vimpir Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Mkv formatini oynatan player varmi arkadaslar, alt yazi destekli tavsiyeyle almak istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vimpir Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Deli gibi ariyorum bunun gostermedigi format yok gibi kullanan kimse yokmu? http://www.tomacro.com/english/product.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeBuffAndHeal Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Gom Player var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zpnd Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Gecen hafta media markt da sordum ben de, henuz oyle bir urun bilgisi gelmedi elimize, o tip bir urunun ciktigi haberini almadik dedi eleman. Ariyorum fakat ben de bulamiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 bs player Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zpnd Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Adam oraya fiziksel bir cihazin linkini koymus, hala tasak gecer gibi gom player, bs player diyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 eski bi pcyi televizyonun uanına koymak en mantıklısı gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 ps3 oynatıyordu galiba mkv leri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Uzun zamandır diğer forumlarda tartışması, incelemesi yapılıyor. Şu an piyasada (Yurtdışı) bir çok marka ve model bulunuyor. Google'dan aratınız: Popcornhour (en popüler), iStarHD, Tivx (En pahalısı) ve Western Digital'in son bombası, WD HD TV. Ocak ortasında TR'de satışa sunulması bekleniyor. Popcornhour içinde bir kaç girişimci arkadaş distributörlüğünü aldılar Ocak ilk haftasında TR'de sunulması bekleniyor. Adresi www.popcornhour.com.tr olacak. Bu aletlere Networked Media Tank deniliyor. Tv' e bağlayıp, şu an bilinen bütün video ve ses formatlarını destekliyorlar. Alanların %99'u mkv'ler için alıyorlar zaten. :) Bu aletlerin (WD HD TV dışında) içine internal HDD takabiliyorsunuz, veya (WD HD TV dahil) External HDD bağlayıp filmlerinizi izleyebiliyorsunuz. Sesleri (optic çıkışlarıyla) DD, DTS alabilirsiniz ancak WD HD TV, DTS codecini çözmüyor sadece passthrough yapıyor bu yüzden DTS çözen bir Ses Sistemine veya Amfiye ihtiyacınız var. Bütün ürünleri TV'nize de HDMi çıkışıyla bağlayabilirsiniz. Bütün ürünlere sürekli Firmware yayınlanıyor ve iyileştirmeler yapılıyor. Popcornhour, iStarHD tamamen Türkçe Sub. destekli. WD HD TV için baskılar sürüyor bir sonra ki firmware eklensin diye. Kısaca NTM'ler böyle. Ocak ayı mkv sevenler için baya güzel olacak. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 site acılmıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fir3blad3 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Problem yok sitede görünüşte. Açıldı sorunsuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 www.popcornhour.com.tr sitesi acılmıyor bende suanda ilginc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 TR sitesi daha açılmadı, bu hafta açılması bekleniyor. www.popcornhour.com kendi sitesinden inceleyebilirsiniz aleti. www.istarhd.com bu da iStarHD. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2009 media player classic açar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistlinthewiz Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 3 Aydır yaklasık popcorn hour (A110) kullanıyorum. Hatta gozumu karartıp turkiyeye ilk getirtenlerdenim. Evde Pc (utorrent) popcorn hour, sony bravia hdtv setupım var. Popcorn hour, nfs,samba gorebiliyor. Yani filmleri landan okutarak goruntulemenız mumkun yanlız mkv filmler icin bu sıkıntı yaratabılıyor ve bol bol buffering yapması gerekebiliyor. Aynı sekılde, PC'niz ilede popcorna reverse share (yani popcornun dosyalarını sharea acabilirsiniz) baglanabilirsiniz. uzerınde torrent downloader var. main torrent programı kullanmak ıcın yeterli degil. arabirimi kotu ama ozellikle medya bolumundeki torrentları ındırmek ıcın bırebır. genel olarak playbackde sorun yok. bazen altyazı dosyalarını okumama problemleri oluyor ve bu durumda filmi hic gostermiyor ki bu sorun son firmwarede cıktı. dosyayı acıp once utf8 sonrada ASCII encodinge cevırmek garip bir sekilde sorunu cozuyor. iste uzerınde medya portallari var podcastlerın vs oldugu. tadımlık bırsey. oncelikle portalin ici biraz bos + malum tr baglantıları ile olacak ıs degıl. insan tvden podcast izlemek ıstedıgınde siyah ekrana 5 dakika bakmak sıkıcı birsey. yanında gelen media server yazılımı kullanıssız. Bunun yerıne lan problemi yasadagım durumlarda lacie 150gb NTFS formatlı disk kullanıyorum. Popcorn linux tabanlı oldugu ıcın ntfsi mount edebiliyor. Aletin içine bende harddisk taktım gerekli durumlarda içine atıyorum filmleri. Cihaz aslında iyi bir cihaz mkv izlemek için birebir ama bu tip cihazların ilk nesli oldugu icin bazen cok ilkel davranıyor. Arabirim kötü oldukça kötü hemde. Alışmak zaman alıyor. Cihazın üzerinde açma kapama tuşu yok. Kapatmak için kablosunu çekmelisiniz. Cihaz özellikle harddisk ile birlikte kullanıldığında ısınıyor. Kullandığım ve tavsiye edeceğim setup: * TV-Set: Sony Bravia KDL-40D3550 * HI-FI & DVD Player: Philips