Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

C sinifi hatchback arac tavsiyesi

Kharon

Öne çıkan mesajlar

Bi suredir arac almaya niyetli bi arkadasim piyasadaki indirimleri de firsat bilip sonunda arac almaya karar vermis.

Genel olarak dizel odakli arastirmalar sonucu astra ve focus a hayli yatkin. Leon a hasta ama dizel secenekler 1.9l ye dayandigi icin alternatif degil.

Bana sorarken ki kriterleri arac yakisikli olsun, genis olsun, fiyati donanima gore ucmasin birde daha sonra babaya devredilecegi icin satilmayacagi ongorulerek dayanikli olsundu. Cok performansli kullanayip deli gibi aksin caddelerde hevesi olmadigi icin illaki bi "driver's car" hissiyati sart degil, ziyadesiyle konfor daha oncelikli gibi.

Benim tum kriterlerde birinci itirazim dizeldeki isrardi. Zaten okulda lojman konseptli bi hayat gecirdigi icin gunluk yolun -oda olursa- 5km yi gececegini zannetmiyorum. Bunun disinda ayda bir uzun yol diye abartip haftasonlarinada 200km koysak dahi bana dizel mantikli gelmedi.

onun disinda daha kendiside kararsiz oldugu icin secimde agirligimi koymayi henuz cok gerekli gormedim, zira burdaki arkadaslarinda asagi yukari benzer onerilerle gelip beyin yikama seansimda kolaylik yaratacagini tahmin ediyorum. =D

Mesela neden astra degil , neden focus degil diye girip benzinlinin neden mantikli oldugu gibi konulardan dem vurursaniz sevinirim. =P

Birde butceden henuz bahsetmemisim, 30bin lira pesin, gerisi cok ucmamak kaydiyla(3?-4? belki 5?) kredili olarak biseyler dusunuluyor. Ben zaten pazarlik payi genis olan bi piyasanin bu donemde daha da uygun sartlar saglayabilecegini dusunuyorum, falanca 39bin lik golf u 34 e lafladi gibi ornekleriniz varsa onlarda makbule gecer.

Bunun disinda benim dusuncem son cumleden anlasilacagi gibi butceyi biraz assada 1.4tsi golf, birde her ne kadar matama her firsatta esek-katir-takoz desede corolla/auris ikilisi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...