Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul Üniversitesi Rektörlük Seçimleri Sonuçları


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
evet kesinleşti oylama sonuçları biliyorsunuz bu 6 aday arasından yök oylama yaparak abdullah gül'e 3 aday gönderecek abdullah gül'de birini seçecek...



Prof.Dr. Ali Akyüz : 483


1945 yılında Trabzon, Of, Yukarı Kışlacık Köyü'nde doğdu.
İlk ve Ortaokulu Of'ta tamamladıktan sonra Trabzon Lisesi'ne başladı ve 1962 yılında mezun oldu.
Önce bir yıl İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nde okuduktan sonra 1963 yılında İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi'ne girdi ve 1969 yılında mezun oldu.
Askerlik görevini Zonguldak Jandarma Birliği hekimi olarak tamamladı.
1971 yılında SSK Okmeydanı Hastanesi'nde çalışmaya başladı. Üç aylık bir çalışma döneminden sonra Ağustos 1971'de İstanbul Tıp Fakültesi, 1.Cerrahi Kürsüsü'nde gönüllü asistan olarak göreve başladı. Nisan 1974'de kadrolu asistan olarak ihtisasa başladı ve 1978 yılında uzman oldu.
1982'de doçent olduktan sonra 1986 yılında 6 ay süre ile İngiltere'de St.Thomas Hospital'de Gastroenteroloji Endoskopi Birimi'nde çalıştı. Yurda dönüşü sonrası 1987 yılında Türkiye'nin ilk Cerrahi Gastroenteroloji Endoskopi Ünitesi'ni kurdu.
1988 yılında profesörlüğe yükseldi. 2000 yılından bu yana İstanbul Tıp Fakültesi, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Genel cerrahi alanında Türkiye'nin sayılı doktorlarından biri. 37 yıldır İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde. Yedi yıldır da anabilim dalı başkanlığını yapıyor. 63 yaşında. Akademisyenin, akademik kriterler dışındaki kriterlerle değerlendirilmeyeceğini, atamaları geciktirilmeden gerçekleştirileceğini taahhüt ediyor.



Prof.Dr. Yunus Söylet : 467



İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Yunus Söylet, uzmanlığını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde yaptı. Aynı yerde profesör olan ve öğretim üyesi olarak görev yapan Söylet, pediatrik üroloji, laparoskopik cerrahi, miksiyon disfonksiyonları konularında çalışıyor.

6 eylül 2007 tarihinde abdullah gül tarafından yök üyeliğine getirilmiştir.

**8 ekim 2008 tarihinde mesut parlak açılış töreninde yaptığı konuşmada kendisini şu şekilde eleştirmiştir:

"bu mu demokrasi ve bilimsel özerklik? hem aday olacaksın, hem bu adayın değerlendirileceği kurulun üyesi olacaksın, hem iktidarın tercih ettiği ilk kişi olacaksın."

**"abdullah gülün yöke atadığı ilk üyelerden ve türbana özgürlük imzacılarından prof. yunus söylet, bu görevden ayrıldı, istanbul üniversitesi rektörlüğüne adaylığını koydu. iktidarın adayı olan prof. söylet, geçende istanbul siyasal bilgiler fakültesini ziyarete gittiğinde öğrenciler kendisine üniversitemizde akp&ci rektör istemiyoruz, iünün kapısı karanlığa kapalı gibi pankartlar gösterdiler. rektör adayı arabasına binerken öğrencilere şöyle seslendi:
- kesin görüşeceğiz...
bu bir dilek miydi? yoksa hesaplaşacağız anlamında bir şey mi? anlaşılamadı."

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın aile doktoru. Hükümet kontenjanından YÖK üyesiydi. Rektör adaylığının ardından gelen yoğun eleştiriler nedeniyle YÖK üyeliğinden ayrıldı. Rektör seçiminin en güçlü adayı olarak gösteriliyor. 52 yaşında. Bilimsel çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Prof. Dr. Söylet, üniversitede özel ilköğretim okulu açmayı vaat ediyor.


yani anlayacağınız gibi en güçlü aday abdullah gül'ün atayacağı kişi belli gibi görünüyor bunları okuyunca...


Prof.Dr. Melih Boydak : 365


Öğrenim ve Akademik Aşamalar

Elazığ'da doğdu (25 Eylül 1943)
İ. Ü. Orman Fakültesi'nden birincilikle mezun oldu (1964)
İ.Ü. Orman Fakültesi'nde asistan olarak göreve başladı (1968)
Ormancılık Bilimleri Doktoru (1975)
Doçent (1979)
Profesör (1988)

Birleşmiş Milletler Çevre Ödülü sahibi. Daha önce de rektör yardımcılığı yapmıştı. 65 yaşında. Prof. Dr. Boydak, "Ana stratejimiz üniversitemizi dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer alma vizyonuna ulaştıracak sosyal, kültürel ve bilimsel ortamı yaratmaktır," diyor.


Prof.Dr. Ahat Andican : 328


Prof.Dr. Ahat ANDİCAN,1950 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Akşehir'de tamamladıktan sonra 1968 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne girdi ve 1974 yılında doktor oldu. Askerlik görevini bitirdikten sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'na asistan olarak girdi. 1980 yılında Genel Cerrahi Uzmanı, 1984 yılında Doçent ve 1991 yılında profesör olarak akademik kariyerini sürdürdü. Bu alanda basılmış 2 kitabı ve çok sayıda makalesi vardır.

Dr. Andican, mesleki çalışmalarının yanında Türk Dünyası, Doğu Bloku ve Türk ilişkilerinin kurulmasında görev aldı. Bu konularla ilgili "Değişim Sürecinde Türk Dünyası" isimli yayımlanmış kitabı vardır.

1995 seçimlerinde Anavatan Partisi'nden İstanbul Milletvekili seçildi. 1996 Genel kongresinde MKYK Üyeliği'ne seçildi ve Basın ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na getirildi. 30 Haziran 1997'de kurulan Mesut Yılmaz Hükümetinde Türk Cumhuriyetleri ve Türk Toplulukları ile ilişkilerden sorumlu Devlet Bakanlığı ve Hükümet Sözcülüğü görevini yürüttü. Prof.Dr. Ahat ANDİCAN, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bir dönem öğretim üyeliğinden ayrılıp devlet bakanlığı da yaptı. 58 yaşında. Üniversitede çalışan akademik personele ve diğer personele bu kurumun üyesi olmaktan gurur duyabilecekleri bir sosyal yaşam alanı oluşturulması gerektiğini söylüyor, "Üniversitenin bütçe yapılanması değiştirilmeli" diyor.

Prof.Dr. Faruk Erzengin : 250

1948'de K.Maraşta doğdu. İÜ Tıp Fakültesine 1966da girip, 1972de pekiyi dereceyle mezun oldu. Üniversite tarafından 1982de İngilterenin St. Jamess Üniversitesine Senior Registrar-Research Fellow kadrosu ile gönderildi. Aynı üniversitenin Tıp Fakültesi Kardiyoloji (Kalp ve Damar Hastalıkları) Departmanında çalıştı. İngilterede açılan bir sınavı kazanarak Doppler & Ekokardiografiyi ilerletmek ve renkli Doppler Ekokardiyografiyi öğrenmek ve bu sistemleri ilk olarak İngiltere&de kurmak üzere St. Jamess Üniversitesi tarafından aynı yıl resmi kadrolu olarak Amerikada Washington ve Seatle Üniversitelerine, Los Angeles Üniversitesine ve takiben de Cleveland Clinice dört ay süreyle gönderildi. Doppler ekokardiyografiyi Türkiyeye getiren ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalındada kuran kişi oldu.

vatan gazetesinde yayınlanan bir röportajı şöyle:

16 Aralıkta yapılacak rektörlük seçimiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?

Meslektaşlarımın beni destekleyeceklerine inanıyorum. İstanbul Üniversitesinin bir duruşu vardır ve bu duruş değişmez ancak uyuyan bir devi uyandırmak, o üniversite bünyesinde bulunan herkese düşen bir görevdir. Bu konuda ailemle helalleştim ve Dört yıl benim tek meselem üniversite olacak, bunu bilindedim.

YÖK tarafından Cumhurbaşkanına gönderilecek üç isimden seçilen olursanız neler yapacaksınız?

Bir defa her kampusümüzün sorunlarını çözerek yaşanabilir biçimde geliştireceğiz. Gelecek kaygısını üst düzeyde yaşayan, başını sokacak bir evi olmayan meslektaşım kendini bilime adayabilir mi? TOKİ ile mi TAŞYAPI ile mi bilmiyorum ama hangisiyle anlaşırsak, kampus içinde öğretim kadromuz için konut, öğrencimiz için yeni yurtlar yaptıracağız. İkinci planda ise istihdama yöneleceğiz. Avcılar Kampusünde kürekten atlı sporlara kadar birçok spor dalında uzmanlarıyla sportif kursları hızlandıracağız. Dernek, vakıf, otopark ve bu tür gelirlerimizle döner sermayemiz, ekonomik gücümüzü zirveye taşıyacağız. Bunların ardından meslektaşım kendi için değil, para kazanmak içinde bilimle uğraşacak.

Para kazanmak için bilimle uğraşılması nasıl olacak?

İtalya kardiyoloji çok gerilerdeydi. Nasıl Avrupada başarılı oldular, çalışma, araştırma yapan akademik ekiplere 10 bin dolar yardımda bulunarak. Ben de diyorum ki üniversitem adına kongreye katılan arkadaşımın katılım ücretini de masrafını da ödeyeceğiz ve kendini bilimsel çalışmaya adayan meslektaşlarıma da araştırma fonundan 5 bin YTL destek olacağız.

Öğrencilerinizle ilgili bir projeniz yok mu?

İhtiyacı olan her öğrencimize destek olacağız. Barınma, geçinme, burs öğrencinin en temel sorunu bunu biliyoruz. Yine ulaşım sorunu konusunda çalışmalarımız var. İki adımı mutlaka atmamız gerekiyor, biri her öğrencimiz yabancı dil sorunu yaşamayacak biçimde eğitime tabii tutulacak. İkincisi ise fikri, vicdanı, irfanı hür üniversiteliler yetiştirmek zaruriyeti.

kaynak

Prof.Dr. Erhun Eyüpoğlu :181

kendi kaleminden özetle özgeçmişi:


Trabzon Maçka ilçesinde yerleşmiş olan bölümünün bir ferdi olan babamın Tabip Doktor olarak görev icabı bulunmuş olduğu Bayburtta 02.04.1958 tarihinde doğdum.

Öğretim hayatıma 1963 yılında öğretmen olan Halamın destekleriyle İstanbul-Mimar Sinan İlkokulunda başladım. İlköğrenimimi babamın görevi gereği bulunduğu Bursanın İnegöl İlçesinde, Gazi Paşa İlkokulunda tamamladım.
1968 - 69 ders yılında İnegöl Lisesinde orta öğrenimime başladım.
1973 - 74 ders yılında İnegöl Lisesinden mezun oldum.
1975 yılında İstanbul Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesine girdim.

Vatani görevimi 1992 yılı içinde GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinde yaptım ve genel cerrahi kliniğinde laparoskopik cerrahiye başlanılmasında aktif görev aldım.
1993 yılında Türkiye'de ilk kez laparoskopik sol kolon rezeksiyonu işlemini gerçekleştirdim.

Eyüboğlu ailemizin büyüklerinden amcazadelerim olan Sabahattin Eyüboğlu ve Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun hayatta olan kardeşlerinden Prof. Dr. Mualla Eyüboğlu Anhegger ( Türkiye'nin ilk Kadın mimarlarından ) ve Mustafa Eyüboğlu'nun destekleriyle ve Eyüboğlu Eğitim Kurumlarının kurucusu Rüstem Eyüboğlu'nun önderliğinde 1996 yılında Eyüboğlu Vakfı'nı kurarak sosyal, kültürel alanlarda ve eğitim ile ilgili alanlarda yardımlaşma faaliyetlerine başladım.2007 yılı itibariyle de Yönetim kurulu Başkanı Sacit Eyüboğlu'nun işbirliği ile bu faaliyetlerimi sürdürmekteyim.

Prof. Dr. Eyüboğlu'nun rektörlük vaatlerinin başında öğretim ve araştırmada nitelik ve verimliliğin yükseltilmesiyle bilimsel yayın yapan hocalara mali destek verilmesi geliyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...