Xoo Mesaj tarihi: Aralık 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2008 1 saattir uğraşıyorum, bilgisayarımda 5.1 destekleyen ses kartım var, auxla bağlıyorum home theatre'a ama ön 2 hoperlörlerden ses geliyor, ben dvdleri bilgisayarımdan izliyorum oyüzden 5.1 olayını çözmem lazım.sonuç olarak bilgisayarı home theatre'a 5.1 olarak nasıl hangi kabloyla bağlayabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Bilgisayarin hangi girisleri kullanarak hometheater'a bagliyosun? Arada kactane kablo kullaniyosun?Ne tur bi uc kullaniyosun? Bence soyle yap enguzeli,bilgisayarin girislerinin,hometheater'in girislerinin ve kullandigin kablonun fotografini cekip koyarsan,nasil baglayabilecegin konusunda yardimci olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 ses kartı 5.1 ve 7.1 destekliyor, cmedia 3d programı ile taktıklarımı ön arka hoperlör subwoofer diye tanımlatabiliyorum. şuan auxla 6 girişin birine takıyorum ama o zaman sadece ön hoperlörlerden ses geliyo. home theatreda her türlü giriş var ama hangi kablo ile 5.1i elde ederim bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 tahminimce bilgisayara 2 veya 3 tane kablo takıp hepsini programla tanımlamam gerekiyor ön arka woofer gibi onuda home theatre bağlamam lazım ama nasıl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 hepsinden ses alabilmen icin 3 kablo takman lazim.3 kablo birden takabilmen icinde home theater'da bu 3 kablo icin yer olmasi lazim. 2. bi alternatif daha var.Egerki home theaterda bilgisayarla kullanim icin 3 adet giris yok ise, ozaman muhtemelen tek stereo olarak bi girisi vardir. Baglantiyi su 2 yoldan biriyle yapman lazim. http://img399.imageshack.us/img399/9162/ads1zld9.jpg Ilk kombinasyon genelde kullandigimiz olay,home theater,bilgisayar girisi falan.Standart olani budur yani egerki hometheaterin pc icin destegi varsa.Bu sekilde bagladiktan sonra programdan 5.1 yapip kullanabilirsin.Ihtiyacin olan ara kablo/kablolar(home theater'in girislerini bilmiyorum,oyuzden resmini istemistim) http://img116.imageshack.us/img116/5285/12122008911nw5.jpg Yoksa 2. kombinasyonu uyguluyoruz. Hometheaterda muhtemelen bi stereo aux girisi vardir.Programdan Kulaklik yada stereo/2.1 giris olarak seciyoruz.Front cikisindan cikip eger hometheater'in stereo girisi normal kulaklik girisi gibiyse,yine yukardaki kabloyu kullaniyoruz.Yok degilde eger lale uclu giris ise(ki genelde lale uclu girisler kullanilir) ozaman soyle bi kabloya ihtiyacin var; http://img116.imageshack.us/img116/1205/12122008909vo8.jpg Kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 home theaterdaki ciki$lari bilmek lazim. 5.1 sistem icin ya dijital coaxiel out kullanirsin tek kablo tek giri$, ya da 3lu on arka woofer kablolarini kullanirsin. ust bir sistem ise optik ciki$ da vardir ama onboard kartlarda genellikle optik giri$ bulunmaz. demin ara$tirdim senin setinde bir optik ve bir coaxial ciki$ bulunmakta.HDMI ciki$in da var ama $u an icin bir onem arz etmiyor =P Setin arka tarafindaki giri$lerin bir fotografini ve ses karti ciki$larinin fotograafini cek , upload et buraya. Bakalim ne tur bir giri$ saglayabiliriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 eğer onboard realtek ses kartı varsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 On board ses kartı var program aşağı yukarı yukardakinin aynısı. 3 kablo ile nasıl bağlıycam hangi kablo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 resmi koymaya çalışıcağım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 ha soyle :) simdi aciklayayim, 2. kombinasyonda gösterdigim kablodan 3 adet alacaksin.Yani sundan; http://img116.imageshack.us/img116/1205/12122008909vo8.jpg Sonra bu kablolarin lale olan uclarini(yani kulaklik girisi olmayan cift uclarini) home theater'in front/rear ve subwoofer kisimlarina gireceksin.Front uclarini hometheater'a taktiktan sonra,kulaklik girisi olan ucunu bilgisayarin yesil girisine,rear uclarini taktiktan sonra kulaklik ucunu gri girise(yada siyah girise) sub/center uclarini taktiktan sonrada bilgisayarin turuncu olanina giriceksin.Hepsi bukadar :) Hadi kolay gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 stereo yapar yalniz oyle. o ses kartindaki gri giri$ sanirsam optical out. Bir ihtimal coaxial digital out. Bi tane optik kablo alip bu i$lemi yaparsan 5.1 surround elde edersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Stereo yapmaz, cunku kablo stereo ama mono olan her bir ucu ayri bir hoparlör'e geliyo.Ama tabi coaxial daha zahmetsiz bi cozum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 kablo alıp deniycem yalnız ordaki front rear ve sub woofer yazıları soldaki kablolara ait, bizim kullanıcağımız deliklerde Pr Pb Y yazıyor, ayrıca o delikleri yukarıdan aşağı ayarlamışlar.yani 3 tane o kabloyu takılacak delik yok :) ya nasıl yaparız bu işi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 foto çekip koysan cart diye cevap verilecek aslında da... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Xoo said: kablo alıp deniycem yalnız ordaki front rear ve sub woofer yazıları soldaki kablolara ait, bizim kullanıcağımız deliklerde Pr Pb Y yazıyor, ayrıca o delikleri yukarıdan aşağı ayarlamışlar.yani 3 tane o kabloyu takılacak delik yok :) ya nasıl yaparız bu işi pr pb y 3lu rgb ciki$i, onunla bir i$in yok.yanindaki tekli sari olan da video ciki$i. Altinda 2 li audio in war beyaz kirmizi, oradan baglarsan stereo alirsin sesi sadece. orada digital in var, hdmi in ustunde. Optik giri$ gozukuyor da yaninda bir de coaxial var mi baksana bi, fotograftan anla$ilmiyor. Bir de anakartinin modelini soyle ses karti optik ya da coax destekliyor mu bakalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 bi de pc nin arka ciki$larini netlik ayari yaparak cekersen daha iyi olur, okunmuyor uzerinde yazanlar . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xoo Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 beyler o zaman uğraşmıyim bi tane optik çıkışlı ses kartı alıp optikle bağlıyım o zaman herşey çözülücek sanki.yanlız o zamanda tek optik girişi var home theatre da sürekli değiştirmem gerekicek.optik çıkış çoklayıcı varmı veya o tarz bi kablo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 haci sen ne yapacaksin amacin tam olarak nedir onu soyle o zaman bilelim. bu sette dvd player zaten var, extra olarak bir pc baglamak ve 5.1 ses almak istiyorsun dogru mu? ba$ka hangi aleti baglayacaksin? ps3 falan mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2008 Cikisi niye coklayasinki optik baglayinca? Optik baglarsan aslinda tek tek front/rear falan ugrasmana gerek yok,direk digital oldugu icin aslinda daha mantikli.Ses karti falan alma simdi hemen,anakartin modelini soylersen hangi cikislar var o/b ona göre bakalim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar