Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

6 sene sonra , yeniden Öss..

tunch

Öne çıkan mesajlar

Fen Bilimlerine giden arkadaşlar da belirtmişler soruların zorluğunu. İyi oluyor mu? Hazirana kadar prof. olarak çıkarız bu zorluklara katlanabilirsek ama arkadaş dershaneye gitmeyecek kendisi çalışacak. Bu durumda Fen Bilimlerinin kaynaklarını alması ona büyük bir yük getirir. Gidenler bilir bazen öyle bir soru çıkıyor ki gerçekten oturup tek başına çözmen çok zor hatta bazılarını çözmen imkansız gibi bir şey. Bunu kendim yapamadığımdan değil dershanenin etüt hocalarının dahi kendi kurumunun sorularını zaman zaman çözememesinden yada bir mat2 sorusunun üstünde 10 dakika kadar uğraşmasından sebep dile getiriyorum. Bazı soruları okulda ki mat-geo hocalarım çözemiyor apışıp kalıyorlar. Bunun haricinde final de derece sınıfında olan arkadaşıma sorduğumda beraber apışıp soruya bakabiliyoruz...

Yani FBM kaynakları seni gereksiz yorar ve şevkini kırar hiç uğraşma. Dershaneden arkadaşım FBM kaynaklarından daha kolay diye Birey B yi çözüyor...zor yani (çok uzattım lan zor işte)
Sosyal ağlarda paylaş

iktisat, işletme ve ekonıometri ea fm ortak bölümdü bunlara yani 0.8 le çarpılacak puanın eğer bu bölümleri istiyorsan

sana tavsiyen düzgün bir dershaneye gidip oranın erhberlik bölümüyle konuş ya da ösym deki geçen yılın öss kitapçığına bir bak çünkü fm çıkışlı biri için edebiyat 2 bölümü ağır olabilir (keza herifler direk edebi akımlardan vs sorabiliyor)

geçen yıl kız arkadaşım son 6 ay kala çalışmaya başladı (o da alman dili edebiyatını bıraktı) hayvanlar gibi abandı edebiyata fln sos2 den 210 çekti bu arada mat2 den hiç soru çözemedi mat1 den de az soru yapabildi (mat1-2 hiç çalışamadı zamansızlıktan)
iç miamrlık okuyor şu anda :P

velhasıl kelam bugünden başlaman lazım çünkü 2. kitapçık daha çok ezbere dayalı sözle bölümlerde mantıklı sallamak gibi bir seçeneğin yok

ama istediğin bölümler fm tm ortak bölümleri yani direk fm abansan da başarılı olursun bence

gogo öss!!!
Sosyal ağlarda paylaş

bir de hedefin ernesi okul olarak? marmara üni türkçe bölümler dersen ikinci öğretimin puanlar çok yüksek değil ve tavsiye ederim evin bahçelievlere yakınsa ehe (ben 6 senedir gidip geliyorum 5 sene lisans kesmedi yüksek lisansdan devam)

ama en önemlisi sen işletme iktisat ne kadar çok istiyorsun? bazı dersler çok sıkıcı olabilir (türkiye ekonomizi misal) illallah dedirttirir bak 6. senesinde 12 ders alan arkadaşım var

hedefini doğru belirle
Sosyal ağlarda paylaş

ya adam vazgeçti öss'ye tekrar girmekten haberiniz yok :p

@privhunter, işte o okul olayına nası kılım var ya. Dersaneyi çok seviyorum, bana ihtiyacım olan rekabet duygusunu veriyor gaza getiriyor. Okulda 4 yıl bikbikliyoruz. Sonuç olarak benim de ortalamam düşük, son sene adam gibi kasar aklımı kullanır çalışma disiplinimi oturtur öss'de çakarım herkese diyecek oluyorsun ama aptal saptal insanlar okulu yuttuğu için 10 puan önünden başlayıveriyorlar iyimser bir rakamla.

Tabi bizim (en azından benim) yaptığımız da eşeklik. Vaktinde dedim, yerim aobp'sini fazladan 3-5 soruyla hallederim ben o işi diyordum. Şimdi o 3-5 sorunun belli biryerden sonra mal olacağı şeyleri öğrenince kötü apıştım. En kötüsü, her naparsan yap her zaman aslında daha iyisine girebileceğini biliyosun. İğrenç bi duygu.

Bu arada FBM'nin kaynaklarının zor olduğunu bilmiyodum. Mat1 bankasına başladım, sorular kademeli olarak zorlaşıyor ve şimdilik güzeller bakalım son testlerde heralde göstercekler marifetlerini :p ama iyi böyle, her sorudan var. ilk testler sadece konuyu öğretiyo soru sanatı olmuyor, gittikçe karmaşıklaşıyor. Soru bankası dediğin böyle olur, aferim FBM'ye. Alın, çözün.
Sosyal ağlarda paylaş

benim orta öğretim başarı puanım yalan şuan okul puanını 60'tan hesaplıyorum direk :D

fen bilimlerinin soru bankaları o kadar zor değil asıl zor olanlar dergi ve çalışma kitapları. soru bankalarında dediğin gibi kolaydan zora gidiyor ve evet bazı soruları o kadar zorki etüt hocalarının çözemediği oluyor(gerçi matematikçi heyecan yapıyor terliyor falan çözerken :D)
Sosyal ağlarda paylaş

Tunç manyak mısın diyesim geldi threadin basında sonuna doru tmm dogru yolu gostermişler dedim. Okul bırakıp tekrar kazandıgında cogu şey değişiyor yaş grubundan tut arkadaslık muhabbetine kadar. Keza ben bıraktım geldim su an okuldan sadece 3 kişi ile konusuyorum o da ders notlarını iyi tuttukları için.Cok bok bi olay kotu de olabilir iyi de.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben daha yeni yeni çalışmaya başlıyorum az kalmasına rağmen. Fen Bilimleri son denemede 208 yapabildim ehehehe. Yarın da Mat1 sınavı var bakalım nasıl olucak.

Ya hakikatten zor soruları FBM'nin, dergideki bazı sorular hele çözmememe rağmen zor olduklarını erafta çözenlerden görüyorum veya bazen ben deniyorum yok olmuyor. Bu arada İzmir FBM tek yıllıkların 2. sınıfındayım İstanbul'dakilerde not ortalamalarını duyuyorum fazla bayağı yani. Napıcam bilmiyorum ümitliydim ama bu akşam geçen senenin ikinci bölü sorularına bakayım dedim zor geldi. İlk bölüm kolaydı ama çok. Bir saat süren FBM mat1lerinden sonra iyi geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...