HTS6510 * Networked Media Tank: Popcorn Hour A-110 * Universal Remote Controller: Logitech * Surge Protection: Belkin PureAV * WIFI & ADSL: Airties RT-211 * Harddisk: Seagate 500GB Sata Harddisk (Plugged-in Popcorn Hour) Buda bağlantı şemam + DTS passthrough gerektiriyordu cihaz ve sonuç olarakta dts to ac3 encoderlar kullanıyorduk. Son firmware ile buda çözüldü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 ben sunu yazmistim gecenlerde.. tvix kullanicisiyim, sana onerebilecegim popcorn ve tvix dir, baska marka gidilmez benim gorusum.. said: wd ye simdi baktim fena gozukmuyo gibi, benim onerilirim network destekli olanlar icin, ben hep network destekl urunleri aastirmistim. media player kullanicisi olarak bas kriterleri soyliyim. Arastiran insanlar icin yardimci olacaktir 1-) yazdigi isi duzgunce yapiyor mu? bunu anlamanin en iyi olu, varsa urunun forumlari (insanlar ne tip sorunlar cekiyor) ve avsforum avforums gibi sitelerde urune odakli arastirmalar. 2-) altyazi kullanicaksan altyazi destekliyor mu? hangi formatlar? turkce altyazi kullanicaksan turkce sorunu var mi? 3-) butun film formatlarindan emin olduktan sonra, baska ne is icin kullanicaksin? muzikse flac falan caliyor mu? (su an kullanmasan bile ilerde kesin kullanirsin) 4-) hdmi 1.3 mu destekliyor? 5-) sesi 5.1 alicaksan optik cikisi var mi? (en iyi performansi optical cikisdan alirsin) 6-) genel sorunlari var mi? isinma falan gibi? yine forumlardan arastirirsin. insanlar ne tip sorunlar cekiyor buna odaklan. mesela popcorn da western digital harddisk kullaninca sorun olabiliyomus. 7-) network destekli alacaksan, nelere destek veriyor (wireless n gibi..) network ustunden dosya oynatiyor mu? (direkt agdan film oynatmak) 8-) en onemlisi en son, sigma smp8635 chipset var mi? sigma nin diger chipsetleri mkvleri adam gibi kaldirmiyor bazi filmlerde sorun oluyomus. alacagiin urunde bu chipsetin olmasi cok onemli. (bi cok urunde var, ama dikkat et eski versiyon olmasin) 9-) simdi aklima geldi, dahili harddiskli istiyosan sata falan destekliyo mu? usb harddisk baglicaksan, usb den mkv oynatirken sorun oluyor mu bunlarida arastir. 10-) firmware i ne siklikla guncelliyorlar? ileride cikacak yeni codeclere destek verecekler mi? yoksa urunu aldin su an calisiyo hadi bize eyvallah mi diyolar? yine forumlardan anlarsin bunu. bu da oldukca onemli.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Tvix bu i$te son nokta zaten. Ama farki, fiyati. E-Bay de 320$ a buy out buldum. Hani 3 paraya htpc toplanan bir devirde ya$iyoruz, bilemiyorum bunu alir miyim almaz miyim. Pc alinca firmware derdin de olmayacak felan. htpc nin tek derdi portable olmamasi, oyle yureginin gittigi yere goturemiyosun. Ama playerda tvix bence, butun yorumlar en iyi oldugu konusunda birle$iyor, popcorn A110 a 275$ vermektense tvix M6500 e 320$ vermek cok daha mantikli. Ama bana hicbiri gelmez, ben pc ciyim, o paralara makine kurarim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 htpc de firmware sorunu yok evet, baska seyler icinde kullanabiliyosun dogru, direkt torrent download falan ne vasa ustune indirebilirsin vs vs avantajlari var. ama daha once de demistim fan sesi oluyo ne kadar kaliteli yapsanda, oturma odasinda fan seside cok gicik bi ses.. birde daha buyuk duruyo, oda da buyuk bassli bi 5+1 varsa bu alet ustune ne bileyim oyun konsollarin falan varsa elektronik dukkani gibi oluyo.. htpc fan sesi/buyuk boy olmasi disinda bayagi guzel.. kaliteli bisi toplicaksan birde pahaliya cikiyo o biraz, kasalari pahali ozellikle.. oyun falanda oynuyosun o bayagi bi avantaj.. tvix in guzelligi iste kendine ait kumandasinin olmasi dvd player kullanir gibi kullaniyosun, go to falan, birde pratik kucuk. bunlar disinda bi avantaji yok aslinda htpc ye nazaran. htpc daha fonksiyonel dogal olarak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Ya internetten bi sürü altyazı buldum Türkçe, harddiskte mkv ile aynı klasöre koyup adını film dosyası ile aynı yapıyorum ama açılmıyor altyazı. Codec yüklü zaten olmasa film açılmaz. Media Player Classic kullanıyom. Sorun ne olabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 vlc player da dene bi istersen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 nedanko said: vlc player da dene bi istersen... çok saol hocam çalıştı. ama ben hala neden öbürü olmadı onu merak ediyom :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Popcorn'u 292$'dan satışa sundular TRde, garantili fln filan. Beklediğimden fazla, 310$'a tvix m6500 buldum açıkçası tvixe aklım kayıyor. Biraz daha bekleyecem herhalde tvixi alıcam sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 tvix de turkce altyazi olayina bak yalniz , external subtitle yeni firmware de desteklyo utf-8 , ama denemedim hic, eski firmware de turkce karakter sorunu vardi external olanlarda.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 @nedanko, sizde hangi modeli var tvix'in? Birde firmwareler ne sıklıkla çıkıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 m6500 var.. firmware lerin betalari dolsiyo da stable olanlar sanirim 5 ayda bir falan cikiyo.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar