Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Prof. Dr. Tolga Yarman Einstein'ın Teorisini Çürüttü

PederRamirez

Öne çıkan mesajlar

göreliliğin hepsi çökmez diye düşünüyorum çünkü bir çok deneysel veriyle tutarlı sonuçlar üretiyor. nasıl kuantum ve relativistik mekaniğin çıkmasıyla newton çökmediyse. olabilecek şey yüksek olasıkla yeni bir "domain of validity" (domain diyorlar ingilizcede tam çeviremiyorum) çıkarmaları olur. yani dalga gibi davranan küçük cisimler, ışık hızına yakın cisimler, klasik fizikle açıklanabilecek cisimler üstüne bir de ışık hızı üstü fenomeni çıkar. ama daha ışığın neden kendisinin hızının kendinden yavaş herşeye göre sabit olduğu bilinmiyorken nereye kadar gidilebilir bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

NTv sitesinde böyle bir yorum var:

Einstein"in teorisi curutuleli onlarca yil oluyor. Isik hizinin iddia edildigi gibi degismez bir hiz olmadigi biliniyor ama bundan 200.000.000.000 daha buyuk hizlar elektrik alanlarinda bulundu. Evrende yer cekimi degil elektrik alanlarinin hakim oldugu da kanitlandi. Ne var ki modern bilim o kadar dogmatik ki, inandiklari teorileri degistirmek yerine gercekleri bastirmayi yegliyorlar. Bu duyuru cok guzel ama hicbir sozde "saygin" bilim dergisinde yayinlanamayacagi acik. Thunderbolts nokta info sitesi"nden benzer curutmelere ulasilabilir.

Doğrumudur sizce? ben bir araştırdım ama birşey bulamadım. Bileniniz varsa kaynak gösterebilir mi?-
Sosyal ağlarda paylaş

Bravo yani, öyle bişey bulup adam saygın bir bilim dergisine yollasın ve gerçek olduğu ortaya çıksın sonra paraya para ününe ün demesin ama onun yerine "gerçeği" basın toplantılarında, internet sitelerinde açıklıyorlar ya hastayım bu arkadaşlara.

Yok böyle şeyler, move along citizen move along...
Sosyal ağlarda paylaş

elektromanyetik tabanlı diyelim elektromanyetik tabanlı olmasa da sadece elektrik tabanlı olsa zaten dalga boyu zamanla küçülürdü sonsuza kadar gidemezdi yanlış hatırlamıyorsam. zaten maxwell denklemlerinden elektromanyetik dalgada birbirine dik manyetik ve elektrik dalgalarının birbirlerinin dalga boyunu sabit tuttuğunu göstermek mümkün yine yanılmıyorsam ama venator daha iyi bilir sdf.

metin hocayla konuştum buarada hocama okan üniversitesinin sitesinde yeni bir çağ açmışsınız diyor falan diye o da enteresan bir şey bulduk sadece zaten google'a einsteinin teorisi çürütüldü yazdan bin tane şey çıkar dedi. muhtemelen medya abartması yani artık seçim kampanyası mı, okan üniversitesinin prestiji için mi bilemiyorum. bizim okulun fizik sitesinde ya da ana sitesinde zaten öyle fırtınalar estirmedi kimse hehe
Sosyal ağlarda paylaş

said:
düşünür - İstanbul

olabilecek en büyük hızı ben yıllardır biliyorum ve bu manyetik alan hızı değil. düşünce hızının ta kendisidir. düşünce hızı ile hiç bir hız yarışamaz. istediği zaman istedigi uzaklıktaki birşeyi düşünebilmek bunun için yeterlidir. ben ışık hızı ile gidilirse 4 milyar yıl sonra ulaşılabilecek bir yeni anında düşünebiliyorum bu hıza ne yetişebilir? (hesap yapabilmek değil anlattığım biraz düşünen anlar)
Sosyal ağlarda paylaş

Düşünce hızı dediğiniz şey sonuçtabeyninizdeki hücrelerin elektro-kimyasal reaksiyonlar ile birbirlerine "mesajlar" vermesi oldugundan, maalesef ışık hızından gayet de yavaş.

Öte yandan soyut bir düşünce hızı tanımı yapmak istiyorsanız, eh yapın kimse size karışmayacak ama soyut kalsın; somut/gerçek teoriler ile karıştırmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Venator said:
İkisi de yanlış, ne elektrik ışık hızında gider, ne ışık elektrik hızında gider ne de bilgi ışık hızında gider.

