Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeni samsung hdd ve smart B8 hatası

slayer__

Öne çıkan mesajlar

daha bugun aldığım yeni 750gb'lık hdd açılışta smart hatası verdi hayırdır inşallah dedik aldığım yeri aradım kapanmadan yetişemeyeceğim için ve pazar günüde kapalı olduğu için değiştirmeden önce biraz araştırma yapayım dedim.

birkaç saatlik araştırmam sonucunda B8'in samsung'un kendi eklediği birşey olduğunu öğrendim. hatta adamın birisi aldığı 750gb lık samsung hddlerin yaklaşık %50'sinde b8 hatası aldığını söylemiş.

şimdi smart hatası hiç hayra alamat değil diyip pazartesi aldığım yer açılınca hemen değiştireyim mi, yoksa bu b8 olabilir diyip kullansam mı karar veremiyorum.

herhangi bir garip ses yada yazılma hatası yok. hd tune'da da error scan yapınca heryer yemyeşil çıktı 2 kere yaptım testi

bir yardım eli bekliyorum açıkcası... b8 ne, kullansam mı bu hdd'yi?
Sosyal ağlarda paylaş

Icerigini yedekleyip samsung un kendi hdd diagnose programiyla taramayi dene, program genel olarak hardware kaynakli olmayan problemleride cozebiliyor bazi durumlarda. Low level bi formattan sonra hala daha bu tarz bi smart uyarisi aliyorsan b8 in manasi ne olursa olsun, diski degistirmek durumundalar.

Edit: Aklima sonradan geldi, anakart nedir, disk slave mi master mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Anakart nedir diye fln sormustum ama daha ses seda cikmamis, daha birilerinin basina gelirde cozum bulamazlarsa denesinler diye yaziyorum;

Muhtemelen bios unuzda yeni isletim sistemleri tarafindan microsoft dayatmasiyla desteklenmesi lazim olan native ide hadisesi aciktir. Bu hdd nin ayarlarini farkli sekilde calismasina sebep olabiliyor, samsunglarin quiet hede hodoleri fln oldugu icin genelde kendi iclerinde bu tarz ayarlar, o yuzden bu secenegi legacy ata fln gibi bisey haline getirirseniz bizim emektar jumper ayarlari varmis gibi gayet problemsiz calismasi lzm. Smart bu yuzden atarlaniyor olabilir. Denemeye degecek bi hadise gibi geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

anakart asus p5b

master olarakta slave olarakta tek başınada hiçbir türlü çalışmadı normal sağlıklı çalışan hdd'nin kablolarını taktığımda da sonuç değişmedi

internetteki uzun araştırmalar sonunda samsungun 750 ve 1000 gblık disklerinde pek özen gösterilmeden hazırlandığını okudum. b8 hatası samsungun kendi estool'unda AJ26 diye çıkıyor. hddguru.com da bunun karşılığı media error o/d scatter hits şeklinde birşey. sonuçta hdd'nin kendi parçalarıyla alakalı bir problem olduğu ve biran önce değiştirilmesi tavsiye edilen. ne kadar süre çalışır problemler ne zaman baş gösterir tam bir süresi yok 1 yıl düzgün çalışıp bir anda hiç kullanılmaz halede gelebiliyormuş
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...