Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2008 Abd Krizi Hakkında [Küresel Mali Kriz]

Cintonik

Öne çıkan mesajlar

Herkese selamlar öncelikle.

Öncelikle bir ödev yardımı istemediğmi belirtmeliyim.
Okulda bu konu hakkında bir sunumum olacak ben çogu kısmını tamamladım ancak görsel olarak ve makale , köşe yazısı olarak eklemeyi dusundugum bir kaç parça var.Elimde ne kadar çok kaynak olursa o kadar iyi bir iş çıkarabilecegimi dusunuyorum.Bunu da sizin yardımlarınızla yapabileceğime inanıyorum.Aramızda eminim bu konuyla ilgilenen araştıran arkadaşlarımız vardır ve oldukça guncel bir konu oldugundan yardım bulabilecegimi dusunuyorum.

Özet olarak sizlerden istediğim :

Krizin çıkış nedenlerine ilişkin yazılar
Makaleler,
Fotoğraflar,
Köşe yazıları,
Batan ve batmak üzere şirketler hakkında bilgi[Lehmann brothers,Ford gibi]
Türkiye de ve Amerika da kriz sonrası gelişmeler.Özellikle grafiksel olarak yansıtan bir kaynak olursa çok sevinirim.
ve Türkçe olması önemli çünkü çevirecek yeterince zamanım kalmadı.

Herşey için şimdiden teşekkür ederim.

In pati we trust ! :)
Sosyal ağlarda paylaş

krizin nedenı amerıkan halkının salaklıgı yada adamlar cok zekıde bıze ole gelıyor

kısaca krız mortgage sıstemının batması ıle basladı.Pekı mortgage nasıl battı.Simdik bankalar ev alsın dıye bu obez ve yarım akıllı abd vatandaslarına kredı ıle para verdı ama bu denyolar ev almak yerıne aldıkları parayı anında carcur ettıler har vurup harman savurdular ve bunu bı ıkı kısı degıl hemen hemen para alanların buyuk cogunlugu yaptı halıyle alınan kredıler gerı odenmedıgı gıbı ortalıkta alınan evde olmadıgı ıcın kredıyı veren bankalar sırayla battı ve domıno etkısı sayesınde dıger sektorlerede yansıdı bu olay boylece krız patlak verdı.gg

kaynak:ben
Sosyal ağlarda paylaş

HAHAHAHA odevini bizemi yapmaya calistiriyosun? Ben sana ufak bi yardim veriyim
Lehmen brothers, Bear Stearns batan buyuk investment bankalarindan. Batmalarinin nedeni, mortgage-backed securities'e (yapilan yatirimlardan kaynaklaniyor. mortgage-back securities, bankalardan ev kredisini satin alma demek. Aciklamasi cok uzun oldugundan anlatmicam. Tabi millet kredileri odeyemiyince bu bankalar batti. Ilginc bir bilgi daha, Lehman brothers battiklarini ilan etmeden bir gun once bono ratingi olarak AAA (en iyi rating bu arada) aldilar. Bu ratingi veren firmalarin nasil islerini yapmadigini anlatabilirsin...

Mortgage olayi krizin sadece bir yuzu ama onemli bir nedeni. Su konulari arastir. buyuk firmalarin kendilerini leverage etmeleri, Bankalarin verdigi krediler( misal no income, no job, no asset gibi loanlar) mortgage back securitiese olan yatirimlar, AIG gibi buyuk sigorta firmalarinin parasinin bitmesi falan gilan.
Hadi kolay gelsin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...