorun olabilecek kesin deadlineları yok, oyun gibi düşünürsen; en fazla FPS düşer. fizik hesaplamalarının çooook devasa bir model kullanmadığın sürece sorun olacağını sanmam. (işte burda fizik modelini kırpmak için fizikçiye ihtiyacın var) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 senko said: daha hiç içinde bulunmadım ama real time sistemler özellikle real time similasyonlar çok çok zor projeler. dev otomasyon sistemleri bile yanlarında oyuncak gibi kalıyor. Ben bulundum. Virtools'u arastir. Fransiz yapimi. Cok fazla bug var ve surekli kilitleniyor ama VR uygulamalari icin (helikopter simulasyonu mesela) benim gordugum en duzgunu. Takildigin yerde oturup C++'la isleri yoluna koyabildiginden ve 3D modelleme programlarindan dogrudan obje aktarabildigin icin isin zor kismi coktan asilmis oluyor. Yukarida saydigim ekiple rahat bir sekilde, yapilabilir. Ekip buyurse kendi aralarinda cikan iletisim kopuklugundan sure uzar. Her neyse, kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar