Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Waltz With Bashir

Masticore

Öne çıkan mesajlar

youtube.com/watch?v=ylzO9vbEpPg

said:
Türünün tek örneği, uzun metrajlı, canlandırma bir belgesel. O dönemde İsrail ordusunda görev yapan yirmili yaşlarında bir piyade olan yönetmen Ari Folman, 1982 Sabra-Şatila katliamını kendi bakış açısıyla anlatıyor. Folman, 2006'da bir askerlik arkadaşıyla karşılaşır. Arkadaşı ona 1982 Lübnan Savaşı'yla ilgili sürekli kâbus gördüğünü anlatınca Folman o döneme dair hiçbir şey hatırlamadığını fark eder. Aynı gece kendisi de birkaç görüntü hatırlar ama ayrıntılar yoktur. Geçtiğimiz mayıs ayında Cannes'da Altın Palmiye için yarışan film, Folman'ın arkadaşlarıyla konuşmalarını, aynı dönemde Beyrut'ta olan gazeteci Ron Ben Yishai ve bir psikologla görüşmelerini anlatırken zihninde olayları canlandırmaya çalışmasını da gösteriyor.

Çok merak ediyorum bu animasyonu izleyeniniz varmı? Türkiye'ye de de oynamış ama malesef şuan gösterimi olan bir yer yok galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Özellikle de günümüz İsrail saldırılarına denk gelmesi oldukça iyi olmuş bir film.

İsrail yapımı, Sabra ve Şatilla katliamlarının nasıl yapıldığına mümkün olduğunca objektif bir şekilde değiniyor, İsrail'i de suçluyor (ki yeterince değil göründüğü kadarıyla), Falanjistler'e de değiniyor.

Söyleyecek söz bulamıyorum, mutlaka seyredin.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...