Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayarlar Arası Senkronizasyon

Qui

Öne çıkan mesajlar

Eve bir masaüstü bilgisayar alıp, dizüstünü kullanmaya devam edince artık hayatımda daha önce olmayan yeni bir sorunum olmuş oldu: Senkronizasyon.

Piyasada bin yüz milyon farklı senkronizasyon programı var. Bir şekilde çeşitli şeyleri senkron hale getirmek için bir kaçını kullanmam gerekiyor.

Bookmark: Firefox'un foxmarks diye süper bir eklentisi var. Zaten delicious eklentisini de kullanıyordum. Bu sorun böyle hallolmuş oldu.

Email: Outlook'uma veda edip web tabanlı takılmak durumundayım artık. Çeşitli outlook sync programları var ama gerek yok.

Bunun dışındaki önerileriniz neler? Bir şekilde belgelerimin de senkron olması gerekiyor ama bunu web tabanlı yapamacağım kadar çok data var. Eve geldiğim zaman network üzerinden bu işi halletmek istiyorum.

Vista 64 kullanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

- pop3 degil de imap hizmeti aliyorsan outlook cok da rahat kullanabilirsin, indirdigi maillerin bir kopyasini saklar

- logmein super bir ucretsiz servistir. browserdan bilgisayar kontrol etmeye yarar. internet explorer olan her yerden istedigin bilgisayarina ulasirsin. sadece dosyalara degil, komple bilgisayarina ulasirsin. yuklu bulunmasinda fayda var.

- opera'nin live syncronization tarzi birseyi var. ayarliyorsun, tum operalarin ayni bookmarklari vs kullaniyor. mobil de dahil. bu da super bir hizmet

- dosya erisilebilirligi icin ise http://www.getdropbox.com/ sahane birseydir. http://forum.paticik.com/read.php?6,3687714,3687714#msg-3687714 adresinde GERGE bahsetmisti
Sosyal ağlarda paylaş

bu senkronirazson zımbırtısı benim içinde büyük bir sorun olmaya başladı hem laptopu hem pcyi efektif bi şekilde kullanmaya başlayınca.
dropbox bayağı güzel bişiye benziyor de bişiyi anlamadım mesela ben burda bi dosyayı yarattım laptopta onu direk dropboxtaki alanımıza mı kopyalıyor sonra pcmi açtığımda direk pc ye mi indiriyor o dosyayı?
yoksa programı kullanmak için hep pcnin hem laptopun aynı anda açık mı olmaları lazım?
bide storage alanı ne kadar bu meretin?
Sosyal ağlarda paylaş

Telefon - Google Calendar - Outlook Calendar Sync Çözümü
(aka. Takvim Orgy!)

Telefon WM 6.0, evdeki ve dizüstü laptopta outlook cal. var, internette de google cal.

Telefona OGGSync kurdum. WiFi üzerinden google'a sync ediyor. Aynı zamanda USB ile bağlarsam outlook'a sync ediyor. İkisini de farklı yerlerde kullanıyorum çünkü bazen kablo takmak uygun olmuyor, bazen WiFi ile bağlanmak.

Bilgisayarlarda Outlook yanında Google Calendar Sync programı kurulu. Belli periyodlarla google cal - outlook arası sync yapıyor.

Bu süper orgy sayesinde istediğim yerde, istediğim kaynağa takvim bilgisi girebiliyorum. Dertsiz bir şekilde hepsi birbiri ile sync oluyor.

Outlook'ları atmıyorum çünkü USB ile ancak buraya sync oluyor ve telefonun adres defterinin yedeğide outlook'ta.

:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...