Aslında ışığın polarizasyonunun,dalgaboyunun,frekansınında bilgi olduğunu düşünürsen ışık hızında bilgi aktarmak mümkün. Ama tabi kablolardan,fiber optikten vs bahsediyorsan tabi ışıktan daha düşük bi hızda. (charles wheatstone yapmış hatta ilk deneyleri kablolarda).

Bilgi iletimi araştırmalarının en uç noktaları, EPR(Einstein,Podolsky,Rosen) in bir makalesiyle başlayan quantum information theory olsa gerek. Gerçi gene linktede okuyabileceğiniz gibi maksimum hız ışık hızı ama ortada ilginç problemler var. Bazı noktalarda klasik information theoryden tahmin edilemeyecek şekilde ayrılabiliyor. En ilginç örneklerinden biri quantum seeing in the dark", temel olarak bir cisimden hiç foton almadan orda bulunduğunun bilinmesi hatta resminin çekilebilmesi. Linkteki yazıyı mutlaka okuyun teknik değil ama çok ilginç. Gerçekten inanması zor ama konu hakkında makaleler yüzlerce atıf almış ve kısmen deneyle gözlemlenmiş şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

Dogru, ışık hızında foton vs. iletebilirsin ve bu bilgi taşıyabilir ama iş burada bitmiyor; o bilginin gönderilmeden önce ve iletimden sonra "encode" ve "decode" edilmesi gerekiyor ki bu işlemler ışık hızından yavaş olduğundan toplam işlem de ışık hızından yavaş oluyor; belki 95%i kadar hızlı olabilir ama 100%ü geçemez.

İşin içine quantum girince çok daha eğlenceli oluyor, o konuda çok da teknik bişey söylemek istemiyorum zira uzmanlık alanlarımdan çıkıyor daha quantum welller ile uğraşırken bile bazen afallıyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

soyle bir alakası var.

sadece 1 gonderebilrisin bandwith'ı hesaba katmazsan ama 1 gondermiş olursun bir anlamı olmaz.
0 gonderirsende bilgi gondermiş olmasın hic birsey gondermemiş olursun.

en en azından 0-1 gondermen lazım onceki 1'in 1 0'ın sıfır oldugu anlamlı olsun.

data gondermiş olmak icin bi dizine sahip olman gerek.

photon'un ustune osman kılıcımı caldı yazıp gonderemedigimize gore.
Sosyal ağlarda paylaş

Seri bağlantı ile sırayla o 01 leri gönderip gayet de güzel bir dizine sahip olabilirsin, o zaman hız vs data transferi trade-offuna girersin ama hayat böyle napalım heh. Ayrıca, yukarıda söylenen metodlar paralel olarak uygulanamayacak metodlar değil ki, sadece bir tane foton gönder, iki olursa olmaz gibi bir durum yok. Bandwidth biraz işin hammallık kısmı, bırakın onu networkçüler falan yapsın :P. Önemli olan hız/veri gecikmesi sorununu çözmek.

Edit:

Tek bi foton için belki o yazıyı yazamazsın ama arka arkaya yeteri kadar foton gönderirsen, sadece tek bir hat kullanarak istediğini gönderirsin. Burada kısıtlayıcı faktör fotonun hızından çok, "ne kadar arayla 2 fotonu gönderebilirim" yani elindeki aletlerin foton üretme/fotondan bilgiyi çıkarma hızı oluyor ki fiber-optik kablolarda buna benzer şeyler görüyoruz.

Eğer foton aletlere göre çok çok daha hızlıysa, o zaman mesafeden gelen gecikme diğer gecikmelere göre inanılmaz düşük oluyor; eh bu da bir başarı sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi guzelde soyle birsey var sen na kadar guzel paketlersen paketle ciloop yaparsan yap, sen bunu photon dapancasından teker teker tükürmiycekmisin, tapancanı rpm'sine baglısın yanı, yine en az iki atıs arasındaki gecen sure bilgiyi aktardıgın hız oluyo.

ki zaten ısık hızında bilgi aktarıyoruz bilmem kac bin yıldır mesaleyle falan.

editine edit: e bende onu diyorumya yavrucum
Sosyal ağlarda paylaş

Dogru diyorsun, ama o dedigin sey bandwidth degil. Bandwidth aynı anda ne kadar fotonu gönderebileceğin, tamamen paralel bir işlem. Senin dedigin process time ya da ona benzer isimler adı altında geçer. Zaten bu yüzden ışık hızında bilgi iletimi olamaz diyorum ya, aletlerin de bir işleme süresi var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...