Rahan Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Dağıttığımız executable dosyaları m$ authenticode standartlarına uygun şekilde imzalamak istiyoruz ki, exe çalışmaya çalışırken "unknown publisher" demesin, executable a müdahele olursa farkedebilelim vs.. şini sorun şu ki, bu sertifika veren CA lardan tonla var. ve bunların içerisinden bulabildiğim en uygun fiyatlısı; http://www.instantssl.com/code-signing/code-signing.html COMODO nun kök sertifikaları kendi bilgisayarımda var(internet options->content->certificates) haliyle ve burdan satın alıp yürüyüp gidesim var ama(ki bu ama olmasaydı bu mesajı da yazmamın anlamı olmazdı); salt windows xp sp3 yüklü - hiç bir update in yapılmadığı bir bilgisayardaki root certificate lara baktığımda COMODO nun sertifikasını bulamadım. (verisign, thawte vs. var hep) şini bu işlerden çok iyi anlamıyorum sorum şu; bu kök sertifikanın windows setup ın da bulunmuyor oluşu ne anlama gelir? kök sertifikaları sadece windows update ile mi yüklenir? gerektiği anda internetten indirmesi gibi bir durum söz konusu mudur? ben kendi setup ım içerisinde comodo un sertifikasını da dağıtabilir miyim? orda o kök sertifika bulunmasa dahi benim executable'ım imzalı gözükebilir mi? (bu sonuncu soru bana da saçma geldi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2009 Sertifikaral, kullanıcı tarafından daha sonra el ile yüklenebilir. Ancak, senin executable'ını çalıştıran insanın bilgisayarında, senin sertifikanı inzalayan firmanın sertifikaları yoksa karşısına şöyle bir hata çıkacaktır said: This program has a certificate which has signed by unknown authority. Açıkcası böyle yazmicak ama buna benzer bişeyler yazıyordu :) şimdi hatırlayamadım ne yazdığını :) sonuçta karşı tarafın "ok sorun değil" şeklinde bir tuşa basması gerekecektir. VeriSign en garantilisi olacaktır senin için. Default olarak her sistemin (Win,Mac,Linux vs) içersinde VeriSşgn sertifikası var diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar