Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

windows&ubuntu sorunu - yardim lutfen

sigisMoNd

Öne çıkan mesajlar

az once ubuntu kurayim dedim ama windowsu sildim yanlislikla. nerdeyse butun dosyalarim gitti hepsini yedeklemedigim icin. su anda ubuntu yuklu ancak windowsu kuramiyorum. windowsun kurulacagi alani secerken windows NTFS bilmemnesine kurulmalidir yaziyor ve diski secsem bile bir sonraki asamaya gecemiyorum. yardim lutfen :(
Sosyal ağlarda paylaş

oyle bir secenek olsa kurucaktim herhalde. ubuntuyu da sildikten sonra kurabildim windowsu. bastan kuruyorum butun programlari falan.

siz siz olun benim gibi mallik yapip yedeklemeyi unutmayin ya da yedeklediginizi zannedip formatimsi olaylara girmeyin.

basima ic actim sadece baska birsey olmadi. tesekkurler yine de
Sosyal ağlarda paylaş

Sorununu cozdugun zaman, hallettim bosverin demek yerine senden sonra gelecekler icin referans olmasi acisindan cozumu de yazarsan iyi olur. Maksat kendine musluman olmaktan bir adim oteye gecmek.

Butun hdd'yi ubuntu kurmak icin partition'larsan, alet tabii ki hepsini ext3 veya ext2 yapar. Windows'u da bu sisteme kuramazsin. Partition Manager'la acip (ubuntu livecd) istediginiz kadarini bolup ntfs'e gecirebilirsiniz. daha sonra bu ntfs'li kisma ister xp ister vista kurabilirsiniz.

Ayrica, ubuntu 8.10 sizin ntfs olan partition'inizi gorur. Bunu kullanabilirsiniz ancak windows sizin ext3 kisminizi gormez. Bu nedenle sistem dosyalarini saklayacak boyutta hdd'yi bu iki sisteme verip, (vista'ya 30gb, ubuntu'ya 15gb) geri kalanini fat32 ayarlarsaniz ve gerekli dosyalari burda tutarsaniz, hem dosyalara her iki sistemden de erisebilir, hem de iki sistemin de bulundugu bolumlere format attiginizda dosyalariniz silinmemis olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...