Dragonfire Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Böyle bir program buldum. Bir dünya partition programı arasından en çok bunu beğendim. Bir kere vista uyumlu. Adobe partition magic aldığından bu yana tık yok biliyorsunuz. Windows'un kendi disk birleştiricisi benim işimi görmüyor. Bu programın en öne çıkan özelliği ise başka hiç bir programla beceremediğim drive extend özelliği oldu. Sistem drive hariç hepsi diğer programlarla çok güzel oluyor ama malum vista çok yer harcadığı için başka bir disk ile birleştirmeyi denedim. Kullanılan diskle birleşmiyor malesef. Bende diğer disklerdeki boş alanlardan ayrı bir sektör oluşturup onu c: ile birleştirdim. Kullanımı hem basit hemde oldukça pratik. Tek kötü yönü birleşme işleminin uzun sürmüş olması ve bu sırada başka birşey yapamıyor olmanız. Bunun dışında Paragon ve Auslogic te kullandım. Paragon sistemin kurulu olduğu drive i birleştirmiyor ve Auslogic'in de öyle bir özelliğini bulamadım basitce defrag programı. Windows vistada adı geçen disk birleştiricide defrag programı. Yani özetle hdd birleştirme işlerine yaramıyor. Bunun için özellikle sistem drive i değiştirecek iseniz Easus'u öneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 GParted ftw! Baska bir sey dusunmem bile bu konuda. Istedigin ve isteyebilecegin her seyi yapiyor. Ister buyut, ister kucult, istersen yerini degistir, kaydir et vs... Partition'larin dolu oldugu yere kadar butun bilgileri gosteriyor. Unutmamaniz gereken tek sey kullanmadan once defragment yapmaniz. Birlestirme isleminin uzun surmesi programin kotulugu degil ayrica. Muhtemelen GB'lerce veriyi bir yerden baska yere tasimaya calisiyorsun. Haliyle islem uzun surer.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 riglous said: GParted ftw! Baska bir sey dusunmem bile bu konuda. Istedigin ve isteyebilecegin her seyi yapiyor. Ister buyut, ister kucult, istersen yerini degistir, kaydir et vs... Partition'larin dolu oldugu yere kadar butun bilgileri gosteriyor. Unutmamaniz gereken tek sey kullanmadan once defragment yapmaniz. Birlestirme isleminin uzun surmesi programin kotulugu degil ayrica. Muhtemelen GB'lerce veriyi bir yerden baska yere tasimaya calisiyorsun. Haliyle islem uzun surer.. Gparted gparted diyorsunuz da bu gparted Linux için değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Baska kim diyor bilmiyorum ama sorunun yaniti hayir. Sitesinden kendi LiveCD'si ile indiriyorsunuz. Daha sonra o bolme, kesme, bicme islemini yaparken siz takiliyorsunuz. Yok elimin altinda hazir LiveCD var niye bir defa kullanacagim bir seyi indireyim diyorsaniz, o da sorun degil, Live ortamda gparted'i kurup yine yukaridaki islemleri yapabilirsiniz. Ayrica denemek icin bile olsa Ubuntu falan indirmisseniz, gparted paketleri 8.04 ve 8.10'da kurulu halde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Ya çok kez gördüm burada gparted öneriliyordu, kullanmak istedim ama aşağıdaki yazıları görünce ve birtakım diğer açıklamaları okuyunca vazgeçtim. Şimdi bu Windows üzerinde çalışıyor mu? said: GParted Live is a small bootable GNU/Linux distribution for x86 machine. It enables you to use all the features of the latest versions of GParted. http://gparted.sourceforge.net/livecd.php Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 hdd uzerinde islem yapan programin windows/linux diye ayrimi olur mu yahu? yukluyorsun, boot aninda isletim sisteminden once aciliyor, islemini yapiyor ve siliyorsun. partition magic de ayni seyi yapiyor(du), sadece windows arayuzu de var ve bir sonraki boot'ta ne yapilacagini onceden secmeni sagliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2008 Haa sırf bootable çalışıyorsa tamam tabi ben yine birşeyler yüklenecek filan sandım. Direk cd'ye yazıp boot edip işlemleri yapıyon o zaman windowsa gerek yok tabi ne olursa olsun zildows olsun isterse :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar