Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yünkalem // Düşünsatır #6


Taenaron

Öne çıkan mesajlar

Şu an hiç bir şey önemli degil .

Sırtımı yalayan coplar da, burnuma girercesine serbest düşüş yapan biber gazı da, ya da bunları kullanan resmi terörist, hiç biri önemli degil şu an .

Çok can yakıyor, evet .

Günün İşçi Bayramı, Nevruz ya da Sevgililer Günü olması..bunların hiç biri önemli degil .

Tek suçumun yarattıkları boktan krizin sorumlusu olmamam oluşu ile benim pragmatist oluşumun ya da olmayışımın zerre kadar alakası yok, Moskovayı seviyorum, ama oraya gitmem için bir sebep yok .

Ötüken de pek bana göre bir yer sayılamaz .

Sorunun geldigim yerle alakası yok .

Sorun enflasyona giren ortak ahlâk degerlerinde ya da gemicikler üstünde bilanço makyajlaması yapan yönetimde, özellikle o yönetimin '80lerdekinden tek farkı yeşilin tonuysa . Sorun, toplumun ırzına geçildigini kristal berraklıgında görmek ve hiç bir şey yapamamak .

Sorun Arapça çıkarılan bir takım garip sesler ya da eşeklere tecavüz edip etmemek degil .

Sorun bunları yapıp yapmayacagımıza birinin karar veriyor oluşu .

Sorun bir VTR'nin içeriginin "çocuklara zararlı" oldugunu söyleyen ses tonunun bana sadece bagırıyor oluşu . O çatlak ses tellerinin benim istegim dogrultusunda yapabilecegim her hangi bir şeyin önüne set çekmesi sorun . Oysa onların sistemlerine göre yaşıyorum, onlara "para ödüyorum" ben ve hizmetlerini devamlı olarak satın alıyorum, hadlerini aşıp bana aptal muamelesi yapmaları ya da evimin kapısına çarpı atıp beni yakmaları, sorun burada başlıyor .

Sorun "Ser sala we pîroz be" ya da "İyi yıllar!" degil, sorun otonomi . Anayasayla kıçını silen bir kurumun meşru şiddetini engelleyemiyor oluşum sorunun ta kendisi ve kırk milyon kadın ve erkegin ve çocugun hiç bir şey yapamıyor olmasından bahsetmiyorum bile .

Kırk milyon insan üstünde egemenlik kuran mescit ve postal sesleriyle yankılanıyor kulagım, çınlıyor .

Oysa bunları söylemek kagıtlarla kanıtlanarak suç .

Oysa kurumsallaşmış bir mafyayla dövüşüyorum..dövüşüyoruz .

Sırtıma bir cop daha iniyor . Bedenimle birlikte yere düşüyorum . Özgürlüge anti-tez oluşturmak gibi bu, Moskovaya gitmek gibi, ya da gitmemek, aslında özgürlük basit olarak bu zaten . İnan bana, anakronizma daha çok acıtıyor canımı şu an .

Başımı kaldıramıyorum, oysa başıma bir cop daha iniyor . Acıdıgını hissediyorum, anakronizmanın kelime anlamını hatırlayamıyor gibiyim, sanırım bir şeyler çatladı .

**

Öldüm mü bilmiyorum, Moskovaya gömülmüş olabilirim, biri mezarıma işemiş de olabilir .

Düşünmeye devam edebiliyorum, yarı ayık gibiyim .

Hukukun bir anlamı yok gibi .

Öylece yatıyor gibiyim . Bunu hissediyorum .

Ah, hadi ama . Kafatasında gelecek için acı hatıralar ve yanında pimine şirin, kırmızı bir kurdela dügümlenmiş bir biber gazı bombasıyla uyanacak biriyim yarın, ne kadar süre ayakta durabilirsiniz ki ?

Gözlerim istemeye istemeye açılıyor, yanıma bir adam düşüyor hemen arkasından . Kırmızı bir kolbandı kuşanmış, ona da öldürürcesine vuruyorlar .

Burnundan bir kaç damla kan sızıyor, bu gün 1 Mayıs .

Yarın Anneler Günü .

Sonrasında Sevgililer Günü ve Nevruz var .

Ama Kurban Bayramlarınızı asla es geçmeyiniz . Kan dökmeye devam edelim, katletmeye ve daha fazlası için insanları yemeye .

"Ser sala we pîroz be", ya da "İyi yıllar!"

dogukanpiyale // düşünsatır #6
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...