Masticore Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2008 youtube.com/watch?v=ylzO9vbEpPg said: Türünün tek örneği, uzun metrajlı, canlandırma bir belgesel. O dönemde İsrail ordusunda görev yapan yirmili yaşlarında bir piyade olan yönetmen Ari Folman, 1982 Sabra-Şatila katliamını kendi bakış açısıyla anlatıyor. Folman, 2006'da bir askerlik arkadaşıyla karşılaşır. Arkadaşı ona 1982 Lübnan Savaşı'yla ilgili sürekli kâbus gördüğünü anlatınca Folman o döneme dair hiçbir şey hatırlamadığını fark eder. Aynı gece kendisi de birkaç görüntü hatırlar ama ayrıntılar yoktur. Geçtiğimiz mayıs ayında Cannes'da Altın Palmiye için yarışan film, Folman'ın arkadaşlarıyla konuşmalarını, aynı dönemde Beyrut'ta olan gazeteci Ron Ben Yishai ve bir psikologla görüşmelerini anlatırken zihninde olayları canlandırmaya çalışmasını da gösteriyor. Çok merak ediyorum bu animasyonu izleyeniniz varmı? Türkiye'ye de de oynamış ama malesef şuan gösterimi olan bir yer yok galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throne_eins_meister Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Yanılmıyorsam yanlızca İstanbul Film Festivali'yle gösterilmişti. Maalesef buradaki veya civar şehirlerdeki sinemalara gelmedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2008 İlginç bir filme benziyor hmm, bakınayım bir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ocak 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2009 Özellikle de günümüz İsrail saldırılarına denk gelmesi oldukça iyi olmuş bir film. İsrail yapımı, Sabra ve Şatilla katliamlarının nasıl yapıldığına mümkün olduğunca objektif bir şekilde değiniyor, İsrail'i de suçluyor (ki yeterince değil göründüğü kadarıyla), Falanjistler'e de değiniyor. Söyleyecek söz bulamıyorum, mutlaka seyredin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 bu film oscarı KESİNLİKLE alıcak. şu ana kadarki hiçbir filmin bu kadar garanti oscar adaylığı aldığını görmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar