Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mac ve USB Modem

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Selam,
Bugun ailemin yanina geldim bi 2-3 hafta burada kalacagim ve evde eski Zyxel Prestige 630 C modemim var. Kendisi bir USB modem ve ethernet girisi ve adaptor tarzi seyleri bulunmamakta, bodos bir sekilde takiyorsunuz.
Uzerinde Mac Os yazdigindan sevinmistim ama pek bir destek bulamadim, nette arastiriyorum kac saattir 2 driver niyetine bisey buldum adam gibi calismadilar, modemi gormuyor hala bilgisayar falan kafayi kiricam.
Hic boyle birsey yasamis olan var mi ne yapabilirim? Gidip 2-3 hafta icin modem mi almam lazim yahu illa, yok mudur cozumu?

Bir cozum de su an yazdigim XP desktop ile nete baglanip sonra x-cable ile laptopa vermek interneti. Ama zerre anlamiyorum bu islerden, biri anlatabilir mi nasil XP'den Mac OS'e internet veririm lan ile?

Baya da acil sabah wow oynayabileyim plx :(
Sosyal ağlarda paylaş

aynı sorun bende de vardı. USB modemin Mac destegi oldugu halde giremiyordum. bir türlü görmüyordu OS modemi.

Nette haftalar süren aramalar sonucunca 100 den fazla driver dememem ile bir tanesini uymuştu.

istiyorsan biraz daha arama yap. XP den Mac OS'a internet dagıtabilcegini sanmıyorum.

Bu arada Mac sürümün nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

Yok napicam derken uygun modem nasil bulucami kastetmistim :)

Leopard evet de, o 0.0.1 lik updatelerin de bir onemi yoktur heralde diye dusunerekten gerek 10.5, gerek leopard diye arattim bi sonuca varamadim. Artik yarin biraz daha ararim, yatayim simdi.

Bu Windows - Mac isi olur gibime geliyor benim ya, niye olmasin ki? Yok mu hic yapan?
Sosyal ağlarda paylaş

zaten bu donanim forumunda 2. el icin bir ba$lik yapsak super olur, 2. el forumuna bakmiyoruz genelde, bir de donanim her dakika al-sat yapilan mallarla dolu oldugu icin A4agidaki forumu takip etmek pek interaktif olmuyor.

Zira bende deli gibi malzeme var, alayini okutayim 3 kuru$a birine yarasin maksat.
Sosyal ağlarda paylaş

Ilke bence sey yapabilirsin, sende windows yukluyse link yolliyayim oradan parallels desktop kur. Parallels desktop acikken modemi windows'a kur eger kurulum olur da windows uzerinden baglanirsan emulator sayesinde leopard'dan da baglanmis olacaksin. Eger mantigim tutarsa modeme para vermene gerek kalmaz :D

En kotu ihtimalle cevrende birilerinin wireless'i vardir, kacak girebiliyorsan affetme ama hepside sifreliyse birilerine izah et alti ustu internete giriceksin, gidip uc haftaligina modem alma.
Sosyal ağlarda paylaş

Hah geldim :)
Abi gonderdigin dosyayi bulup ben denemistim zaten, Mac OS X diyo sozde ama heralde ilk release ler falan, uyumlu degil su anki versiyonuma.
Neyse zaten sacma sapan isler oluyordu gittim bugun 75 ytl ye wireless bi modem caktim kafam rahat :)
Cok tesekkurler ugrasin icin.

Demek ki neymis, sakin ama sakin ethernet girisi falan olmayan duz usb modem almayin. 5 yil once mi ne almisiz gerci o zaman hicbisi yoktu. Bi de ADSL2+ geyikleri falan da var simdi aldigim modemde, guzel oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...